Zdravím 🙂 chcela by som sa spýtať, akú máte tieto týždne skúsenosť s poradňou. Mala som ísť (24tt), ale doktor ma nevzal, lebo som deň predtým mala ráno "soplík", tak že mám počkať, či budem chorá a 14 dní od doliečenia môžem prísť. Lenže to platí aj pre manžela a syna, že nesmú mať nič v blízkej minulosti pred mojím vyšetrením. Čo je hlavne u 18m syna dosť riziko, že ak aj ja budem ok, zas sa on zobudí hocikedy s teplotou či soplíkom, kľudne aj zo zubov... Vraj mnohí doktori ani neordinujú a aj poradne zrušili. Aké máte skúsenosti vy? Ako dlho je bezpečné pre dieťa nebyť v poradni?
@janickacrazy zdravemu cloveku nema dovod tiect sopel. Sopel ak nie je z alergie, je choroba. Tiez by sa mi nepacilo keby som isla do poradne zdrava a niekto by tam pri mne soplil. Dva tyzdne odklad v pripade normalneho nerizikoveho tehotenstva predsa nemoze byt problem
@pioggia tak keby sa ja toho držím tak hádam celé tretie tehotenstvo nejdem na poradňu, ved čo je na tom, že dieťa má soplík či teplotu a hlavne načo to máš vravieť gynekologovi, jasne, že ked si chorá poradnu preložiť, ale kvôli rannemu soplíku by som určite poradnu nerušila, lebo každá je dôležitá
@najk nehovorím o tehotnej, ale o jej dieťati, ja mám 3 deti a keby som mala chodiť na poradnu podľa ich soplíkov, tak tam nebudem ani raz za rok asi
@janickacrazy ja som to pochopila tak, ze sa pyta na tehotensku poradnu.. a teda ze ona sopli
@najk ved áno, pýta sa na poradnu, ale lekár jej kázal prísť, len ked ani dieťa, ktoré má doma nebude mať sopel
@najk hej a ked po 14 dnoch ako jej doktor nakázal prísť bude mať dieťa soplík potom muž tak čo nepojde na poradnu dva mesiace, ja chápem ked sa ona necíti dobre tak jasne, že nejdem, ale nikdy som nepočula, že nemôže íst na poradnu ked má choré dieťa, alebo muža ako verím doktorom, že sa chránia v tejto dobe, ako najviac vedia, ale tak ked som bola v možnom kontakte s nakazeným riešim to inak a určite by som nikoho neohrozovala, ale teraz nejsť na poradnu vždy ked mám v rodine niekoho chorého tak to neviem
@pioggia moj gynekológ ordinuje normálne a poradne berie ako neodkladnú záležitosť, takze ich vykonáva v riadnom režime. O soplíku dieťaťa by som bola ticho.
Ja som 20tt a dnes mi volala sestrička že mi presunuli poradňu z budúceho utorka na zajtra lebo nebudú ordinovať. Hovorila že mám prísť s rúškom a rukavicami a keď budem pred budovou (je to ordinácia v meste nie v nemocnici) tak im mám zavolať že som už tam a otvoria mi.
@pioggia ja som bola teraz v utorok a doktorka mi dala akurát podpísať papier ze som nebola v zahraničí a to je všetko! Teraz je práve také počasie, že keď prejdem po vonku tak mam sopeľ automaticky! A číry sopeľ nieje choroba, to mi povedala aj pediatricka! Moja doktorka robí iba poradne pre tehotné, ostatne nie!
Ja som bola bez problémov. Predtým som si ale zavolala, že či pán doktor ordinuje, či mám chodiť. Sestrička ma ubezpečila, že mám prísť pán doktor berie len tehotné a objednávajú tak, aby sme sa viaceré naraz nestretli a tak aj bolo. Ešte pred vstupom na ambulanciu som na recepcii vypísala tlačivo ohľadom korona vírusu, zmerali mi teplotu, dezinfikovala som si ruky a až tak som mohla ísť ďalej. Pri vyšetrení ultrazvukom mi pán doktor hovoril, že sa nemám báť, že tehotné budú vždy vyšetrené, nech sa deje čokoľvek a to všade, nielen u neho.. Takže ma mrzí, že ste poniektoré pochodili ináč..
Ja som na poradni uz nebola asi mesiac a podla sestricky este nebudem 3 mesiace, lebo beru u nas iba od 36tt. Takze mi musi stacit, ze citim maleho kopacky a to ma aspon ukludni, ze je vsetko ok.
Ja som 16tt a v pondelok som bola normálne na poradni. Bola som v čakárni sama, takže ok. Za mesiac mám tiez prísť, dr. ani nič nespomínala, že by som nemala alebo nemohla.
U nas su poradne normalne... akurat som v pondelok bola aj na glukozu..
Ja mam skor problem, ako poriesit povinnu zub.prehliadku kvoli tehu, kedze ju mam v inom meste... este som vobec nezistovala, ci robi
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@pioggia nemusíš predsa lekárovi hovoriť, že malý má soplík, sopel nie je choroba