Korekcia obočia

nikdenikto
23. jan 2018

Ahojte,
dala som si tetovať obočie a 2 dni na to som zistila že čakám bábo.

Môžem ísť o 3 týždne na korekciu?

Viem že tetovať by sa nemalo, nové obočie by som si teraz určite nedala robiť, no korekciu mi artistka prezentovala ako malinký zásah na doladenie nedostatkov. Ešte som nikdy na korekcii tetovania nebola, tak neviem ako to prebieha....

Určite sa poradím aj s lekárom, ale idem až o týžden, tak som chcela počuť rady skúsenejších.

Ďakujem.

mimac
23. jan 2018

@nikdenikto to ti povie tá čo ti ho robila,ale ja si myslím, že v tých prvých týždňoch je to v poriadku, tam ide o to,že môžeš mať alergickú reakciu a ako tehotná na to lieky brať nemôžeš, inak rozdiel medzi tetovaním obočia a klasickým tetovaním tela je, že pri tetovaní tela sa koža reže tu sa vpichuje pigment s farbou po kožu 🙂

nikdenikto
autor
23. jan 2018

@mimac ďakujem za odpoveď. Neobávam sa alergie ani infekcie, keďže neprišla pri prvom tetovaní nepríde ani pri korekcii. Ihlu otvorila novú aby som to videla, a urobí tak aj teraz.

zana124
23. jan 2018

@nikdenikto Ahoj, ja som bola na oboci v 11/2016, v 12/2016 som sla na pretetovanie. Bohuzial som nevedela, ze som tehotna, strasne ma to bolelo a krvacalo. Pravdupovediac mi ta korekcia velmi nepomohla, vraj mi to nechytilo kvoli hormonom. Velmi som tomu neverila, ale povedala som si, ze dalsich 80€ za tretiu korekciu nedam. Teraz som opat tehotna a za 4 mesiace tehotenstva mi obocie, co malo drzat 4-5 rokov uplne vybledlo. Uz ho takmer nemam. Tak nakoniec som sa utesila, ze to asi naozaj bude tymi hormonmi. Ja na tvojom mieste na tu korekciu nejdem, radsej si pockam po tehotenstve, ako zbytocne vyhodit peniaze za nieco, co ti mozno ako mne do konca tehotenstva nebude vidiet. Ale samozrejme vsetky sme ine a mame inu pokozku, ine reakcie... Aj som citala niekde na nete, ze vraj v tehotenstve ti moze uplne inak chytat pigment.

nikdenikto
autor
23. jan 2018

@zana124 Ahoj, dakujem za skúsenosť.

Akurát som dotelefonovala s artistkou. Na začiatku tehotenstva, do 4 mesiaca je korekcia v poriadku ale nové obočie by neurobila. Povedala že mi dá na najskorší možný termín korekcie, hned po 4 týždnoch. Samozrejme ma upozornila, že farba nemusí skrz hormónov chytiť ako má a som s tým zmierená. Ja som na prvom tetovaní platila 110EUR a pri korekcii doplácam len 20EUR, čo ma nezabije. Ak mi farba dobre nechytí, nebudem to ďalej riešiť a jednoducho budem bez výraznejšieho obočia tak, ako doteraz 🙂

Jej vysvetlenie prečo do 4 mesiaca korekcia áno ale nové tetovanie nie: Pri tetovaní je riziko vzniku infekcie a hlavne alergie. Pokiaľ je žena tehotná, nemôže brať lieky, tak ako píše vyššie @mimac. Teda je v ohrození ona aj dieťa. Ak pri prvotnom tetovaní nemá zákazníčka alergickú reakciu, korekcia je bezpečná, len teda je riziko, že sa farba neudrží.

shades3
6. feb 2018

@nikdenikto ahoj, uz je asi neskoro, ale - ja som bola minuly rok tehu, davala som si tetovat obocie, a to som nevedela, ze som este tehu - a babo sme stratili.. nemuselo to byt vplyvom tetovania, ale.. nikdy nevies.. :( ja som teraz znovu nastastie tehu, vsetkeho sa bojim, tak reku len odporucim moju skusenost.. obocie za to nestoji..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre