Kedy ste oznamili tehotenstvo kolegom? V pripade sedavej kancelarskej prace.
Samozrejme, ze zamestavatelovi po prvom trimestri kvoli ochrane tehotnej a naroku na neobmedzene hodiny na lekara.
Je tu niekto, kto to tajil co najdlhsie pripadne kolegom povedal az ,,pred porodom" alebo ked sa to uz nedalo nevidiet? Napriklad z dovodu, ze existuje moznost, ze tehotenstvo sa vo vyssom stadiu (pred 26. T.) ukonci kvoli vyvojovym vadam-jednoducho eticke otazky, co nechcete rozoberat s kolegami alebo celit ich odsudzovaniu.
@maranta_leuconeura najskor som oznamila zamestavatelovi, a do 3 tyzdnov na to kolegom. Bola to ulava ze už nemusim skryvať rastúce bruško.
Ja som nemusela oznamovať, kolegyne si to všimli same. Cele dni som bola ako stena, prestala som pit kávu a nedojedala obedy 😀
povedz to, ked sa na to budes citit, nie je to povinnost 🙂
ja som oznamila vtedy, ked aj sefovi, napriek predchadzajucim potratom som si nepripustala moznost, ze sa nieco stane
Par kolegyn ma odhalilo, ked som bola v druhom mesiaci a zmenili sa mi chute. Vysvetlenie, ze si dany kolac neprosim, lebo nemam na neho chut bol pre ne dostatocny signal. 🙂
@maranta_leuconeura neoznamovala som, všimli si, až keď bolo vidno.
stalo sa to mne.
nastúpila som do nového zamestnania ako tehotná... Tajila som to čo najdlhšie. bolo to pre mňa veľmi stresujúce a nepríjemné. Kolegyňa mi do oči povedala že vyzerám ako tehotná resp. jej sa zdá že som tehotná.... najradšej by som sa videla neviem kde .
Nakoniec som to oznámila nadriadenému koncom novembra a termín bol január.
@maranta_leuconeura ja som vybornej kolegyni povedala hned a oficialne vsetkym az po 1.trimestri
@maranta_leuconeura až keď sami zbadajú 😁
@maranta_leuconeura na mňa kolegyne vybehli, že som sa zmenila, ja budem určite tehotná. (Nevideli sme sa týždeň, kvôli dovolenke). Ja som pozerala na ne ako puk, či im hrabe.
O týždeň neskôr som si robila test a smiala sa, že mali pravdu 😂
Ale zamestnávateľovi by som povedala, s tým, že si to chcem nechať pre seba a kolegyniam ak nemáte vzťahy, tak nič. Bruško sa dá schovávať väčšinou tie prvé mesiace (voľné tričká, mikiny, šaty), nevoľnosti už menej, božechráň že budeš citlivá na pachy a na lekárov sa vieš vždy vyhovoriť niečo (zubár, gynda, preventívna).
Vzdy som nadriadenemu oznamila hned (ine zamestnania), prvy krat kolegom az ked si vsimli - cca 6 tyzdnov pred odchodom, druhy krat po 12 tyzdni aby sa vedeli zariadit a ja som mohla postupne posuvat moje pracovne veci na nich
Jedna kolegyňa sa má opýtala: Bábätko ešte neplánujete? Na to som jej povedala že som tehotná,vtedy som bola asi v 6. týzdni
Druhá kolegyňa sa ma pýta čo som mala na obed. A ja že len zemiaky som jedla, mäso som nemohla, nechutilo mi. A ona na to či som tehotná. Potvrdila som.
Tretia kolegyňa sa ma pýta či nejdem s nimi oslavovať jej narodeniny, jeden pohár vína či si nedám na jej zdravie. Nechcela som sa vyhovárať na chorobu tak som jej povedala pravdu.
Na konci 3. mesiaca keď som mala tehu knižku som to povedala už nadriadenej.
@maranta_leuconeura ja som oznámila nadriadenému a teda oficiálne zamestnávateľovi v 22.tyzdni. Jednému kolegovi včera,lebo opäť prevezme časť mojich úloh. Ostatným netuším kedy. Rastúce bruško ešte v podstate schovávam.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@maranta_leuconeura oznamovala som naraz zamestnávateľovi a aj kolegom a kolegyniam
Veľmi som sa tešila a nemala som ani dôvod niečo tajiť
Nepremýšľala som nad niečim takým ako je predčasne ukončenie tehotenstva.