Ahojte,
Kedy radšej nesexovat? Riešili ste to tehulky? Nemám žiadne problémy. Lenže niekde čítam, že pri neviem akom týždni by sa nemalo napríklad sexovať na chrbte ..
Ved nemusis lezat na chrbte pri tom sexe 😂
@anavixy ani neviem ako som na tom s krčkom 😢 pretože mi to nikdy nerobili a doktor mi to teraz v tehotenstve nechcel robiť, aby som nekrvacala..
Veru, ved si najdite inu polohu, vsak je ich milion 😀 Treba vyskusat taku, ktora ti nebude sposobovat ziadne problemy, v tom je ten figel, to je cele. 😀 A je uplne jedno, v ktorom si mesiaci, my sme to robili az do porodu a vsetko bolo okej. 😀
Však tak isto ako keď nie si tehotná, budeš robiť len to čo ti vyhovuje a nič ťa nebolí.
@nuni11 mne je práveže dobre vo všetkých polohách 😂
Nikdy som to neriešila a krcok kontroluje pri každej poradni lekar. Ak nie sú problémy nie je problém. Ja som aj spala väčšinou na chrbte. Zaspavala som na boku a vstala na chrbte. A tak aby sa netlacilo na bábo.
Kedy nesexovať? To čo je za otázka?
Tak logicky vo vyššom stupni tehotenstva má chrbte to nie je odporúčané preto,aby sa netlačilo brucho. Keď máš malé bruško a nevadí vám,tak kľudne aj takúto polohu majte.Ja som mala veľké brucho pri deťoch,tam bolo nemožné byť v tej polohe
Všeobecne sa odporúča poloha,kde nehrozí naraz či tlak na rastúcu maternicu,no všetko záleží aj individuálne od ženy a partnera.
Krcok sa ma vysetrovat sonom. Palpacne sa nemusi a ani nema vysetrovat, takze nemusi ho na kazdej poradni vysetrovat, hoci ho vidi aj vez brusko ale objektivne vsetrenie je len vaginalnym sonom. Keby sa mu nieco nezdalo, tak ta iste vysetri aj podrobnejsie, nic ti nezakazal, takze sa pokojne spravaj ako zdrava tehotna. 🙂
Mam za sebou 4 tehotenstva. Krcok mi kontroloval dr hadam tak 3x v priebehu celeho tehotenstva. Kym nemas nejake potiaze alebo vyslovene zakaz od lekara tak….
Tak ja mam taku predstavu, ze ked ste akoze v pravom uhle, tak ti nijak netlaci na brucho, takze nema byt aky problem a pomoze to pri porode vraj. Pre mna je poloha na chrbte vseobecne najpohodlnejsia, pretoze na boku sa preberam, lebo proste na to musim vynalozit aktivne uvedomenie polohy, aby som mala stabilitu a preto neviem zaspat a navyse dieta mi vzdycky zacne prepadat na kraj a krutit sa. Na chrbte mam tazisko normalne v strede, aj dieta. Ale v prvom trimestri som spala na boku.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Tak isto ako by sa nemalo na chrbte spat - moze ti plod utlacit dolnu dutu zilu. Niekomu to problem robi, niekomu nie, kazdopadne jedine co to moze sposobit je, ze ti pride zle, vtedy sa otocis na lavy bok a vybavene. Pokial nemas nijaky problem, skracujuci sa krcok, tak mozes fungovat normalne ako ti telo dovoli, teda co vladzes a je ti pohodlne robit mozes, to plati aj pri sexe.