Ahojte,
kamoška je tehotná, ale predtým držala Dukanovu diétu - popis napríklad na www.topdieta.sk - a tam je ku koncu opakovaný bielkovinový deň raz do týždňa. To znamená, že síce už plnú diétu oficiálne nedrží, ale stále raz do týždňa nasadzuje čisto bielkovinový deň. Lekárovi sa o tom zatiaľ nezmienila. Myslíte, že môže byť jeden takýto deň v týždni problém?
Vďaka
@barracudablur Drzat dietu v tehotenstve je neprirodzene a nech si hovori kto chce co chce, podla mna aj nebezpecne. Netvrdim, ze sa ma zena napchavat od rana do vecera, ale zase dietu? A naco? Aj tak predsa priberie a obcas moze robit co chce a priberie 25 kil ani nevie ako (ako ja napriklad 😀 ).
Jedina dieta, ktoru moze buduca mama drzat, je dieta pocas tehotenskej cukrovky. (Vyskusala som a haha, aj tak bolo 20 kil navyse).
Stravovat sa zdravo a s mierou a hlavne riadit sa zdravym rozumom odporucam nielen kamaratke, ale vsetkym 😉
@barracudablur Já myslím, že i jediný bílkovinový den v týdnu je špatný. Tělo potřebuje všechny složky stravy dostávat pravidelně a při těhotenství to platí dvojnásob. Při čerpání energie z bílkovin se hodně zatěžují ledviny, nehledě na to, že při hubnutí se do těla uvolňují látky ze zvýšeného spalování tuků, které nejsou pro miminko ideální ap.
@barracudablur načo diétuje keď onedlho začne krásne priberať z tehu? nechápem...
@barracudablur Jeden bielkovinový deň, by problém byť nemal. 😉 Podľa mňa. Ale problém má tvoja kamoška asi v hlavičke. 😉 😉 Držať diétu v tehotenstve. 😲 😲 😲 Nuž, všelijaké extrémy tu na MK. 😒
V tehotenstve sa môže držať Dukanova diéta, ale je to vylepšená 3.fáza tejto diéty. Tu je to pekne rozpísané : http://www.dukanovadieta.com/rady/item/34-tehot...
dieta len tak, nie medicinsky podlozena /celiatici atd./ k tehotenstvu absolutne nepatri, nerozumiem tomu celkom, ja som stihla, pri tehulkovani som pribrala 30 kil, jedla som aj veci, ktore extra nemusim, ale snazila som sa o maximalne pestru a racionalnu stravu...ved jedinou ulohou zeny pocas tehotenstva je robit maximum pre drobca, ktore v sebe nosi, takze odporucam jest s rozumom a nie so zakomplexovanymi predstava o idealnej postave pocas tehotenstva...inak ani ja som o diete na chudnutie v tehotenstve nepocula, je to podla mna dost chore, namiesto diety by som naordinovala konzultaciu s psychologom alebo minimalne posedenie pri caji s ludmi, ktori jej taketo napady dostanu von z hlavicky...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@barracudablur spytaj sa rovno v teme
https://www.modrykonik.sk/forum/chcem-schudnut/dukanova-dieta-pridate-sa-ku-mne/