Ahojte,
zaujimalo by ma, kolko vam robili posledny mesiac v porodnici ultrazvukov az do porodu.
Mne pri prvom dietati urobili len v 37.tyzdni a potom uz vobec nic, pritom som 7 dni prenasala.. Myslela som, ze mi urobia pred porodom, ale nie, neodhadli velkost babatka a mala som vzhladom k panve komplikacie. Teraz mi povedali, ze ak by zase malo 4kg a viac, tak cisarsky. Len problem je, ze ten uzv sa moze mylit aj o pol kg...
Teraz ma objednali na ultrazvuk na 39.t. (posledny som mala v 29.t), uz ich budem tlacit k tomu, aby mi spravili aj pred porodom ako to vyjde.
Mne robili v nejakom 33tt a potom uz vobec.. ani ked som prisla do porodnice, tam len pasy.. a rodila som 38+1
ten ultrazvuk sa moze mylit aj o kilo, vid moj pripad. ak si uz raz rodila prirodzene, tak druhe, aj ked vacsie babo by uz nemal byt taky problem. a inak sono mi robili den pred porodom, teda planovanym cisarom. treba aby ti ho robili viaceri lekari nezavisle, lebo kazdy bude vidiet inu vahu 🙂 mne dvaja skuseni lekari pocas tehotenstva tvrdili ze cez 4 kg bude tutovo aj ovela viac a to bolo na 3D sone a tesne pred porodom ina lekarka trafila skutocnu velkost baba, sekla sa iba o 150g. mala som vraj iba vela plodovej vody. od 39 tt by az tak moc narast uz nemalo.
prvy syn bol obrovsky, rodila som prirodzene, skoro 4,5kg a to som chuda s velmi uzkou panvou. a to podla sona mal mat iba 3kg. a druhy syn mal byt velky aj sono to ukazalo, aj lekari ma strasili, bol rodeny cisarom a nakoniec mal iba 3,5kg.
Mne robil dr. v nemocnici UTZ vzdy na poradni (stihla som tam len 2 poradne, lebo som rodila trochu skor) - pozrel prietoky a velkost babatka, taktiez tesne pred pôrodom. Aj pri prvom porode mi robili UTZ hned, ako som prisla do porodnice...V obidvoch pripadoch odhadli vahu dietatka takmer presne +/- 100g 🙂
Ak sa nemýlim, zvyčajne sa robia len 3 UTZ: okolo 12. týždňa, 20. a 30. Teda tieto prepláca poisťovňa. Sama si môžeš zaplatiť koľko chceš u súkromníka 🙂
Mne robili ešte jeden deň pred vyvolávaním (prenášala som 10 dní)... Ale štandard to nebýva...
Na každej poradni pred porodom - teda každý týžden ma vyšetril vaginalne a urobil UZV. Bola to nemocnica v BA.
@sardinka333 no ja hovorim o Ruzinovskej, nemala som zazmluvneneho dr... nebude to tym, ze ked clovek nema zazmluvneneho, tak mu kazdy tyzden nerobia? pretoze tam sa objednava len na jeden termin.
@vedorka no ja som mala velke problemy, nakoniec kliestovy porod, vobec neriesili velkost panvy k dietatu, preto mi zrejme teraz povedali, ze ked bude mat znovu 4kg, tak cisarsky..
@shmoulinka1 v Ružinove dole na prizemí...ja som chodila štvrtky mudr. Drabovi a ten to tak robil...ale všetkým čo u neho v ten den boli objednane...najprv ambulancia a potom tam dozadu na uzv...určite ho všetky nemali zazmluvneneho i ked ja som ho mala a mna aj odrodil...tak neviem ako to tam robia druhí doktori.
@sardinka333 no zrejme ste mali len tie zazmluvnene uzv kazdy tyzden. Lebo ked nemas nikoho zazmluvneneho, tak sa neobjednava do poradne, clovek tam caka v poradi a aj tak sa dr striedaju kazdy tyzden niekto iny a objednavaju len na jeden uzv na tom prizemi... skor teda ze pred porodom mi nikto nerobil uz hore na poschodi
@shmoulinka1 doktor mi vzdy do tehotenskej knižky napisal datum dalšej poradne a čas ..a potom sestrička volala dovnutra po mene. Tiež sme tam viacere čakali a potom po vyšetrení ked vybavil všetky tak išiel tam dozadu na uzv. a tam sme sa presunuli a čakali v poradi ktorá tam kedy si prišla sadnuť...
Pred porodom myslím tesne mi už uzv nerobil...ono ked na prijme povieš že máš zazmluvnenho doktora tak oni ho idu telefonom zavolať a už ťa nejako ,,neriešia,, a čakaju na neho kym dojde....aspon tak sme to mai my a aj z rozprávania je to zrejme tak.
V tu noc čo som ja rodila (tri týždne dozadu) mal službu Mudr. Chuda...takže podla mna aj ten by dobre ,,odrodil, jeho si chvália tiež.
@sardinka333 jasne, no dobre vediet, ze to zazmluvnenie aj toto zahrna 🙂 pisala som aj do skupiny Porodnica Ruzinov a tam baby mali tiez len 1 uzv, pripadne este druhy pred porodom
@shmoulinka1 tak ono iste by ma odrodil ten kto tam je a tiež by to bolo verim že ,,v pohode,,. Ja som to mala ako ,,zicher,, a bolo to citiť...žiadne čakačky že ,,čo sa bude diať,, proste doktor mi velmi pomahal aby som to mala rychlo ,,vybavčo,, a netrapila sa dlho...ten pristup je citelný a aj potom za mnou denne chodil že ako sa citim, mám a podobne. Takže najprv prežiť porod a potom to 4 dni na tom 600 nedelí a človek je rád že ide domov. Ešte v týchto teplách som sa tam citila ako bezdák...furt spotená, smradlavá. 🙂 x krát v sprche.
pri prvom mi robili v 36tt, pri prvej predporodnej poradni a potom uz nestihli..rodila som 38/2 a pri druhom som dva dni prenasala..od prveho usg, ktory mi robili v 36tt stihli este dva, lebo maly bol velky..porod.vaha 4420g a usg takmer presne ukazoval 4,5kg..no vzhladom k tomu, ze mam dobre panvove predispozicie ma nechali prirodzene..no aj tak to bol zaberak..ale nastastie vsetko ok..a teraz to vyzera na mensieho krpca..tak uvidime.. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
To ste ma troška zaskočila, ja som chodila posledný mesiac každý týždeň do poradne, kde mi vždy urobili ultrazvuk a pred pôrodom ešte ďalšie dva