ahojte baby kedy ste sli prvy x na gyndu po pozitivnom teste?
@subbinka ked si aspon v 7. tyzdni, inac nemusi byt nic vidno.
Ďakujem baby vedd ani nechcem ist skorej pojdem az tak v polke marca aj neskor ved kyselinu listovu beriem
v 10 tt................pri druhom...............v 8tt pri prvom......
Po dvoch tyzdnoch a uz sme mali aj srdiecko..
ja tiez o 2 tyzdne, cize 6-7 tyzden..tak nech je vsetko v poriadku 🙂
Pri prvom ma rovno objednala na asi 8. tyzden, comu som sa najprv tiez divila, ale skor aj tak nic nevidno...
Pri druhom som bola az v 10. tyzdni, ale to preto, ze najprv bola na dovolenke moja lekarka a potom my...
ja som isla hned na druhy den. Bola som v 4tt a spravil mi utz. Bolo vidno maly plodovy vak. potom ma objednal az o 4 tyzdne.
v 12 týždni už mi dali aj tehotensku knižku
Ja na 3.den po teste, 8 dni od dna,kedy mala prist ms.Sono mi ani nerobili,nic by nebolo vidiet.Na maternici tiez nic necitil,kedze ju mam otocenu dozadu.Ale vzali krv a na druhy den potvrdili tehu🙂Objednali ma o 2 tyzdne a uz bolo aj srdiecko🙂
Pri prvej som bola už v cca 6tt - preventívna prehliadka, lebo som tomu testu už neverila 😀 a hoci doki "niečo" videl, aj tak ma objednal až za 2 týždne. A vtedy keď bilo srdiečko, rovno vypísal tehu knižku. Takže netreba ísť moc skoro.
No ak by nastali hocijaké problémy, tak by som utekala v tej sekunde.
V 5 tt a potom v 8 tt 🙂
Pri oboch tehotenstvách som bola v 15.tt
@subbinka, MS som cakala 26.9., nedostala som. 29.6. (pondelok) som si urobila test, vysiel pozitivny, 30.9. som volala na gyndu aby mi vzali krv, povedali nech pridem zajtra, 1.10. (streda) mi vzali krv, na obed mi volali vysledky a gynekolog mi odkazal, ze ma chce vidiet v pondelok, myslim ze to bolo 6.10. mi podla sona tehot. potvrdil gynekolog. Cize hned ako mi vyslo podla HCG tehotenstvo dal mi lekar najblizsi termin aby mi urobil sono.
podla mna nikde nie je pisane, kedy by sa malo ist, ale ja som taka zvedava a netrpezliva, ze minimalne na tu krv by som isla hned ako by som ocakavala tehotenstvo a vysiel by mi pozitivny test. Nevydrzala by som dlhsie cakat.
Pri prvom tehotenstve som isla hned v 5. tyzdni, lebo som mala nahodou dohodnuty termin na rocnu prehliadku, samozrejme doktorka este videla len vacik v maternici, takze som isla o dva tyzdne znova a to uz bilo srdiecko. Pri druhom tehotenstve som isla v 7+5tt a srdiecko uz krasne bilo. Pokial nemas nejake problemy s krvacanim, netreba sa ponahlat, vyhnes sa stresom, ze nevidno srdce. Staci ist zhruba vo osmom tyzdni, tj. tri tyzdne po vynechani menzesu.
@subbinka ak nemas problemy, tak sa nemusis ponahlat.
@subbinka ja som tam zavolala, sestrička sa pýtala na na dátum poslednej PM, a doktorka na základe toho kázala, aby som nasledujúci týždeň prišla, že to už bude vidno aj akciu srdiečka..tuším 6tt to bol 🙂
@uhnakova presne, ja som bola v 6. tyzdni, tak ma len vystrasila, ze nie je srdiecko.
ja vzdy az po 12 tt 🙂 usetrila som si tu hnusnu sondu uz 3x:D
@majka99999 no doktori tym radi stresuju, pritom vacsinou srdiecko vidno az v polke siedmeho tyzdna najskor, co som si vsimla tu v diskusiach.
Ja som išla po troch týždňoch meškania menzesu, doki povedal, že podľa posledného menzesu by som mala byť v 7. Týždni,vyšetril ma, videl len tehotensky vacok, povedal, že to vyzerá na 5.týždeň, pravdepodobne som mala posunutu ovulaciu, mám prísť o 3 týždne ( čo bude uz budúci týždeň) a uz by malo byť vidieť plod, neviem sa dočkať 🙂 uz len dúfať, aby bolo všetko v poriadku...
@uhnakova navyse bol maly o tyzden mensi, ako sa zistilo o 2 tyzdne... Este bola neprijemna, ze kde som bola doteraz... No clovek ma aj ine starosti, ako hned po teste bezat k lekarovi... Preto mam uz inu doktorku.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@subbinka Ahoj,vacinou sa chodi az po cca 2tyzdnoch od meskania menzesu...chodit skor je zbytocne,nic by dr nevidel...ale skus si zavolat,niektory objednaju aj tyzden po.