Navštevovali ste v tehotenstve nejaký predpôrodné kurz? Respektíve ako dopredu ste si všetko načítali k príprave na pôrod a k starostlivosti o novorodenca? Začína ma celkom chytať stres, za chvíľu začínam tretí trimester a nič neviem 🙈 akurát veci kupujem a mám pocit, že skrz prácu nemám toľko voľného času, tak ma občas chytí stres že kedy a kde vlastne a čo všetko začať študovať..som prvorodicka, aj na vás prišiel taký stres z ničoho nič?
nič som nerobila ,nič nepripravovala... stres ma chytal pár dní pred pôrodom...
nikde som nechodila....
doporučujem kurz prípravy - nebudeš zaskočená...
Nic som necitala ,ziadne videa nepozerala , s anibalom som cvicit nemohla… na sale mi povedali ze taketo maju najradsej lebo pocuvala som ich co mam robit .. na prvorodicku som mala rychli a krasny porod
Mna by stresovalo ze to co som sa naucila na kurze napriklad by mi povedali ze mam robit inak a uz by som zmatkovala .. ale to som ja .. ak ti to pomoze sa pripravit psychicky tak chod do toho
Ja som začala asi v 38tt kedy som si uvedomila, že už som v 38tt a môžem rodiť. Ale nič špeciálne, pila som malinnik a robila som si naparku. A asi deň pred pôrodom som videla jedno video ze ako sa dýcha pri kontrakciach a pri pôrode. To bola celá moja príprava. Mala som krásny, rýchli pôrod bez poranení, prvorodicka.
Ja idem na prípravu do nemocnice, kde budem aj rodiť. Čisto kvôli zvedavosti a dobrým referenciam od znamych. Konať sa bude budúci mesiac - to budem 31tt+.
Mala som kurz pri prvom tehotenstve. Zaobišla by som sa aj bez toho.... Budeš presne vedieť čo robiť. A v pôrodnici Ti budu aj radiť ako a kedy dýchať. Podľa mňa, čím menej času na to myslíš, tým lepšie pre Teba. Aby si mala základnú výbavu pre dieťa a seba.
@lucia13022023 a cvičila si s aniballom? Ani som netušila, že to ide prirodzene aj bez nástrihu 🙈
Ďakujem baby, ja som volala kvôli takým lekcia kurzu aby som sa informovala a pani, ale určite to myslela v dobrom, ma dosť vystresovala, že to len tak tak stihnem, že by som mala mať aj lekcie prvej pomoci, lekcie na psychosomaticky vývoj bábätka, že po pôrode nebude čas si študovať a že ma toho veľa čaká čo si musím prečítať...tak som ostala uplne v strese, že ja ešte nic nemam naštudované....
A predpokladam, že všetky tie lekcie Ti vie zabezpečiť za pekné peniaze 😃 Neboj sa.
Ja som chodila na predpôrodný kurz v nemocnici, v ktorej som rodila. Bolo to super, aj sme cvičili tehotenské cviky. Veľmi užitočné informácie, aj ma naučili ako dýchať počas rôznych fáz pôrodu. Vyšiel ma 40 eur minulý rok. Okrem toho som si nič neštudovala ani sa nejak extra nepripravovala na pôrod. Všetko som sa naučila až s príchodom bábätka za pochodu.
Ani aniball, či iná rozťahovačka ti nezaručí ,že sa neroztrhneš, alebo nebude potrebný nástrih. Hlavne treba počúvať, čo ti hovorí pri pôrode lekár, sestra. To je gro. Môžeš mať nacvičené neviem čo, ale pôrod je vždy tak individuálna záležitosť a nikdy ženu nepripravuje na všetky situácie, ktoré sa môžu vyskytnúť.
Autorka, nie, necvicila. Ale mala som topkovu pôrodnú asistentku, ktorá mi nahrievala hrádzu, pomáhala mi, polohovala ma. Ja som počúvala všetko čo hovorí.
Ja som sa pripravovala tak, že som pila čaj malinovnik, aj to sporadicky. Chcela som robiť aj masáž hrádze, ale nakoniec som nerobila. Predpôrodný kurz som neabsolvovala, zdá sa mi to zbytočnosť, aniball som nechcela používať, keďže sú tam aj rizika. Pôrod som mala vyvolávaný, nástrih bol malý a celkovo krásny pôrod. To ako máš dýchať a tlačiť ti povedia pri pôrode, na to kurz nepotrebuješ. A keďže si prvorodička, určite budeš mať čas si preštudovať,čo a ako keď sa bábo narodí. Ono dosť spinkajú na začiatku. Takže podľa mňa zbytočnosť, ale je to vec názoru. Určite neodhováram, len názor. Určite sa informacie vždy zídu, ale v dnešnej dobe aj cez net si všetko zistíš, keď sa zaujímaš a nemusíš platiť.
Ďakujem veľmi pekne všetkým za ukľudnenie ❤️ 😁
@lucia13022023 a tú PA si mala zazmluvnenú dopredu, či v nemocnici klasicky čo je PA bola taká ochotná?
Nemala, akurát mala službu a bola topkova. Mala som šťastie, v tu noc som rodila iba ja, čiže som mala pre seba celé oddelenie a tým pádom aj pa.
Ja som si zaplatila mesiac na MamaClass, su tam prednasky pre mamičky.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
mala som predporodný kurz cca v 2 trimestri a poctivo som cvičila s Aniballom posledné týždne.. Inak nič.