Kedy vám v UK volali midwife kvôly prvému stretnutiu?

vanda8
9. jún 2011

Ahojte baby.. prosim vsetky baby aby mi poradili co mam robit, alebo ci aj vy mate taku alebo podobnu skusenost ako ja :(
Tak pekne po poriadku...
Mam 26 a po dlhom case sme sa s priatelom dockali babatka..tu to je v UK to teda tak ze nepojdete hned k lekarovi ako na slovensku a on vam urobi potrebene vysetrenia ..Tu treba zavolat na linku midwife ( je to porodna sestra alebo take nieco ) ..oni po par tyzdnoch zavolaju a dohodnu termin stretnutia..
Ja som volala ked som bola v stvrtom tyzdni ..po tyzdni mi teda zavolali ale len na overenie udajov.. Hovorila som si .. ha ved mam este cas.. Urcite mi zavolaju v nejakom 8-9 tyzdny aby urobili prvy krvny test a vsetky potrebne papiere...ale nic :(
Hneva ma to lebo sa citim akoby na mna zabudli..Chodim k mojmu GP (obvodny) pytat sa ze co a ako kedy sa mi midwife ozve..Chodim tam ako na klavir kazdy tyzden . oni mi len sucho odpovedaju alebo slubuju ze coskoro .. ze u tento tyzden ..
Trapi ma to pretoze tu zena do 4 mesiaca neznamena nic... :(
Moja kamaratka je tehotna o sest tyzdnov viac ako ja a ona mala nastastie na toto vseto stastie... Ona mala prve stretko uz 7 tyzdni .. tak isto aj krv..a prve USG v 10 tt.. druhe v 13 na Downov syndrom ..Ja sa velmi tesim s nou ze ona toto nastastie mala v pohode a vie na com je
Ja som v piatom tyzdni slabo spinila, tak som sa rozhodla ist k Polske sukromnej gynekologycke.. bola som tam ked som mala 6 t. a teraz mi asi neostava nic ine len zase zaplatit 80 libier a ist na vysetrenie privatne, pretoze od anglickeho zdravotnictva sa toho asi ani nedockam :(
Asi fakt lepsie si zaplatit a vediet ze drbcek je ok - ako tato neistota a este ma maju niekde... :(
Prosim baby ktore ziju v Uk a ste tehulky prosim napiste mi ci je toto uplne ok alebo len ja robim paniku :( ale ja si myslim ze je to padnute na hlavu 🙄
Dopredu dakujem za kazdy prispevok 🙂

bobocka
9. jún 2011

@vanda8 ja mam strasne nervy na anglicke zdravotnictvo a na ich starostlivost o tehotne.niektore si to pochvaliju,ja som mala pocit,ze ma maju na salame 😠 otehotnela som v uk a naspat na svk som sa vratila v dakom 28tt,hned ako mi vznikol narok na matersku.ja som sa o tehu dozvedela v 6tt.gp ma odporucil k midwife,ta so mnou spisala papiere,povedala co mam robit(vitaminy,co mam jest a co nesmiem) a povedala,ze scan bude v 12 tt(presne ma objednali v 11+2tt). no a ja som mala nervy,nechcela som tak dlho cakat,tak som sla do nemocnice s tym,ze mam akoze velke bolesti v podbrusku.no nic mi nebolo.fakt nic,len som chcela ,aby si scan spravili 😀 ,tak som si vymyslala bolest a vysetrovali ma kadejako a ja som len nervacila nech ma uz konecne na scan daju. a dali 🙂 .to som bola 7tt a ked som videla vacok a v nom malinke blikajuce svetielko-maleho srdiecko,tak som bola stastna 🙂 potom bol scan v 11+2 tt ako som uz pisala a tam komplet triple test.tam boli vysledky po 10dnoch,no nik mi nevolal,ja som volala midwife a ona,ze vysledky su v nemocnici ,v nemocnici povedali,ze ich ma midwife-no skoro ma porazilo.dobreze som kralovnej nevolala nech sa vysledky dozviem 😠 ked som chodila na kontrolu k midwife,tak mi vobec nekontrolovala moc.len dopplerom pocuvala srdiecko a sem tam aj tlak prezrela.ked som si ziadala kontrolovat moc,tak na mna hladela,ze naco? 😠 hlavna vec,ze mi na svk zistili zvysenu bielkovinu v moci a musela som si denne sledovat tlak.no totalne nespokojna som bola 😠 na svk sice nie su take pekne nemocnice(po vacsine) a lekari nemaju na tvari nonstop ten dementny fake smile,ale apson nasi lekari vedia co robia a az tu som sa citila poriadne monitorovana,poriadne sledovana a bezpecne.odporucam ti si kupit angel sounds http://cgi.ebay.co.uk/ANGELSOUNDS-SPECIAL-EDITI... vyborna vec9ale az po 15tt ci moano az neskor to srdiecko zachyti).ja som denne pocuvala srdiecko mojho krtka a bolo to super.ale nedavaj to na brusko,ale na podbrusko uplne dole.netreba ti k tomu ani specialne gely,staci si brusko natriet kremom proti striam aby sa to klzalo po brusku a mozes pocuvat 🙂 senzacne to je 🙂 aj ta to pocas tehu bude uistovat,ze je babo ok ked srdiecko budes pocut.niekedy trva srdiecko najst,lebo mimi sa hmyri,ale do 2-3 min ho iste najdes 🙂 drzim palce.inak je tu tema porod v anglicku https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/porod-v-anglicku/ a tam si mozes s kockami pisat,ze ake maju ony skusenosti a ake mali porody atd 🙂 drzim palce 🙂

vanda8
autor
10. jún 2011

@bobocka ahoj .. no mne ide o to, ze ja som sa s nou s midwife este vobec ani nestretla. Ja si myslim ze som ok a ze aj moje baby je ok, len je to proste divne, ze este ani papire nemam podpisane ani nic. Ja tak strasne nepanikarim ze nieco nieje ok, lebo sa velmi dobre citim, len sa citim zabudnuta a nefer.. 😒

irriss
10. jún 2011

@vanda8 Tak ja se jen pripojim za italske zdravotnictvi...
prvni biologicke testy mi delali az v 16.tydnu...nzbylo mi nic jineho, nez jet do Prahy a podstoupit v rychlosti potrebna vysetreni ..v pripade "krize" uz by i bylo na neco pozde ☹

V Italii jsem se sverila do rukou pana primare...svym pristupem flegmatika a po vzoru italskeho chovani "no problem" mne pripravil o trojcatko....
Neexistuji tu ani zadne karty u pediatra ci obvodniho, nejake karty jsou jen v nemocnici, ale pokud si neudelas -nepozadas o placeny vypis ci kopiii, za "par dni" uz nic v nemocnici nenajdes..
V posledni dobe Ti nahravaji nemoc.kartu, RTG... na CD

vanda8
autor
10. jún 2011

@irriss ahoj.. to mi je luto co sa stalo.. :( tiez to tam nemaju poriesene bohvie ako.zostala som dost rekvapena..
mne nezostava nic ine len cakat. Vcera som bola nahnevana ale uz ma to trochu preslo. uvidime co bude v pondelok

irriss
10. jún 2011

@vanda8
no prave bych rekla, ze je to v tom, ze nakonec NAS to vsechny prejde..... 😉
at uz je to snahou se nestresovat nebo rezignaci, ze SAMY nic nezmenime... ☹
proto to vsechno jde niz a niz..a zaklad se tim dostava na dno..dokud nepujdeme pod dno..spokojime se s "prezitim"...
Tady jakmile neco pronesu, tak dostanu odpoved ve smyslu: Tak proc nejdes "domu", kdyz se Ti tu nelibi a u Vas je to lepsi..
od zdravotnictvi , po skolstvi... ☹ ☹ ☹
Vsivchni jsme tu v jednom pytli (Rumuni, Albanci, Ukrajinci..vsichni jim tu smrdime)...je pro ne jednodussi nas hodit do jednoho pytle, nez se zacit zajimat i o jednotlive zeme o jejich puvod, zrod, zmeny a spolecenske zarazeni...Jsme pro ne z Vychodu a tim to pro ne hasne..ale kde je Praha nebo Bratislava, to uz je pro ne zahadou...v ucebnici me dcerky je dokonce napsano, ze Cesi maji jako mensinovy jazyk rumunstinu (zrejme si to spletli s romama-cikanama, ale i tak..hlava jde kolem a nic jim nevysvetlis..) Vzdelani i kultura je vazne nekde pod zebrickem hodnot...

bobocka
10. jún 2011

@vanda8 ty si v 13tt a este ta midwife nevidela??? 😠 😠 😠 😠 to akoze co ma znamenat? 😠 ved ale ona ta predsa ma odporucat na prvy scan a to je v 11-12tt.a ona ta ma sledovat.monitorovat.musi mat pod dohladom to ako sa citiis,ona ti dava papier o potvrdeni tehotenstva pre tvojho zamestnavatela!!!!inak ak toto nemas,tak si to hned pytaj.tvoj zamestnavatel musi vediet ze si tehu.on musi tvoje pracovne prostredie zabezpecit tak,aby nijak neohrozovalo teba ani miminko.mas pravo na viacero dennych prestavok,kedykolvek si sadnut.nesmies robit s kopirkou a chemikaliami.nic tazke nosit-risk assessment.ak to zamestnavatelovi nedas oficialne vediet a nieco sa tebe nebodaj tebe alebo babu v praci stane,tak ma on triko ciste a spravodlivosti sa nedovolas.nesmies napr robit viac nez 39h tyzdenne.a nesmie ta vyhodit z prace.ked budes lietat domov,tak na letisku neprechadzaj cez ten scan,cez tu branu co ta prescanuje ci nemas nieco pri sebe.vies co myslim,tam kde sa mas aj vyzut.ty ako tehotna mozes poziadat,ze chces obist okolo toho a prezru ta rucne.moze to babu skodit.to len tak naokraj aby si vedela ked budes lietat domov nahodou.ked budes tehu viac ako 26-27tt tak si vypytaj papier od midwife,ze si fit lietat,lebo napr ryanair ma pravo tehotnu zenu vo vysokom stadiu tehu odmietnut pustit na palubu.vacsinou nerobia caviky na kratkych letoch,ale pre istotu je ten papier fajn. staci aj volnou rukou napisat a nechat tam tel kontakt na midwife aby si to oni na letisku vedeli overit.a v lietadle si pytaj speci pas pre tehulky. a ked uz je ta tvoja midwife taka tupana a este ta k sebe ani nepustila,tak si v lekarni kup papieriky na testovanie mocu http://www.lekarna-online.com/zbozi/1634378-dp-... nieco podobne iste maju aj v boots a kup si aj tlakomer na zapastie(to stoji okolo 10libier v kazdej lekarni to maju) a sem tam si sleduj bielkoviny v moci a tlak.inak iste beries vitaminy-ja som mala pregnacare s omegou a podla mna su super a v boots ci superdrug maju vela krat akcie na ne buy 1 get 1 free 😉

minicka20
15. jan 2019

Ahojte baby žijúce v Uk . Otazocka na vas. Prvé vaše stretnutie s midwife prebiehalo ako ? Robí hneď na prvom ultrazvuk ? Alebo aspoň mi bude vedieť akosi povedať dôkladne v ktorom tt som ? V Sobotu idem tak neviem čo mám očakávať . Ďakujem Vám

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre