Koľko magnézia beriete v tehu?

27. jan 2023

Som v 30 týždni a puchnú a bolia ma prsty na ruke, lekár mi odporučil magnezium 500mg 2xdenne. Koľko magnezia ste brali vy? Dokonca som čítala že ku koncu tehotenstva sa už neodporúča

casillas28
27. jan 2023

Ja mam 2x denne 500 mg...hovorila ze max 3 denne mozem...ku koncu sa vraj neodporuca lebo to zastavuje kontrakcie/porod 🙂 ale to ti lekar povie kedy vysadit ked tak 🙂

cakanka22
28. jan 2023

Ahoj 😊 tiež som v 30 tt a tŕpnu mi ruky od lakťov po prsty a tiež mi opuchaju prsty, hlavne ráno 😑
Beriem 500mg 3x denne zatiaľ len pár dní 🙂 brala som iné magnézium ale to mi nepomáhalo 🙂

3petka
28. jan 2023

Ja som 28t a beriem 500 raz za 2-3 dni, ale ja zase kvôli krcom. dnes som vstala a veru mám trochu opuchnuté ruky musím sa opýtať Dr. Čo a ako. Ale som aj trosku nachladnutá.

autor
28. jan 2023

@cakanka22 a ktorý berieš? Pomohol? Ja som si kúpila magnerot ale zatiaľ žiadna zmena.. Mňa tie prsty aj bolia, aj teba? Hlavne cez noc a na ráno

cakanka22
28. jan 2023

Brala som magnosolv, ale z neho ma preháňalo a vôbec som necítila žiadnu zmenu.. Teraz mam od Dr. tretí deň magnesii lactas galvex, ale necitim žiadnu zmenu zatiaľ.. Bolí a trpne ďalej 🙂 bolia aj mňa akoby som ich mala polamane 😫 asi len vyčkat a po pôrode dufam to zmizne 😁

vasjar
28. jan 2023

Ja ako keby som mala ťažké nohy, beriem 2 tabletky denne od Galvex

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre