Kedy ste oznámili tehotenstvo v práci a ako to prijali?

mircalla
9. jún 2015

Ahojte, mam taku (pre niekoho mozno smiesnu) dilemu. Mam uz po 40, takze s tym v praci nik nepocita, ale cakam druhe dieta, na ktore sa velmi tesim. Zatial som to vsak neoznamila v praci, hoci som v 15tt. Moj sef je dost ambiciozny clovek, ked som zostana tehotna ma prave povysil, dal mi tiez velmi vysoke premie....(to bol vtedy nejaky 5tt) Tak to skratka vyslo....2,5 roka v jeho teame nic a potom bum....Jednoducho aj z tychto dovodov mam obavy mu to povedat, stale to odkladam....Ale viem, ze uz musim, len neviem ako na to. Kedy ste to oznamili vy a ako to prijali? Resp. bol niekto v podobnej situacii? On je v tychto veciach ozaj dost zvlastny, je schopny to brat dokonca ako nejaky podraz....Poradte prosim...Podla moznosti bez invektiv, aj kritika sa da podat slusne...Dakujem pekne. Problemy nemam, do prace chodim a ak vsetko dobre pojde tak aj budem az kym nezacne MD

natalym
9. jún 2015

@mircalla Ja som mala takýto problém, bral to ako podraz. Bol urazený. Nasral ma a dala som sa na PN ku.
Lenže to bola práca, ktoré mi bola fuk či bude alebo nebude.
Takto mu to povedz ako si to napísala, stalo sa, tešíš sa, budeš robiť do kedy sa bude dať a potom sa uvidí.
Verím, že to pochopí a ak nie však Ťa hádam nezabije, len prekole pohľadom. 😀

vroni
9. jún 2015

@mircalla, asi by som volila metodu medzi styrmi ocami sa mu vyplakat na pleci (nie doslovne!!!) , tak, ako si to napisala, ze sa stalo a hoci sa na dieta velmi tesis, je ti luto, ze vypadnes z prace, ked ste boli taky super team a ze je ti blbe, ze ta akurat povysil a tie premie.... Nieco na ten sposob (sefa poznas najlepsie sama). A gratulujem!

mircalla
autor
9. jún 2015

@natalym ja sa presne toho obavam, ze bude totalne urazeny...poznam ho...on si vybudoval karieru na par ludoch v teame, rodina mu nic nehovori, je gay a jednoducho take veci moc nechape....strasne naroky ma na ludi
Par ludi z jeho teamu, co preslo na ine miesto vo firme pripadne dalo vypoved - on to berie brutalne osobne....normalne sa s nimi ledva dalej bavil, berie to ze ho podrazili (oficialne to nepovie, ale otoci o 180 stupnov)....v tomto je jak male dieta
@vroni dakujem....no skusim...neviem, ked zacne s otazkami, co som to nepovedala skor....

vroni
9. jún 2015

@mircalla, joj, no ved si to ani netusila, co ta mohlo napadnut, ze sa ti take pritrafi? takto, na stare kolena ? 😀 Drzim palce.

natalym
9. jún 2015

@mircalla No ale s jeho postojom neurobíš nič. Slušne mu to povedz, príp. sa rozrev, proste dačo urob a snáď bude dobre. No prežiješ to, neboj. Ale ja som to povedala, už som bola v piatom mesiaci. On si to nevšimol, chodil tam málo a nemala som veľké brucho. Ale keď som si prišla s malou po nejaké papiere, už behala tak sa ňu usmieval.
Trošku Ti závidím, v dobrom. Pekné. Verím, že sa tešíš.

mircalla
autor
9. jún 2015

@natalym @vroni no uz to jej ak vidiet, ale zatial to maskujem dost volnym oblecenim🙂) bude zduty, ale aj mi dost v robote naklada, uz mi to aj vadi....teraz musim ist este na tyzden na sluzobku do UK, a potom...nejdem mu to hovorit pred, lebo na tej sluzobke, chce aby som par veci vybavila, a ak mu to poviem, zacne robit brutalnu paniku, idem 15.6.

natalym
9. jún 2015

@mircalla No tak urob ako si povedala, všetko dobre vybav, a potom mu to pekne v súkromí povedz. A chceš sa aj vrátiť skôr do práce alebo ani nie?

mircalla
autor
9. jún 2015

@natalym este neviem....ale velmi dlho doma asi nie...predtym som bola 2,5 roka

natalym
9. jún 2015

@mircalla Tak si ho musíš považovať, šéfa.........
Aj keď ja by som chcela byť doma teraz v tomto veku aj 2,5 roka, nikdy som si to poriadne neužila, furt len v behu všetko. A teraz by sa mi to dalo dokonca aj zladiť s prácou.

esterba
9. jún 2015

@mircalla ja som bola na tom podobne. Povedala som mu to hned v 5t, aj som sa rozrevala (som citlivka). Bezal mi nakupit sladkosti 😀 aby som dopoludnia nahodou nehladovala.

