Komplikovaný prvý pôrod a druhá sekcia

kalieta2302
8. jan 2021

Dobrý večer, chcem sa opýtať mala som komplikovaný prvý pôrod nemohla som malého vytlačiť malý bol oživovaní. Chceli by sme ďalšie baby aj napriek tejto skúsenosti no chcela by som už radšej sekciu. Máte skúsenosti? Zaujimalo by ma či Vám dal doktor odporúčanie na sekciu alebo ako to prebieha aby mi vôbec povolili. Ďakujem za rady a skúsenosti.

miadi
8. jan 2021

@kalieta2302 kazdy porod je iny malu som tlacila 2h maleho 9minut. Ju som rodila 37h kontrakcii jeho s vyvolavackou 4.5h. Tu traumu treba vediet prekonat chapem ze sa bojis o babatko .No tvoje telo je uz ine ako ked si rodila prvy x uz to pojde lahsie ver tomu.

zuzanaete
8. jan 2021

Druhy porod moze byt uplne iny. Prvy porod som mala jednu velku katastrofu, maly priduseny. Druhy porod bol uplny opak. Mohla by som tak rodit kazdy mesiac.

diaalex
8. jan 2021

@miadi
@zuzanaete baby ja sa presne opaku bojím, prvý porod, dcérka a behom 5h od začiatku do konca bola na svete, porod doslova vysnívaný a bojím sa, že druhý porod bude katastrofa 🙁

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miadi
8. jan 2021

Strach sa da prekonat. Rodila som aj v 18tt, prvy porod som nemala vobec strach a bola to nocna mora. Ale ten druhy bez bolesti fyzickej bol najhorsi. No treti bol fajn aj s oxytocin bez epi, Mala som inu midwife Tato bola lepsia. Takze idealne Keby si rodila s niekym fakt dobrym v lepsej nemocnici, Kde by si sla s dobrym pocitom. Ja som druhy den po porode robila doma vsetkym ranajky .,nevies ako sa budes zotavovat po sekcii . Aj ten pocit ked ten dalsi porod zvladnes lepsie ti pomoze vyliecit tie negativne pocity z prveho ze ti neslo tlačit. Ten pocit zlyhania vlastneho tela. Ten dalsi porod je redemption.
@diaalex tak to uz je paranoja. Nemala by si si toto nahovarat nie je to zdrave.

majah212
9. jan 2021

Prvy pôrod som mala podobný ako ty, tiež syna museli oživovať, sestričky museli syna vytlačiť. Druhý pôrod,ako povedal muž, bol rychlovka na cca dve tri zatlačenia bola dcéra vonku. Aktuálne čakám 3 tak dúfam že to bude tiež dobre a rýchle. Skús sa prihlásiť napr. Na pôrodnú prípravu, pripadne osloviť nejakú dobrú dulu, psychológa (neviem čo preferujes) aby si sa porozprávala s niekym o tých pocitoch, treba to dostať von zo seba. Držím palce 🍀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre