Kočík z Aliexpressu

zuzana212722
1. jan 2018

Našla som tento kočík na Ali kupujem tam rôzne veci zaujal ma tento kočík je lacný a pre mňa krásny kupoval niekto kočík z tejto stránky... Sú k nemu aj reálne fotky

zuzana212722
autor
1. jan 2018

Keby niekto chcel AULON Baby Stroller 3 in 1 With Car Seat High Landscope Folding Baby Carriage For Child From 0-3 Years Prams For Newborns
http://s.aliexpress.com/vYryArAB?fromSns=Copy to Clipboard
(from AliExpress Android)

margareta52
1. jan 2018

hocico z ali ale kocik nie.

ja_bb
1. jan 2018

Tiez by som do kocika nesla,pri prevoze nikdy nevies,co sa s nim moze stat a ci bol dobre zmontovany predtym + ake su pouzite materialy... Lacny sice mozno, ale este plus clo a DPH,ok mozno to nie je ako podobny na SK,ale dieta je len jedno a jeho bezpecnost nadovsetko. Ale je to na tebe, ak sa ti paci,skus....

jankalukasova
1. jan 2018

Je to kopia mima xari. Urcite by som ho ale neobjednala.. ani nic ine pre male dieta. Material a farbiva, ktore pouzivaju nemaju certifikaty ani atestacie. Casto pouzivaju nevhodne a skodlive latky, nehovoriaco kvalite vyhotovenia..

slimstar
1. jan 2018

tiež by som kočík nekúpila odtiaľ, nevieme z čoho je to vyrobené atd. Aj keď povedzme si, u nás je tiež všetko Made in China, takže tak. A zdá sa mi strašne malý .. za tie peniaze, by som zohnala niečo tu na Svk, aj keby mal byť používaný.

hettinka
1. jan 2018

Lacný???? Však za takz sumu by si v pohode kúpila tu kočík. Ak si prirátas dopravu, DPH a clo...

Z Alí objednávam, ale drobnosti do10€ ako obaly na mobil, ochranné skla, občas nejakú bižutérie... kvalita zodpovedá čínskym normám. Kočík by som neriskovala.

jankalukasova
1. jan 2018

@slimstar lenze je rozdiel made in china pre europsky trh a made in china pre ich trh... to je velmi velky rozdiel. Su zakony o tom, co tovar urceny na predaj na tom konkretnom trhu musi splnat...a toto nie su oficialne vyrobky pre nas trh.. cize nemusia splnat vobec nic.
Sef z ciech si kupil licenciu pre male spotrebice tesla (konvice, feny, vysvace...). Bol v cine na veltrhu vybrat fabriku pre vyrobu...mohol si vybrat ci naklady na vyrobu jedneho ks budu dolar.. 2, 3, 10... konvica za dolar sa mu rozpadla rovno v ruke...samozrejme pre EU trh musel vybrat taku konvicu co splni normu, bude z nezavadneho plastu a podobne..takze nie je "cina" ako "cina"

slimstar
1. jan 2018

@jankalukasova dobre vedieť a to niekde u nás davaju certifikaty asi, že je to na náš trh ? či stačí tam ísť vybrat podla seba a predávať ako tvoj šéf ? Lebo ja by som tým čínskym neverila.

jankalukasova
1. jan 2018

@slimstar nie nie... tam dohodnes vyrobu a tu to musi prejst vsetkymi moznymi aj nemoznymi testami.. musis na vsetko ziskat certifikat a je to teda dost narocne. Oni Ti tam v cine samozrejme garantuju, ze to prejde, lebo ten predpis poznaju ale ked to tu chces zacat predavat, tak musis poziadat o vsetky skusky a povolenia.

slimstar
1. jan 2018

@jankalukasova diky za info 🙂

jankalukasova
1. jan 2018

@slimstar keby to tak nebolo, tak si zober co by sa tu v obchodoch predavalo... asi len ali... je to lacne, na prvy pohlad pekne, ceny by dali o nieco lacnejsie ako bezny priemer a slo by to ako teple rozky... co na tom, ze dupacky tmavsej modrej obsahuju tazke kovy?? Tieto veci su osetrene.. hoci si myslim, ze ta norma by mohla byt prisnejsia.

hettinka
1. jan 2018

@jankalukasova zákony by mali byt prísnejšie na e-shopy. Hlavne tade na nás trh prúdia veci z činy bez kontroly.
Kúpiš na internete a zistíš, že je to 3x predražený AliExpress

jankalukasova
1. jan 2018

@hettinka ano.. tam sa to stava, ze je to tovar z ali. Ale zas nemusi byt.. ako isem vyssie priklad s rychlovarnou konvicou.. na prvy ohlad su identicke, ale ked sa pozries detailne, tak jedna ma omnoho tensie pasty a podobne (aby sa usetrilo). Takze nie vzdy to musi byt to iste.. ale zas ked pozries rozne bazariky, tak maminy predavaju vsetko mozne (novy tovar) a je toali.. napr. podprsenky na kojenie , objedna za 2€ a preda za 12€...
Najhorsie je, ze ludia to nevnimaju ako riziko.. miesto toho ako take teliatka veselo obliekaju cele rodiny do casto "toxickeho" oblecenia z ali.

jankalukasova
1. jan 2018

@zuzana212722 a este dodam, ze si ani nechcem predstavit crashtest toho vajicka...👎

lavieenrose
1. jan 2018

ani ja by som taky nechcela..a este ta doprava..a cenovo vobec nie je lacny ...

dominika1991
1. jan 2018

Baby majú ho aj na Amazone.. možno sa dajú získať nejaké informácie 🙂

dai
1. jan 2018

@zuzana212722 neviem... kazdy ma svoj vkus... mne sa aj mima xari zda otrasna pre dieta ale proti gusty ziaden disputat... v kazdom pripade sa pripajam ze pre male dieta by som ztade nic nekupovala - ani oblecenie ani nic... oni pouzivaju rakovinotvorne farbiva, neriesia materialy... tu potom mamy mrbcia ze choroby z ockovania a pritom dieta v ali obleceni od narodenia☹
Ale tak jazdeho rozhodnutie...

dai
1. jan 2018

@jankalukasova asi tak... predpokladam ze ta skrupina okolo crashtestu ani neisla☹

wolfie
1. jan 2018

ja som kociky na ali pozerala len pre zaujimavost, ze za ake ceny tam idu...rozdiel medzi nasimi a ich cenami je minimalny, obzvlast, ak si priratas clo a DPH. Vajicko z ali by som nechcela ani zadarmo a vseobecne by som sa bala take nieco tam kupovat...kde budes kocik reklamovat, ak sa ti na nom nieco po pol roku pokazi?? pri ali nemas ani tu najmensiu moznost reklamacie...maximalne 14 dni po tom, ako ti dorazi tovar, ale to by ti uz pokazeny musel prist, aby si mala narok na vratenie penazi...neskor uz mas proste smolu, nebudes mat ani kocik ani peniaze, nestoji to za to

mija11
5. jan 2018

@zuzana212722 ja tiez pokukujem po tom kociku a hladam dake temy ako sa dostat ku nemu aby nevysiel tak draho kvoli clu ;)

zuzana212722
autor
5. jan 2018

@mija11 je krásny strašne sa mi páči ja si ho kúpim keď chceš taký na sk dáš za neho minimálne 1000 no tak to je moc.. Je tam aj stokke tiež je pekný na foto z feedbacku

hettinka
5. jan 2018

A nie je na kočíku dôležitejšie, aby bol dobrý, bezpečný a pohodlný pre dieťa a nie to, že je “krásny”??? Veď to nie je módny doplnok, ani kabelka. Keď sa roztrhne ucho na AliExpress kabelke, nič sa nedeje, maximálne z nej vysypes rúž a vreckovky. Ak odletí koleso alebo sa zlomí konštrukcia na AliExpress kočíku, môžes to dieťa zraniť, aj zabiť.

7adina7
5. jan 2018

@zuzana212722 zaujima ma cena.? 😊

mija11
5. jan 2018

@zuzana212722 jj tam vychadza cca 400-450e len ked si zoberiem kolko bude este clo a predsa to riziko ak bude daco zle na nom...ja uz som presla vsetky sk a cz stranky ci sa dakde nepredava ale bohuzial :(

roxy2015
5. jan 2018

Pre pána Jána, akože nehnevajte sa ženy, ale kocik z Ali???? To už je na mna moc silná káva. Veď si radšej kúpte mimu z bazariku, da sa kúpiť aj malo používaný a ešte za lepšiu cenu ako hento čudo z Číny. 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

aleskandra
5. jan 2018

Kočíky musia prejsť určitými testami...veeeelmi pochybujem, že tieto čínske ich majú...

meluela
5. jan 2018

@zuzana212722
karcinogeny, endokrinne disruptory, odseknute prsty, nestabilita, zadusenie malymi castami ...
dufam ze colnici budu robit poctivo svoju pracu, na rozdiel od bezneho buzerovania toto ma fakt zmysel chranit trh

denka194
5. jan 2018

Na bazariku kupis stokkke alebo mima za take iste prachy, ako ti na tuto cinsku smejdu daju dph clo

somavi
5. jan 2018

Boze ja neviem , srandujes ? Len dokola omieľas, aký je krásny. Mne sa za 1. Vôbec. Nepáči , ale to je nepodstatne . Ide však o bezpecnost tvojho dieťaťa . To fakt nemáš rozum a chceš objednať dieťatku kočík z činy ? Nevieš aké materiály a farby boli použité - trebárs aj závadné , toxické , plus kde je testovaná bezpečnosť ? Preboha , veď to nie je módny doplnok . Samozrejme , ze žena chce vybrať nejaký pekný , aj ja som chcela. Ale v prvom rade som pozerala na pohodlie a zdravie môjho dieťaťa. Tuto čínsku haraburdu by som nekúpila ani náhodou .

martinoocka
5. jan 2018

Keď to na colníci zastavia....čo teda určite zastavia a identifikujú to ako fejk ....je to napodobenina Mima xari....tak ti príde len list z colnice ze zásielka šla do spalovne. A môžeš sa začať doťahovať s predajcom o peniaze....akože aj lego za 50e som kôli tomu neobjednala a nie ešte toto...
A baby majú pravdu .... Že je krásny? Podľa toho sa vyberá kočík? Omg....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre