Koľko ultrazvukov vám robili posledný mesiac v pôrodnici?

shmoulinka1
21. júl 2015

Ahojte,
zaujimalo by ma, kolko vam robili posledny mesiac v porodnici ultrazvukov az do porodu.
Mne pri prvom dietati urobili len v 37.tyzdni a potom uz vobec nic, pritom som 7 dni prenasala.. Myslela som, ze mi urobia pred porodom, ale nie, neodhadli velkost babatka a mala som vzhladom k panve komplikacie. Teraz mi povedali, ze ak by zase malo 4kg a viac, tak cisarsky. Len problem je, ze ten uzv sa moze mylit aj o pol kg...
Teraz ma objednali na ultrazvuk na 39.t. (posledny som mala v 29.t), uz ich budem tlacit k tomu, aby mi spravili aj pred porodom ako to vyjde.

terka1607
21. júl 2015

To ste ma troška zaskočila, ja som chodila posledný mesiac každý týždeň do poradne, kde mi vždy urobili ultrazvuk a pred pôrodom ešte ďalšie dva

elizita
21. júl 2015

Mne robili v nejakom 33tt a potom uz vobec.. ani ked som prisla do porodnice, tam len pasy.. a rodila som 38+1

vedorka
21. júl 2015

ten ultrazvuk sa moze mylit aj o kilo, vid moj pripad. ak si uz raz rodila prirodzene, tak druhe, aj ked vacsie babo by uz nemal byt taky problem. a inak sono mi robili den pred porodom, teda planovanym cisarom. treba aby ti ho robili viaceri lekari nezavisle, lebo kazdy bude vidiet inu vahu 🙂 mne dvaja skuseni lekari pocas tehotenstva tvrdili ze cez 4 kg bude tutovo aj ovela viac a to bolo na 3D sone a tesne pred porodom ina lekarka trafila skutocnu velkost baba, sekla sa iba o 150g. mala som vraj iba vela plodovej vody. od 39 tt by az tak moc narast uz nemalo.
prvy syn bol obrovsky, rodila som prirodzene, skoro 4,5kg a to som chuda s velmi uzkou panvou. a to podla sona mal mat iba 3kg. a druhy syn mal byt velky aj sono to ukazalo, aj lekari ma strasili, bol rodeny cisarom a nakoniec mal iba 3,5kg.

seahorse27
21. júl 2015

Mne robil dr. v nemocnici UTZ vzdy na poradni (stihla som tam len 2 poradne, lebo som rodila trochu skor) - pozrel prietoky a velkost babatka, taktiez tesne pred pôrodom. Aj pri prvom porode mi robili UTZ hned, ako som prisla do porodnice...V obidvoch pripadoch odhadli vahu dietatka takmer presne +/- 100g 🙂

jamabe
21. júl 2015

Ak sa nemýlim, zvyčajne sa robia len 3 UTZ: okolo 12. týždňa, 20. a 30. Teda tieto prepláca poisťovňa. Sama si môžeš zaplatiť koľko chceš u súkromníka 🙂
Mne robili ešte jeden deň pred vyvolávaním (prenášala som 10 dní)... Ale štandard to nebýva...

sardinka333
21. júl 2015

Na každej poradni pred porodom - teda každý týžden ma vyšetril vaginalne a urobil UZV. Bola to nemocnica v BA.

shmoulinka1
autor
21. júl 2015

@sardinka333 no ja hovorim o Ruzinovskej, nemala som zazmluvneneho dr... nebude to tym, ze ked clovek nema zazmluvneneho, tak mu kazdy tyzden nerobia? pretoze tam sa objednava len na jeden termin.

shmoulinka1
autor
21. júl 2015

@vedorka no ja som mala velke problemy, nakoniec kliestovy porod, vobec neriesili velkost panvy k dietatu, preto mi zrejme teraz povedali, ze ked bude mat znovu 4kg, tak cisarsky..

sardinka333
21. júl 2015

@shmoulinka1 v Ružinove dole na prizemí...ja som chodila štvrtky mudr. Drabovi a ten to tak robil...ale všetkým čo u neho v ten den boli objednane...najprv ambulancia a potom tam dozadu na uzv...určite ho všetky nemali zazmluvneneho i ked ja som ho mala a mna aj odrodil...tak neviem ako to tam robia druhí doktori.

shmoulinka1
autor
21. júl 2015

@sardinka333 no zrejme ste mali len tie zazmluvnene uzv kazdy tyzden. Lebo ked nemas nikoho zazmluvneneho, tak sa neobjednava do poradne, clovek tam caka v poradi a aj tak sa dr striedaju kazdy tyzden niekto iny a objednavaju len na jeden uzv na tom prizemi... skor teda ze pred porodom mi nikto nerobil uz hore na poschodi

sardinka333
21. júl 2015

@shmoulinka1 doktor mi vzdy do tehotenskej knižky napisal datum dalšej poradne a čas ..a potom sestrička volala dovnutra po mene. Tiež sme tam viacere čakali a potom po vyšetrení ked vybavil všetky tak išiel tam dozadu na uzv. a tam sme sa presunuli a čakali v poradi ktorá tam kedy si prišla sadnuť...
Pred porodom myslím tesne mi už uzv nerobil...ono ked na prijme povieš že máš zazmluvnenho doktora tak oni ho idu telefonom zavolať a už ťa nejako ,,neriešia,, a čakaju na neho kym dojde....aspon tak sme to mai my a aj z rozprávania je to zrejme tak.
V tu noc čo som ja rodila (tri týždne dozadu) mal službu Mudr. Chuda...takže podla mna aj ten by dobre ,,odrodil, jeho si chvália tiež.

shmoulinka1
autor
21. júl 2015

@sardinka333 jasne, no dobre vediet, ze to zazmluvnenie aj toto zahrna 🙂 pisala som aj do skupiny Porodnica Ruzinov a tam baby mali tiez len 1 uzv, pripadne este druhy pred porodom

sardinka333
21. júl 2015

@shmoulinka1 tak ono iste by ma odrodil ten kto tam je a tiež by to bolo verim že ,,v pohode,,. Ja som to mala ako ,,zicher,, a bolo to citiť...žiadne čakačky že ,,čo sa bude diať,, proste doktor mi velmi pomahal aby som to mala rychlo ,,vybavčo,, a netrapila sa dlho...ten pristup je citelný a aj potom za mnou denne chodil že ako sa citim, mám a podobne. Takže najprv prežiť porod a potom to 4 dni na tom 600 nedelí a človek je rád že ide domov. Ešte v týchto teplách som sa tam citila ako bezdák...furt spotená, smradlavá. 🙂 x krát v sprche.

adka629
21. júl 2015

pri prvom mi robili v 36tt, pri prvej predporodnej poradni a potom uz nestihli..rodila som 38/2 a pri druhom som dva dni prenasala..od prveho usg, ktory mi robili v 36tt stihli este dva, lebo maly bol velky..porod.vaha 4420g a usg takmer presne ukazoval 4,5kg..no vzhladom k tomu, ze mam dobre panvove predispozicie ma nechali prirodzene..no aj tak to bol zaberak..ale nastastie vsetko ok..a teraz to vyzera na mensieho krpca..tak uvidime.. 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre