Ahojte,
Prosím vás koľkokrát sa asi robí sono? Sesternica mi povedala, že len dvakrát, ale ja som v 16. tt a už mi ho dvakrát robili, pozajtra idem na poradňu a dúfam, že mi bude robiť sono znovu, lebo už môže byť vidieť pohlavie. Ale viem, že to nie je dobré pre maličké aby sa sono robilo pričasto.. Tak ako je to? Ako často je už príliš?
mne toto tehu robili- 1.x potvrdenie tehu (ze je pekne v maternici), 2.x v 12tt (screening), 3. x v 20tt (morfologicky), 4x v 30tt (moj gynekolog), v 32tt (prietoky v nemocnici), v 36tt (opat prietoky, poloha)
Mne ho robil na každej poradni, ale nie vaginálne, ale cez brušnú stenu, takze mi to
Vyšlo za cele tehotenstvo asi 10-12x a este asi 2x v nemocnici lebo som dlho prenášala
@diana20 mne robila doktorka sono na kazdej poradni zalezi od lekara ...mne robila doktorka navyse aj jedny prietoky (mala som havarku, tak pre istotu mi po urgente urobila este jedny prietoky)
@diana20 co sa tyka toho prehrievania ... niektory doktor ti povie, ze nie sudobre prehliadky odspodu,iny ze je zle sono, tak si vyber ... maly je zdravy, ok, a ja som mala dobry pocit, ze viem, ze je v poriadku ...
@ukulela aj ja by som potrebovala maličké vidieť, či dobre rastie, lebo vôbec ho necítim ani bruško mi výrazne nerastie.. Viem, že brucho nemusí rásť, ale mám aj tak strach. Kamarátka už cíti, že malé sa hýbe, ja vôbec a nemám ako vedieť, že je v poriadku. V utorok si teda asi budem pýtať to sono..
Poistovna preplaca 3x, v 10., 20. a 30. tt. Potom uz az v porodnici. Vsetko ostatne by malo byt nad ramec, teda si mozes uhradit, ak chces. Aspon tak viem ja 🙂
@diana20 povinne usg pocas tehu su 3 - 12tt, 20tt a po 30tt.... ale ja by som sa tym neuspokojila.... usg mi robila dr. pri kazdej poradni - prve v 5tt a posledne v 40tt v den porodu (este som nevedela, ze to bude den porodu, ale porodnik prave vdaka usg vedel, ze uz nepotrva dlho a praskne mi voda - a praskla po 7 hodinach od usg 😀) a deti su uplnne v poroadku, evidentne im usg neuskodilo a ja som bola pokojnejsia, ze je vsetko v poriadku 😵
Zo zakona pri zdravom tehotenstve 3x. Ale mnoho dr. robi aj viac krat
mne ho robil dr stale ked som tam prisla,teraz 2tyzdne mi kontroloval len krcok lebo cestujem akurat dnes,tak ci mozem,donedavna som nebola ani poistena (padlo mi po 2mes.tehotenstva kvoli padaku z prace v CR)....utz som si platila len jeden krat a krv tiez raz v ,nic drahe 🙂...v nemocnici velky utz,inak u pana dr nikdy nic,mooc mu za to dakujem...
Preplácané poisťovňou (všzp) sú tri,ostatné sa platia
skodnost ani neskodnost ultrazvuku pre deti, ktore su defakto ryby vo vode este nebola dokazana ani vyvratena, takze kde beriete tu istotu, ze to min detskemu sluchu od 5. mesiaca teho. nic nerobi, neviem..
mne ho robil moj dr. zakaždým keď som prišla a obe tehu som mala rizikové čiže v nemocke na rizikovej poradni najprv každý týždeň a potom každé 3dni od cca 20-21tt 🙂
počas tehotnosti v každej poradni u gyn., po tom ako ma hospitalizovali mi robili v nemocnici sono denne. jeden a pol mesiaca
Ahoj..mne robili sono na kazdej poradni,az potom v 38.a39tt uz mi ho nerobil,ani neviem preco..ale ako baby pisu,narok mas na 3..alemyslim,zekazdy gynekolog ich robi ovela viac..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@diana20 mne robil lekar sono zakazdym (minimalne 10-15x), myslim ze povinne su len 3. Preco myslis ze nie je dobre pre babatko robit sono viackrat? ved to nie je röntgen, neboj babatku sa nic nestane