janinah
9. jún 2015

ja som šéfovi oznámila tretie teh. medzi 4mi očami skoro hneď ako som to vedela ja /lebo rizikové pracovisko/,mala som 42r. takže toto nečakal,tešil sa so mnou a hodil poznámku,že škoda,oni už mať nemôžu /je starší len o 3r. /..ale hneď som povedala,že idem na Pn,nemusí ma preradzovať na nerizikovú ščasť pracoviska a navrhla som jednu mladú kolegnku na moje miesto 😉 tebe radím to neodkladať,je to pre teba teraz podvedomý stres,ako to vezme je jeho vec a reakcia svedčí o jeho ľudskej úrovni,ty sa teš na bábetko a nedaj si to znechutiť

iskrickaa
9. jún 2015

Osobne problemy sefa by ma vobec nezaujimali. My Slovaci by sme sa mali naucit byt asertivnejsi. Sefovi hovorit, ze stalo sa, ale ze sa tesis a pod.? Co jeho do toho? Oznamit tehotenstvo a padla. Nech sa zduva ako sa chce. Ja som mala velmi dobre platene miesto, firme som zarabala miliony dolarov rocne, makala som ako fretka a sef mal stale pindy. Raz mi ta neferovost a drzost uz tak prerastla cez hlavu, ze v piatok otvaral na mna usta a v nedelu vecer som mu napisala emailom vypoved. Teraz sa potia vo vlastnej stave🙂 V tom case som bola tri mesiace tehotna a odmietla som dietatko vystavovat nadalej takemu stresu, kedze teraz som velmi citliva na vsetko a robilo mi to zle.
Len odvahu!

mircalla
autor
9. jún 2015

dakujem za srdiecko🙂

mircalla
autor
9. jún 2015

este dodam, ze som drela ako kon, kopec nadcasov, dlho sa nic nedialo, plat mi zvysil kazdy rok uplne nepatrne (ta suma bola menej ako symbolicka)...toto vsetko doslo az teraz.....uz som bola frustrovana, ze akoze co tam vlastne robim
cize neni, to ze roky som sa u neho mala superrr

mawka
9. jún 2015

@mircalla tak mu povedz, ze si sa to dozvedela az teraz. alebo ako pise vroni, ze si myslela, ze ides do prechodu po predch,. tehotenstve a ze si zaskocena a potesena. a bodka 🙂

mircalla
autor
9. jún 2015

Dakujem za podporu - uz mu to fakt poviem, jeho postoj aj tak neovplyvnim...keby som si myslela, ze take veci zvlada, tak mu to poviem uz davno, len som videla, ze predvadzal, ked mu nejaki ludia odisli
Aj mne sa ulavi, dost ma to tazi

mawka
9. jún 2015

@mircalla a ty stres nepotrebujes. tak si ulav, daj to zo seba von. neboj, mozno bude chvilu penit a bublat, ale co s tym zmoze? nic. bude sa s tym museit zmeirit, ine mu neostava, navyse si v poriadku, este mozes odpracovat do materskej ajaj.. a tak mu to aj povedz. ze don´t worry be happy. nepripustaj si jeho hnev. to je jeho problem. ty ziadny nemas 🙂

cervenaruza123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
iskrickaa
9. jún 2015

@mircalla Myslela som si. Je to otrokar. Najlepsie na tom je, ze ked mu povies, ze si tehotna, nesmie ta vyhodit a musi ti podmienky prisposobit tehotenstvu ako pise aj cervenaruza123. Mozes si zobrat prestavky na toaletu kolko potrebujes a podobne. Ved si mu nic nevyviedla a dieta nie je jeho🙂

zabina27
9. jún 2015

hlavne mu to oznam pisomne, nech si kryta aj oficialne 😉

siska53
9. jún 2015

@mircalla ja som sice v takej situacii nebola,ale teda tehotenstvo som oznamila po obdrzani tehotenskej knizky..v oboch pripadoch..tesili sa so mnou..sefka uz aj tak do mna hucala,ze aby som to neodkladala,lebo ona ano,az ich vlastne mat nemohla.. Sice tam uz po RD nepracujem,ale v oboch pripadoch to brali ako radostnu udalost,nemala.dom.pocit neuprimnosti..aj som tam s malym chodievala,s dverkou tusim uz nie,ale maleho videli,vybozkavali..
Len nie je sef ako sef.. No co uz.ale oznamit im to aj tak raz musis..

iskrickaa
9. jún 2015

@siska53 Jooj, sefka ako z filmu🙂 Dobre je o nich aspon citat🙂

nevelyn
10. jún 2015

sef je ambiciozny workholik, ale vzal to velmi dobre - kamaratsky mi poblahozelal a potom mi na obede porozpraval o ich problemoch s neplodnostou😀 (zaskocil ma, pretoze neposobi ako typ, ktory by chcel deti). Obisla som dobre, pretoze ked mu ludia oznamuju, ze odchadzaju inam, bezne ho ide rozhodit a je strasne nastvany. No do tyzdna ho to prejde a funguje s nimi normalne, neviem, aka povaha je ten tvoj. Oznamovala som to pozde, niekedy v 4. mesiaci, aj to len preto, lebo mi uz kupoval letenky na sluzobku (moja velkost brucha je o tri mesiace pozadu, nebolo to vidiet🙂. Dovtedy som mala strach, predsa len stat, sa moze cokolvek a nechcela som riskovat postavenie v praci. Ja by som to skusila oznamit ako neplanovane tehotenstvo, vsak uz mas vek, ked sa to neocakava. A potvrdit to pisomne alebo emailom, aby bol dokaz o oznameni.

majusqa77
10. jún 2015

@mircalla ja som dala medzi recou oznamenie o tehotenstve. V prvom okamihu sa zasmial 🙂 a poblahozelal. Ale tiez som sa bala to povedat, predsa len, aj ked sme si robili srandu, ze sa budeme so sefkou striedat sme nechceli zobrat az tak doslovne 🙂))

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre