ahojte, zažili ste už kontrolu zo sociálky aj večer o 18 hod. ale cez víkendy?dík
Na MD som o tom nepocula (teda nepoznam nikoho komu vobec prisli na kontrolu pocas MD) , ale som si ista, ze kontrolo kvoli PNke URCITE nechodi nahlasena a dohodnuta... kontrola DOKLADOV zo socialky sa nahlasuje a dohaduje, ale to je nieco ine 🙂
@veriaca ano zazilamala som kontrolu 5 minut po skonceni vychadzky
Ak to dobre chapem si na PN z dovodu rizikoveho tehotenstva... Tak tym padom sa na Teba vztahuju vsetky povinnosti praceneschopneho - t.j.dodrziavat liecebny rezim urceny lekarom...
Kontrola Ti samozrejme moze dojst - v priebehu dna, aj vecer, dokonca aj po 22.hodine (aj ked to by asi fakt museli mat dovodne podozrenie) aj cez vikend.
Kazde mesto ma to trosku inak - (asi to uz interne maju dohodnute, napr.podla poctu konktrolorov atd.) napr.v jednom kontroluju len jeden vikend v mesiaci, v inom inak...
Ak mas vychadzky, tak mimo domu, len v ich case.... kontrola Ti moze prist aj 5 minut pred zaciatkom vychadzky. Ak by ta nenasli doma, tak musim vydokladovat nepritomnost (napr. potvrdenie od lekara).
@veriaca
nepotešili ste ma, dúfala som že nechodia tehotným...teraz som ešte aj dostala lístok do divadla na 19 hod.-tak to budem mať nervy!
bola som na rizikovom od 8tt. až do nástupu na materskú a neviem či som mala šťastie,ale kotrolu som nemala ani raz
chodia aj k tehotnym, ale menej.. vacsinou ked mas aj DNP, alebo mas pn od obvodneho, alebo da niekto podnet (zamestnavatel, zavistliva suseda 🙂 ) - vtedy je riziko vacsie. Ja som na pn od zaciatku oktobra, ale pre istotu vychadzky dodrziavam, aj ked som doteraz kontrolu nemala.. o dva tyzdne by som uz mala byt na materskej. Zavisi to aj od mesta, kolko je v nom kontrolorov a pod...
Ahojte. Ja som na pnke od zaciatku od nejakeho 6.tt. Papier zo socialky mi prisiel z Martina, pretoze tam je sidlo firmy v kt.som zamestnana, ja som z Piestan. Myslie si, ze by ma niekto z Matina prisiel sem kontrolovat? Diagnozu mam rizik.tehot. patrim ja vobec pod Martin, ked trv.pobyt mam v PN? Mam z toho chaos. Dakujem za nazor.
Baby ja som teraz na pn ale len tyzden budem.je mozne ze mi dojde kontrola?napr.cez vikend alebo tak.vypusal ma obvodny v stredu idem na kontrolu a zatial som v minulosti nemala kontrolu nikdy.
Ani ja som ešte nikdy nemala kontrolu.. Môžu aj cez víkend chodiť najneskôr do 22.00
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@veriaca ahoj,neviem ti poradit z vlastnej skusenosti,ale znama žial musela absolvovať kontrolu zo socialky a ta prisla riadne ohlasena na den a čas ,ktorý si obe strany spolu dohodli.