Žienky môj gynekológ je momentálne 2 týždne na dovolenke, nezastupuje ho nikto kde si môžem pýtať potvrdenie pre zamestnávateľa že som tehotná? Potrebujem ho čím skôr na koľko robím aj nočné a nezvládam to býva mi strašne zle ☹
Lenže tu mi nedal a som v 14 TT.
@misicka2805 kebyze nic ine nevymyslis tak mozno obvodna na PN keby ta dala kym sa vrati gynekolog?
musí ho niekto zastupovať,na to je zákon
@misicka2805 niekto ho zastupovat musi. nie je tam aspon sestricka? a teda moj mi dava (a robila to aj predchadzajuca lekarka) vzdy kopiu zaznamu z vysetrenia - ked nemas knizku, zamestnavatelovi musi na potvrdenie tehotenstva zatial stacit aj to. moj mi ja povedal, ze kym nemam knizku, je to doklad pre zamestnavatela (daval mi to pri prvom vysetreni s tymito slovali hned)
ako to, že ho nikto nezastupuje? keď je nejaký urgentný prípad tak kam ide?
No na pohotovosť
@misicka2805 normalne by mal byt urceny zastupujuci lekar v inej ambulancii. bezne to byva. ak to nie je, potom zrejme tvoj lekar funguje v nejakom nestandardnom rezime (napr nema kapitacnu ambulanciu, neviem ...)
kazdopadne by si mala mat od neho uz nejake papiere z vysetreni a tie by ti mali posluzit ako doklad o tehotenstve este pred vydanim knizky.
@misicka2805 ty si v 14tt a ty nemas tehu knizku? To ti ju fakt dr. nevystavil? Tomu sa mi nechce verit, zastupovat ho urcite niekto musi.
@veronikastrickova veruže nemám
@misicka2805 tak ja by som od takeho gynekologa hned odisla
Ja som dostala tehu knižku až v 15tt.. Do vtedy mi dával iba nejaké papiere.. Nikde ale nie je uvedené, ako má oznámenie o tehotenstve vyzerať a ze tam musí byť tvoja tehu knižka.. Ja som na a4 napísala formou úradného listu oznámenie o tehotenstve, kde som uviedla, v koľkom som aktuálne tt, kedy mám predpokladany nástup na materskú a termín pôrodu.. Vytlačila som 2x,podpisane som si vzala.. Ak by si vyžadoval knižku, tak by som povedala, že dolozim neskôr, pripadne môj MUDr dával taky papier z tlačiarne, že ak by som musela na pohotovosť, kým nemám knižku, tak ak máš také niečo.. ale moja kolegyňa tiež po mne doniesla aj s knižkou a šéfka na ňu kukala ako na blba, že prečo jej to dava, že tam je kopec informácií, ktoré ona vedieť nemá..
Ale tiež by som od gynekológa odišla s takýmto prístupom, on naozaj musí mať zo zákona zastupovanie, aj keď vo vedľajšej dedine a dokonca to musí dokladovať neviem ci na VÚC, alebo na mesto.. Sam od seba si nemôže zobrať dovcu bez zastupovania.. Urgent funguje iba od 16:00.. Takže možno aj ústav pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou by bol na mieste..
Skúsim napísať zatiaľ len a4 a ako si vyrátam kedy mam nástup na materskú a termín pôrodu prosím Vás?
4.7 keď som bola na vyšetrení som bola v 11t. A 6d
@mala_katie prosím Vás a nemusel tam byt podpis ani pečiatka Vášho gynekológa? Sama ste si vyrátali nástup na materskú aj termín pôrodu cca?
@misicka2805 vsak do prace vobec nepotrebujes kopie od lekara,ani knizku.Ich to nema co zaujimat,vidiet toto.Pise sa oznamenie,ako baby pisali.Alebo to mozes formou cestneho prehlasenia urobit ,to ti nemaju co povedat.Nasa ekonomka nepotrebovala v oznameni ni datum porpdu,ani mastupu an matersku.Az neskor,ked sa k tomu schylovalo.Dovtedy sa moze hocico stat a mozes byt pn.Zalezi,co vlastne chces v robote.Ak to totalne nezvladas,treba PN a tu ti myslim v pohode da aj obvodak,kym sa tvoj gyn vrati.
ja som dostala tehu knizku v 17tt. Do roboty son dala len oznamenie o tehotenstve
Ďakujem ja potrebujem vlastne upraviť prácovnu Dobu nakoľko robím 24rky a je to moc na mňa
Mne konci zmluva 15. Novembra takže v podstate im môže byť jedno kedy pôjdem na materskú a kedy budem rodiť, myslím ze zmluvu mi nepredlzia
@misicka2805 tak to ti isto nepredlzia.. Nie, žiadne pečiatky.. Ty dávaš oznámenie a je to medzi tebou a zamestnavatelom.. Gynekológ je tvoj lekár a do pracovného vzťahu nespadá.. Napíš iba normálnu a4 - hore hlavička od koho, pod to, komu adresované, pod to: vec: oznámenie tehotenstva. Týmto Vám oznamujem ze ja, Janka Mrkvickova sa nachádzam v 11 týždni tehotenstva. (pripadne by som tam možno vsunula aj to: a týmto vás žiadam o upravenie pracovnej doby náležite k môjmu stavu). Ďakujem.... Pripadne si hod do Google tehotenská kalkulačka a podla poslednej mrchy si vypocitas predpokladany termín, nástup na MD je 6 týždňov pred ním.. Samozrejme nemusí to byť presné.. Aj MUDr môže posunúť termíny podľa sona 😉 držím palce
@mala_katie na Sone mi vyšiel dátum 29.1.2019 môže to byť termín pôrodu?
@misicka2805 ano to je on a od toho si odrataj 6 tyzdnov
@misicka2805 vobec nemusis pisat datum odchodu na md, staci ja bla bla bla Vam tymto oznamujem ze som tehotna. s pozdravom
@misicka2805 áno.. Ale nemusíš ho tam dávať.. Je to na tebe.. Presná forma neexistuje, ako dať vedieť.. Ale určite ich bude zaujímať, či náhodou neodchádzas skôr ako konci zmluva.. Tak ked to tam dáš, majú odpoveď rovno..
Jasne ze je potrebne dodat aj potvrdenie od gynekologa. To potom by mohla, hociktora doniest papier aby vyuzila vyhody.
@carmenuska
Staci len oznamenie o tehotenstve, ja som tam ale dala aj kopiu knizky, tiez som na nu cakala do 14tt lebo predtym mali vsetci dovolenky.... Inak nastup na MD a den porodu tam nepis, to sa este pocas tehotenstva moze menit
@dadus_ka pise sa tam predpokladany.
@mala_katie
@veronikastrickova no nspr. U nás dáva knižku až po prvom trimestri
No Napísala som zatiaľ a4, 31.7 idem na kontrolu tak mu prefotim aj knizku ak bude chcieť zatiaľ mu musí stačiť papier
@danicabbb je dr. Ktory da tehu knizku aj v 8tt, ale vacsinou sa dostava po ukonceni 1.trimestra, lebo dovtedy je najvyssia moznost potratit. Tehu knizku ma tehotna nosit pri sebe. A ked ju da dr. V 17tt, tak je nezodpovedny. Su tam dolezite veci, aby ked sa hocico stane, vedelo sa ze je zena tehu, kedze u niekeho to njeje vidiet ani v 20tt. Doktor je POVINNY vystavit tehotensku knizku, po potvrdeni tehotenstva.
@danicabbb ved ja som písala, že aj u nás...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@misicka2805 ved ti staci kopia tehotenskej knizky, netreba specialne potvrdenie