Ahojte... potrebujem poradiť kde v nitre by mi spravili ultrazvuk na zistenie pohlavia... pretože môj "úžasný" gynekolog mi oznamil že on mi to jednoducho nepovie že on to mamičkam nevravi že až po 30tyždni .. a že aka som ja hrozná ženská a buduca matka ked si to chcem zistit že zbytočný ultrazvuk a že tomu dieťaťu ubližujem a že budem mať chore a postihnute dieťa za moju sebeckosť a zvedavosť a reči podobnèho typu... ako mala som dosť.. proste čistý idiot.. ale to neriešim .. som v 16.tyždni momentalne.. a druha otazka je či môžem zmeniť gynekologa počas tehotenstva a či mi viete nejakeho dobreho v NR doporučiť kde nemusim rano chodit pre časenky . Ďakujem
@maslenka47 ver mi nerozumela som sa zle viem že je teraz skoro chcela som že v dalšej poradni čo je za mesiac nie teraz... či by to vedel pozriet... a arogantne ma zrušil.. ja mam idiota doktora cchem ho zmenit neni to len tymto vela veci spravil čo su nemyslitelne..
v 15tt ti vsade povedia ze mas babu 🙂 kedze semeniky zostupuju a pipik sa vytvara z klitorisu az v 17tt 🙂 asi sa tvoj gyn boji povedat skor kedze sa vdaka tomu vela krat netrafil a asi ho mamicky zglbali.... ale po 22tt by ti uz mohol povedat 🙂 a vtedy sa robi velke sono 🙂 takze tak... pockaj, a ak to chces vediet urgentne smer geneton -BA tam ti vezmu krv a do 5 dni mas vysledok na 99% aj v tomto tyzdni kedze je to na zaklade dna 🙂 cca 85-95€ to stalo 🙂 ked mi to robili
http://www.geneton.sk/test-pohlavia-plodu.html 84€ + kurier, ak ti to odoberie tvoja obvodna alebo gyn, oni ti poslu domov skumavky do ktoreho to DR odoberie a ty to hned posles kurierom do BA, alebo tam chod osobne 🙂
Robia to aj v Nr, nasla som to nedavno, ale za tie prachy to nestoji podla mna
@tecko28 @fidka79 @lucinkab BABY ALE JA NECHCEM VEDIET POHLAVIE TERAZ.. ja chcem normálne po 20tt aby mi povedali aspon približne že ako to vyzerá jak aj každy normalny gynekolog.... a Môj doktor je arogantný pes ktorý je len na peniaze... viacerè kamaratky už od neho odišli čo s nim boli velmi nespokojné ale to som sa dozvedela len nedávno....prvè s čim ma zarazil bolo ked mi povedal že by som mala začať držat dietu ( už som bola tehotná cca 10tt ) pribrala som totiž to pol kila.. (171cm/60kg .. tučná som neni mam akurat váhu k mojej výške) a mi povedal že mam vysadiť cestoviny, zemiaky, sladkè a aj pečivo !! Lebo že sa určite prežieram ked som pol kila pribrala a bol vrcholne neprijemný ...darmo som mu vysvetlovala že však prsia sa mi naliali mam ich o 2 čisla vačšie telo mi zadržuje viacej tekutin a eše aj trpim zapchami... nie... on jednoducho furt do mna že sa prežieram a neviem čo ...a že by som mala vracat aby som schudla.... co je si myslim NONSENS ! ... potom som trpela prišernými nevolnosťami a nevedela som už chodit ani do práce a už vobec nie ťahať 12ky .. nevracala som ale stale mi bolo extremne zle a na odpadnutie a celè noci som nespala kvoli neskutočným paleniam záhy... prosila som ho či by ma nemohol vypisat aspon na par dní na pn a poslal ma do kelu že on ma nevypiše a hotovo že nech vydržim že sa mam tešiť z tehu .. a poslal ma preč...chcela som nech mi teda da aspon niečo proti nevolnostiam... povedal že mi nič neda že nech si dam magnezium...ochota jak hovado a stale bol velmi arogantny.... nakoniec som skončila v nemocnici a tak sa ma pytali prečo mi moj gynekolog nič nedal na tie nevolnosti že komu preboha chodim..... už dva mesiace mu vravim že mam problemy ženskeheho charakteru a ze už je to na nevydržanie že sa idem zblazniť že či ma môže pozrieť aby to nwbola nejaka infekcia a aby sa nedostala dovnutra.. a povedal mi že šak sa umyvajte častejšie.. že ja tam nič nevidim (ani ma nevyšetril nezobral mi žiadny ster ani nič) a eše ta drzosť mi povedať že nech sa umývam? Šak čo som ja volaká olašska že by som sa neumyvala alebo čo ? ...a teraz zase toto že on mi nepovie po 20tt lebo že on to nevravi lebo že to je nezdrave pre babatko a jaka som ja zla matka a zla nezodpovedna sebecka osoba ked chcem ist na sono a aj tie mamičky čo chodia na 3d 4d sono.. že to je vrchol .. že budem mat postihnute dieta a podobne žvásty..navyše mi nič pri utz nevravi o babatku aj ked sa ho pytam ja ked chcem vediet ci je aspon vporiadku vsetko tak mi len odvrkne.. včera som bola na poradni neviem ani ake je babatko velke ani kolko važi.. srdiečko som ešte nikdy nepočula.. a ani do tehu knižky mi nič nezapisal... už ho mam dosť.... Je to DR. KOZÁR... a ja nemienim a ani si to nemožem dovolit davat 80 e za zistenie.. ja len chcem aby mi jak normalny gynekolog po 20tt povedal ako to vyzerá že čo to bude... a aby sa normálne správal a normáne ku mne pristupoval a nie takyto odmeraný arogantný a drzí pristup..
