Koľko kalórii denne by mala prijať tehotná žena?

vanda323
19. sep 2021

Dievčatá, sedím v kuchyni a rozmýšľam , že koľko kalórií by podľa Vás mala prijať denne tehotná žena...mne MUDr. Povedala že 3000..není to veľa.?

gdpr
19. sep 2021

Podľa mňa je to veľmi individuálne záleží veľmi na tom, koľko spáliš kalórii, či len ideš do obchodu a sedíš doma alebo aj športuješ aspoň nejaké tehotenské cvičenia... A samozrejme aj tvoj zdravotný stav je dosť podstatný a metabolizmus. Ale pokiaľ bábätko dobre priberá tak ja osobne by som kalórie nenavyšovala...

vanda323
autor
19. sep 2021

@gdpr No veľmi nikde nechodím..a necvicim takže tak len mám jeden problém že cez deň má zo všetkého skoro nadvihuje...a v noci sa budím na vlci hlad takže jem v noci ...teraz manžel priniesol guláš od babky..no hneď ma.nadvihlo ale stavím sa že v noci sa zobudím že ho chcem zjesť, nejak to neviem ovplivnit

konikkon
19. sep 2021

@vanda323 je to strašne veľa. Podľa mňa max tak 200 kcal aj to je uz dosť. Na nejaké tehotenské cvičenia a prechádzku po obchodoch by som sa nespoliehala. To je zanedbateľný výdaj. Ak ti chiti v noci a cez deň ti je zle, jedz v noci. Ale s kaloriami to nepreháňaj.

bluemoon24
19. sep 2021

Měl by to být součet bazálního metabolismu, trávení, aktivit + 200kcal v druhém trimestru a + 200kcal v třetím trimestru. Hodně i záleží na tom, kolik je ženě let, kolik měří a kolik vážila před těhotenstvím. Já to mám spočítané přes kalorické tabulky a vyšlo mi 1721kcal/1921kcal/2121kcal 🙂

veronice
19. sep 2021

3000kcal je obrovska naloz 🙈🤦‍♀️ presne ako pise @bluemoon24 treba pridavat postupne a na zaklade tvojich vstupnych parametrov.

zuzubb007
19. sep 2021

Neviem podla mna je 3000 akurat, ja zjem tolko denne a to niesom tehotna, a chvalabohu ani nepriberam :D

lindusss2016
19. sep 2021

@zuzubb007 neblazni... a ako si tie kalorie pocitas? Lebo ja mam jest podla tabuliek na svoju vahu a vysku 1200 (nie som tehotna) a tolko veru aj jem, obcas menej, ked nestiham, alebo sa mi nechce 😁 viac som, hadam, este nemala, od kedy si to sledujem

konikkon
19. sep 2021

@zuzubb007 fuuha. To by aj mňa zaujímalo ako to počítas a koľko vážiš a merias. Lebo ak nie si vrcholový športovec s dvojfazovymi treningami denne, neviem ako tých 3000 spalis.

zuzubb007
19. sep 2021

No neviem ako sa da zjest 1200 kalorii to mi nic nehovori, mne staci len ked si dam horalku, kolac a pol cokolady to mam hned pomaly 800 -900 kalorii som totiz to zavisla na sladkom a normalny obed a tiez tepla vecera je minimalne cez 1200 kalorii nech robim co robim a pomedzi jem kazde dve hodiny daco ale hlavne dost kravin jem 🙂

lindusss2016
19. sep 2021

@zuzubb007 je pravda, ze ja som si zacala sledovat kalorie, az ked som skoncovala so sladkym. Dam si obcas kolacik, ale tak nie pol plechu 😀 obed mam normalny, veceru lahsiu akraviny nejem, tak sa da tych 1200 dodrzat 😊

zuzubb007
19. sep 2021

@konikkon vsetci sa mi cuduju ako je mozne ze tak vyzeram, ked ma vidia co zjem viac ako chlap rezne, seged, kolace idem si na uplne vsetkom, a mam 177 cm a 60 kg akoze zislo by sa dva kila dole ale slaba som v sladkom 🙂

vanda323
autor
19. sep 2021

@konikkon Zle je to že už som to asi prehnala 😭

vanda323
autor
19. sep 2021

Viete čo dievčatá, ja mám pocit že sa napijem vody ako sa povie a priberiem....

konikkon
20. sep 2021

@zuzubb007 no veru ozaj ako chlap, máš pravdu. Ja ako tehotná zjem tak do 2000 kcal a preferujem zdravé jedlá. Závidím ti tvoj metabolizmus.

klip0
20. sep 2021

Je to veľmi individuálne tak ako mimo tehotenstva. Iné množstvo príjme žena vážiaca 45kg a merajuca 150cm a iné množstvo žena čo má 85kg.
Mala by navýšiť o cca 300kcal v období pred tehotenstvom. Čiže akoby napr veľké jablko a pohár mlieka alebo tanier polievky alebo chlieb s maslom a syrom.. netreba sa nad tým špeciálne zamýšľať a rátať

lucikim
20. sep 2021

@vanda323 neviem kolko kalorii ale o 20% viac ako netehotna ma spotrebu. Cize ziadne jedenie za dvoch len trosku viac

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre