ahojte neviete co pomoze na palenie ruk ,ked som krajala papriku a strasne ma stipu ruky?nemoze sa to cez pokozku k malemu dostat?vdaka
@maslenka47 ked ma stipu ruky ,tak uz su mi rukavice na dve veci :( nevedela som ze bude stipat :(
Ked to uz stipe, tak najvacsia hlupost je drhnut to....podrazdis si pokozku a stiplave latky sa dostanu hlbsie a bude to stipat este viac. Iba umyt, a na ukludnenie studenu vodu. K babatku sa to samozrejme nedostane, neboj.
@siska765
Kapsaicin, ktory je to stiplave v paprike, je rozpustny v alkohole alebo v tuku. Nie vo vode. Preto nikdy nepomoze napit sa vody, ked zjeme nieco stiplave 😉
Takze, umy si ruky s olejom alebo vodkou, vyber si 😉
Odporucala by som skor olej, normalne si nalej za lyzicu oleja na ruky a umy sa akoby mydlom. Potom si ten olej zmy vodou a mydlom, pripadne vodou a Jarou na riady. To by malo pomoct. Macanie vo vode pomaha iba tolko, kolko budes mat tie ruky vo vode, ale pricinu, teda ten kapsaicin, to neodstrani.
A k babatku sa urcite nedostane, neboj.
Niekde som citala, ze stava z paradajok. Ale stale rozmyslam ako by sa to mohlo dostat k dietatu.... nejak neviem na nic prist a to som celkom kreativna 😀
@domak2 neviem, no to ma len tak napadlo ze ci nejako cez pokozku ,alebo cez obehovu sustavu,ved aj ked si farbi zena vlasy tiez to id len cez pokozku a dostanu sa k nemu nejake skodliviny, no fakt neviem len sa pytam a obavam lebo to fest uz par hodin stipe a doslova mi horia ruky
@siska765 v prvom rade NEDRHNUT!!! a radsej mlieko ako voda, alebo este lepsie studena kysla plnotucna smotana. NEchaj si ich len tak v mlieku. Paprika je o niecom inom ako farby na vlasy a aj tie uz su ine ako pred napr. 10 rokmi. Takze klud. Ak by ti to ale nepreslo do rana, zavolala by som dr.- mozno mas alerg. reakciu.
@siska765 pockaj do rana, resp. keby sa ti to nezlepsovalo, len zhorsovalo, tak pohotovost. A inak, kde mas teraz ruky? Ja som takto dopadla ked som raz pomahala krajat papriku+ paradajky na leco. Brat zabudol povedat, ze nam dal sitplavu papriku. Myslela som, ze sa zblaznim. Spala som na kraji postele, a ruky dole v lavore. Vtedy mi dala mama plastove rukavice na farbenie vlasov, supla do nich smotanu, dala mi ich na ruky. V lavore voda s kockami ladu. Aj tak noc bola zla... Az dalsie rano som sa citila ok. Vedlajsi ucinok smotanoveho zabalu- pokozka na ruka bola hladka, jemna... 😉
dostat k malemu? to sa vazne pytas? to je uz dost paranoja, nemyslis? bud kludna, babatku to urcite neublizi, ved to je hlupost. odporucila by som asi studene mlieko - plnotucne, kapsaicin (stiplava latka) sa viaze na tuky.
@ervenka no konecne to preslo do rana, lepsie povedane vecer to uz bolo ok celkom, dala som si ruky este na pol hodinu do kysleho mlieka a potom uz bol pokoj, do rana som spala uz bez palenia,takze konecne to zmizlo,ale som si vcera veru aj poplakala od zufalstva,v zivote ma to tak nepalilo tolko hodin a to som sa tej papriky veru za cely zivot uz nacistila 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
rukavice?