Ahojte baby, na teste som si objavila vytuzene // ... bola som na 19 den od predpokladanej ovu (podla merani BT) na sone, ale okrem zvysenej sliznice a folikulu o velkosti 2 cm zatial nevidel nic. Vraj mam prist o tyzden ... velmi sa bojim mimomaternicoveho tehotenstva alebo toho, ze sa fazulka nevyvinie ako ma ... myslite, ze som bola skoro, ked nevidel zatial ani ten gestacny vak? PM bola 22.2, ovu som mala podla BT az na 25 DC (17.3.) kedze moje cykly su nepravidelne, ale je to zhruba 34-41 dnovy cyklus. Dr. mi sice vypocital, ze zacinam 7 tyzden, ale ked by som to brala podla datumu pocatia, tak je to dnes ukonceny 3tt. Myslite, ze ked pojdem o 2 tyzd., t. j. 5 tt od pocatia, uz urcite bude nieco vidiet, vsak? Dal mi termin o tyzden, t. j. 4tt po oplodneni, ale bojim sa tolkych son, lebo vraj na zaciatku je to nebezpecne. Brusko mam stale v napati asi z tych nervov, sem tam ma popicha v strede, sem tam ma boli na pravom vajecniku, kde mam ten folikul (zlte teliesko) a uz sa len sledujem, ci nedostanem menzes alebo ci to nie je mimomaternicove, ked ma picha napravo ... zacala som mat taky jemne zlty vytok, pomerne husty, ked zaschne, tak je taky bielozlty. Prsia mam tazke, bolia ma ... tak ja neviem, asi sa zblaznim dovtedy! Davam si na nervy 1x denne magnezium 500, vraj sa to moze ... poradte prosim, ak mate skusenosti, ci su tieto veci co tu pisem normalne ... ja uz neviem, ako sa skludnit, lebo viem, ze ten stres mi na nicom neprida. DAKUJEM.
@lucy1311 Ahoj, ak si mala naposledy menstruaciu 22.2., tak si v necelom 7. tt, presne 6+3 tt, lenze to je podla poslednej menstruacie a kedze ty si ovulaciu mala az na 25. dc, tak sa vobec nestresuj moja, lebo to si ju mala dobre posunutu, to je az 11 dni nad ,,tabulkovu ovulaciu v cykle", takze ked si skusis este od 6+3 odpocitat 11 dni, tak to mas skoro 2 tyzdne a preto doktor este skoro nic nevidel. Priznaky mas krasne, sem tam nejake to pichnutie, vytok, netreba sa stresovat, pokial nekrvacas, alebo nemas krce, tak netreba na zle ani mysliet. Ja ked som prisla k doktorovi po 2-3. dnoch meskania menzesu, tak ma ani nepozeral, povedal mi, ze mam prist az o dva tyzdne, ze by absolutne nic vidiet nebolo, takze klud, uzi si sviatky a nestresuj, vsetko dobre dopadne uvidis. 😉
jaj dakujem baby, potrebujem povzbudit, elbo uz 3 roky sa snazime a teraz sa horko-tazko mozno zadarilo tak som z toho vsetkeho taka vystresovana, az to nie je zdrave ... dufam, ze to bude vsetko tak ako ma byt! ale asi nebude dobre, ked pojdem o ten tyzden na sono vsak? podla ma o tie 2 tyzdne by uz mohol vidiet aj srdiecko a nexcem zase tyzden trpnut, ci ho tam najde ... co poviete?
@leeenka26 stale som ako keby v krci, nervozna aj ked sa snazim na to nemysliet ... asi je to tym, ze to tak dlho trvalo ... chystam sa v pondelok robit dalsi tehu test, ci uz bude silnejsia palicka ... dufam, ze ano ... kolko magnezia mozem takto na zaciatku, ked ma to 500kove? Nevies nahodou? Alebo nejaky tip na nervy, co by babu neuskodilo 🙂
@lucy1311 srdiecko je vidiet niekedy az od 8tt az 9tt fakt sa nestresuj, a pobolievanie prs aj maternice je uplne normalne v lvom zmien ,uhniezdovania a podobne ja osm doknca pri obidvoch detoch hned na zaciatku tehu aj krvacanie akoby som mala menstruaciu,ale to bolo vraj len vplyvom uhniezdovania, vsetko bolo potom uz v poriadku ..ja som teraz v siedmom mesiaci druhe tehotenstvo a prsia ma bolia doteraz tiez 🙂)) to su tak sprievodne javy ..hlavne sa nestresuj lebo si mozes len poskodit 😉
@lucy1311 co sa tyka sona tym ze pojdes neskor nic nepokazis , ako ja vzdy hovorim priroda si urobi aj tak vzdy po svojom ak to ma byt tak bude! ak to nema byt tak sa zariadi sama a ty to nijak neovplyvnis. Ale vzdy to ber z tej stranky ze vsetko sa deje preto lebo to tak ma byt 😉
@liviana1111 8-9tt od oplodnenia ci podla toho, ako to oni rataju podla tej ich mudrej kalkulacky 🙂? Lebo ked mi zapotil, ze idem na 7 tyzden a este tam nic nevidel, tak mi az zle ostalo ... kamoske sa totiz pred par mes. stalo, ze nemalo akciu a musela ist na potrat ... preto mi to vrta v hlave, lebo sa toho bojim :( ...
