Dievčatá, sedím v kuchyni a rozmýšľam , že koľko kalórií by podľa Vás mala prijať denne tehotná žena...mne MUDr. Povedala že 3000..není to veľa.?
@gdpr No veľmi nikde nechodím..a necvicim takže tak len mám jeden problém že cez deň má zo všetkého skoro nadvihuje...a v noci sa budím na vlci hlad takže jem v noci ...teraz manžel priniesol guláš od babky..no hneď ma.nadvihlo ale stavím sa že v noci sa zobudím že ho chcem zjesť, nejak to neviem ovplivnit
Měl by to být součet bazálního metabolismu, trávení, aktivit + 200kcal v druhém trimestru a + 200kcal v třetím trimestru. Hodně i záleží na tom, kolik je ženě let, kolik měří a kolik vážila před těhotenstvím. Já to mám spočítané přes kalorické tabulky a vyšlo mi 1721kcal/1921kcal/2121kcal 🙂
3000kcal je obrovska naloz 🙈🤦♀️ presne ako pise @bluemoon24 treba pridavat postupne a na zaklade tvojich vstupnych parametrov.
Neviem podla mna je 3000 akurat, ja zjem tolko denne a to niesom tehotna, a chvalabohu ani nepriberam :D
@zuzubb007 neblazni... a ako si tie kalorie pocitas? Lebo ja mam jest podla tabuliek na svoju vahu a vysku 1200 (nie som tehotna) a tolko veru aj jem, obcas menej, ked nestiham, alebo sa mi nechce 😁 viac som, hadam, este nemala, od kedy si to sledujem
No neviem ako sa da zjest 1200 kalorii to mi nic nehovori, mne staci len ked si dam horalku, kolac a pol cokolady to mam hned pomaly 800 -900 kalorii som totiz to zavisla na sladkom a normalny obed a tiez tepla vecera je minimalne cez 1200 kalorii nech robim co robim a pomedzi jem kazde dve hodiny daco ale hlavne dost kravin jem 🙂
@zuzubb007 je pravda, ze ja som si zacala sledovat kalorie, az ked som skoncovala so sladkym. Dam si obcas kolacik, ale tak nie pol plechu 😀 obed mam normalny, veceru lahsiu akraviny nejem, tak sa da tych 1200 dodrzat 😊
Viete čo dievčatá, ja mám pocit že sa napijem vody ako sa povie a priberiem....
Je to veľmi individuálne tak ako mimo tehotenstva. Iné množstvo príjme žena vážiaca 45kg a merajuca 150cm a iné množstvo žena čo má 85kg.
Mala by navýšiť o cca 300kcal v období pred tehotenstvom. Čiže akoby napr veľké jablko a pohár mlieka alebo tanier polievky alebo chlieb s maslom a syrom.. netreba sa nad tým špeciálne zamýšľať a rátať
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Podľa mňa je to veľmi individuálne záleží veľmi na tom, koľko spáliš kalórii, či len ideš do obchodu a sedíš doma alebo aj športuješ aspoň nejaké tehotenské cvičenia... A samozrejme aj tvoj zdravotný stav je dosť podstatný a metabolizmus. Ale pokiaľ bábätko dobre priberá tak ja osobne by som kalórie nenavyšovala...