Ahojte mamicky, prosim vas, ma teraz niektora z vas aktualnu skusenost ci chodia kontroly ked ste na PN? Chodia kontrolovat aj tehotne? A ako je to teraz pocas korona opatreni? Za kazdu info dakujem
@zina234 opytaj sa svojho gynekologa, niektorym maminam chodia kontroly,niektorym nie. Vacsinou ale tehotnym nie.Ja som bola Pn cele 2 tehotenstva a vyse roka kvoli 3 potratom,ani raz mi kontrola neprisla,mala som vychadzky,snazila som sa ich dodrziavat a aj tak sa nebudes zrejme vladat potulovat tehotná..a ak si pn,nebude to len tak pre nic za nic a radšej ten kludovy rezim dodrziavaj.Teraz som tehu 3x,zas budem uz automaticky pn,mam mega narocnu pracu..vychadzky si s dr.dohodnem aby vyhovovali rezimu vacsich deti,rozvoz skolka atd.Vzdy sa da dohodnut s gynekológom,určite ta neposle do kelu
@kubkovamama gynekológ vie ovplyvniť vychádzky - teda časovo (2hod.doobeda a 2hod.poobbede) ale nevie ovplyvniť či príde kontrola - tá chodí zo SP.....je to vždy náhodne vygenerovaný zoznam ktorý dostane ten čo vykonáva kontroly vo svojom "obvode"vždy ráno....a ten dotyčný človek nevidí ani tvoju PN a ani nevie s akou diagnózou si na PN.....kolegyňa mala kontrolu napr.3x, z toho 2kontroly v priebehu týždňa, ďaľšia na konci tehotenstva v sobotu ráno....
@kubkovamama ja mám teda odpracovaných niekoľko desiatok rokov a PN som samozrejme tiež bola veľakrát a kontrola mi prišla len raz.....a to pri zlomenej nohe😉
Mám známu, ktorej počas tehotenskej PN prišla kontrola 3x, vrátane víkendu a vrátane času 10 minút po skončení vychádzky.
Ja som mala kontrolu dokonca dva krat v jeden den...ale bolo mi jedno cii pridu, bolo mi tak zle ze som ani cez vychadzku nikam nechodila
A chodia kontroly aj prvych 10 dni PN?
@saskia222 ano môže sa stať, kolegyna mi vravela ze ona ked bola pn kvoli urazu že ešte len odniesla pn do soc.a v ten den hneď mala kontrolu 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@zina234 samozrejme...pri PN sa nerozlišuje či si tehotná alebo máš zlomenú nohu či zápal priedušiek...PN - znamená pracovná neschopnosť, čiže máš dodržiavať liečebný režim,,,,a ano už sa robia aj kontroly veď aj k lekári už fungujú v normálnom režime