@lucy1311 myslim ze podla ich mudrej kalkulacky 😀 ale to je fakt diskutabilne pretoze oni to rataju vypoctami a ty aj podla nich mozes byt v 7tyzdni ,ale tvoj organizmus mohol mat ovulaciu ovela ovela neskor a tak podla vypoctu poslednej menstruacie sa vobec netreba orientovat!!! ty kludne mozes byt v 3-4tt tehu a to vidiet tak max zmeny na sliznici maternice, alebo len dutinku v podobe maleho ciereho flaku ... to sa fakt nestresuj 😉 ked pojdes o dva tyzdne nic s tym nepokazis a o dva tyzdne aj uvidia uz bud ci sa dutinka zvacsuje, alebo uz rovno uvidia plodik a budu pocut srdiecko,ja by som vsak absolutne nepanikarila,lebo aj to ze sa ti dutinka zvacsuje je naznak, ze tam nieco stale rastie a kym rastie tak je to len dobre... 😉 a oni by ti mali brat ais aj krv ci sa ti zvysuje BHCg hormon...a z toho tiez nestresuj ,mam kamosku ktora bola rovnaky pripad ako ty a este aj s krvnych testov je vyslo ze tehotna neni a ked si robila o mesiac test tak jej vysli dve cary jak vysite tak sla zase na sono a videla jej tam len zvacsujucu sa dutinku.... a az teraz dakedy v 8-9tt koncene srdiecko ,tiez sa bala ako ty a pritom ona povedala ze ak sa to stalo tak to bolo ku koncu februara ,to fakt podla tych ich vypoctov to je len orientacne pre nich ale uplne sa podla toho riadit neda
@liviana1111 no ja som tam nemala zatial ani dutinku, ale to som bola 19 den od predpokladanej ovulacie, cize ani 3 tyzden ukonceny ... mala som len 12 mm sliznicu a zlte teliesko 2cm ... keby bola aspon ta dutinka, tak som spokojnejsia ... ale asi to bolo fakt skoro ...
ja som bola minuly mesiac na tom podobne ako ty, tiez po 2,5 roku snazenia konecne pozit. test, ihned som sla gynosovi, ten na sone nic nevidel, ale to bolo 10 dni od ovu,takze ani nic videt nemohol..zacal ma strasit mimomaternicovym, ja som bola uplne na nervy, chodila som na USG obdeň...no nakonec to dopalo tak, ze som v 5 týzdni potratila. Nechcem ta strasit, chcem len povedat, aby si sa nestresovala aj tak to neovplyvnis a na USG mozes ist kludne aj neskor, lebo tiez si myslim ze je to skodlive, ze mozno aj mne to uskodilo..
@lucy1311 hej to bolo skoro 🙂 to max mozu fakt vidie tie zmeny na sliznici nic viac 🙂 a jedine v tej krvi to BHCg to ja by som aj mesiac pockala este zo sonom 😉
@timona fuha, tak to ma velice mrzi a s tymto som sa este nestretla aby niekto chodil kazdy druhy den na sono! okamzite by som menila lekara! jedna baba mi pisala, ze v spanielsku je to povolene max. 4x za tehotenstvo a na zaciatku az tusim v 10 tt sa mi zda, lebo ze to moze vyvolat potrat ... budem ti drzat palce, nech ti opat ukaze testik //, drz sa
@liviana1111 krv sa ani neunuval mi zobrat ... no co mam teda robit, 2 tyzdne je teda este tiez skoro podla teba? ale dovtedy ma aj mrle zozeru ... ak ovsem nedostanem menzes este ...
@lucy1311 ja si tiez myslim, ze sono neni skodlive!! ako pise dole cikyta,tiez som bola kopec krat na sone,ale myslim si ze je zbytocne ist o dva tyzdne, ked teraz ti nic nevidela ja by som sla az o mesiac,ale tak mozes ist aj o dva tyzdne ,len potom si zbitocne sama robis nervy ,ked ti tam zase toho vela neuvidi ,len koli tomu by som nesla,a ja byt tebou ,tak fakt sa nestresujem a aj keby si dostala menstruaciu ta nic neznamena pokial nebude moc sinla a masivna,ja som mala normlane pri prvom este dva mesiace kramoše a pri druhom som mala tiez prvy krat slabe krvacanie....a mimochodom aj ja som prve potratila ,to len na to co ti napisala timona,ono ako vravim priroda si sama selektuje a ja osm to tiez vzala tak ze ak to melo byt postihnute ,tak si to radsej sama vyplavila a museli sme si este dalsi pol rok naviac pockat nato kym som zase otehtonela,ale potom uz vsetko ok ako malo byt a jednoducho fakt sa netreba stresovat,bo tie strasy narobia strasne vela ,psychika clovek aj podvedma je velmi silna na ovplyvnenie celeho tela,takze vazne ...povedz si ze uz len to ze mam 2 ciarky je genialne a neni to nahoda a preto sa tes a nemysli na zle 😉 relaxuj a sprav si prijemne obodbie nieco co ta bavi aby si nato neustale nemyslela 🙂 ja viem ze sa to lahko hovori a tazko kona,ale ja osm si tym tiez presla a fakt to zato nestoji si robit nervy 🙂
@lucy1311 a este taka mala dorbnost,mamicky robia strasne vela chyb aj v tom ze citaju vela na webw veci ktore ich este viac vyhecuju do nepohodlia.... ako aj tie sona.... ono na jednej strane to ze chodila timona kazdy druhy den na sono to je podla mna fakt prehnane,ale diskutabilne ci jej prave toto poskodilo ako samotne sono ,skor si myslim ze kedze v prvych mesiacoch ju museli pozerat odspodu sonom ,tak sa jej tam prave mohla zaniest daka infekcia co vyvolala samovolny potrat,ale samotne sono neviem..no tiez to je udrete chodit takto kazdy druhy den na sono ,to sa mi zda byt aj od toho dokotora trcohu slahnute... ale to ze pojdes za dav tyzdne alebo skor za mesiac je si myslim uplne v norme,no a ja byt na tvojom mieste sla by som az za mesiac,mna by tiez moja dr urcite poslala az o mesiac...a tam by sa slo na istotu uz bud alebo
@liviana1111 no baby mate pravdu s tou psychikou, ja som si toho vedoma ... zacina mi skuskove, kedze chodim externe do skoly, takze asi na to nebudem mat cas velmi mysliet ... ci mesiac vydrzim, fuuu, to teda neviem, ale mozno o 3 tt hej :D ... zajtra sa chystam opat spravit tehu test, ci nebude silnejsia palica, aspon to mi napovie, ci hormon stupa a to je dobry znak ... aj s tym citanim na forach mas pravdu, ja som v tomto psycho 🙂 ... ale kazdy druhy den sono, no to je fakt prehnane, to by som odmietla ... preto nexcem ist teraz skoro, elbo sa bojim, ze budem este vo vacsom strese, ked tam nic nezbada ... a este to sono nerobi moj gynekolog ale taky pako, ktoreho asi raz uz volakde poslem ... myslim si, ze tento zaciatok je asi najdolezitejsie podchytit, davat si pozor a tie sona asi k tomu patria tiez ... ked si zoberies ake je to citlive a kazdu chvilu osvecuješ 🙂 ... a inak moja bylinkarka ma este aj naplasila so ziarenim z PC, ze ked cely den sedim pri tom v robote, ez sa mi nevyvinie srdiecko, ze to ziarenie ho spali .... no dovi-dopo tak teraz neviem, ci mam ist do roboty alebo nie! lebo ona mi dopomohla k tym // po 4 mesiacoch jej "liecby" tak som teraz na vazkach ... 😖
@cikyta ja neviem ... kopa veci co sa pouzivaju deklaruju ako neskodlive a za par rokov moze vysvitnut nieco uplne ine ... a ked uz svetova zdrav. organizacia nieco neodporuca ... no neviem ... nexcem sa hadat ... to mas tak, ze ides jednemu dr. povie ti jedno a prides k druhemu a zas ten ti povie inak ... asi tak to vidim aj s tou skodlivostou ...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
neznepokojuj sa ak to je podľa doktora ako píšeš 7tt tak v 8tt by už malo byť vidieť srdiečko, takže by to malo byť vidieť, neznepokojuj sa, nemysli na to, k magnezku si daj ešte kyselinu listovú, nesleduj sa, bude to v poriadku 😉 ja som to tak mala pri synčekovi a je tu už skoro 9mesiacov