Bavila som sa aj zo sestrickou jednou v nemocnici ked som tam ležala na gynekologickom .. a ta mi vravela že on je toho nazoru že každa mamicka by mala mať 50kg a pribrat maximalne 8-12kg a že takè čo maju normalnu postavu alebo su nedajboh pribrate tak tym to dava riadne pocitit... že tam mali jednu mamičku čo čakala dvojičky a on na nu pred všetkymi na chodbe vriskal že jaka je tučna nech sa na seba pozre že sa prežiera a vyzerá jak slonica... a že chudatko bola uplne v strese z neho a nakoniec aj potratila... kamaratka mi zas pisala včera že jej sesternici zase zle volako vypočital termin porodu ale že cca o mesiac a ze jej narobil neskutočnè problemy a skoro jej zomrelo babatko... a podobne ... mna k nemu pridelili ja som k nemu nechodila ale zomrel mi moj gynekolog tak ma tam dali automaticky..a som 2 roky u neho nebola lebo som tu nebyvala žila som inde.. a teraz jak som tehotna som tam ved logicky začala chodit ale je to kus neprijemneho chlapa a neskutočne na peniaze .. chcem ho zmenit čo najskor
@iwka242 no teraz som nahliadla do tejto temy...a precitala vsetko od Teba...musis zmenit Dr. tento nie je psychicky v poriadku...ja by som sa takto nenechala od neho odbit, je to nejaky posadnuty uchylak, ktory ma zenu asi tucnu po porodoch a nemoze sa s tym zmierit...alebo co, ja neviem, no to, co si tu popisala je totalny otras...ze nepovie Ti nic pri sone o babätku, ani rozmery, ani nic...je to blbec...urcite skus nejak zmenit Dr....co najskor...ja by som to dlho u neho nevydrzala, alebo by som mu povedala svoje do xichtu...ved je to clovek, co uraza tehotne, co nema respekt pred tehotnou zenou, berie vas ako handry, bez ucty a porozumenia...je nemyslitelne, aby Ti povedal, ze umyvaj sa viac, alebo ze Ta nevypise, ked ledva zijes...tak takyto pripad o gynekologovi som v zivote nepocula...utekaj od neho co najskor...a vsetky zeny by ho mali zmenit...nech zostane bez pacientiek...je to zviera, nie clovek...normalne ma to tu vytocilo...teraz ho stretnut, tak mu vycistim zaludok...by sa hanbil ako pes....sviniar jeden...☹
@iwka242 Ahoj , choď do medicínskeho centra na Chrenovej, na recepcii povieš že ideš na sono,( je tam čisto ambulancia na sono,lekári sa tam striedajú) za 5 € ti povedia pohlavie.mne to spravili zadarmo a to tam vôbec nechodím, len čisto pohlavie som chcela vedieť .Môžeš si tam predtým zavolať informovať. Veľa šťastia 🙂
@luta13 vela žien od neho odišlo a odchádza. ja som nevedela čo je zač... ale čo sa o nom dozvedam postupne tak mám dosť... a utvrdzuje mi to len moju osobnú skúsenosť s ním .. ja už som tiež včera na neho zvýšila hlas lebo už to bolo aj na mňa moc... keby mi aspon napisal do tehu knižky info aby som si to sama vedela pozrieť myslim o babatku.. ale prišla som domov a zistila som že mi tam nič nenapisal ... len teraz neviem či ma tehotnu zoberie nejaký iný gynekolog :(
@tynamartina ahoj moj gynekolog kde chodím je v medicinskom na chrenovej...všimla som si že oproti dvere su len sono... ale nevedela som či sa tam môžem len tak objednať ale ked vravíš tak vyskušam teda 🙂 dakujem za radu
My ideme na testy z krvi a to už v 12 týždni 🙂
Ja som menila pocas tehotenstva a v ppohodea to som mala nejake problemy a aj tak si ma zobral druhy do starostlivosti a prave on mi pomohol.a po 20t ti to povie kazdy dobry gynekolog.aj v nemocnici na sone ti to povedia.mozno zaplatis za sono 10€ ked im povies ze nepatris k nim len chces vediet pohlavie.
Ja odporúčam m Dr. Uharčeka oproti Tescu v uličke. Ochotný, ľudský, sestričky sú perfektné, služby aj vybavenie na jednotku. Aj keď by som sa presťahovala do Austrálie, on by zostal môj gynekológ 😀 Paradoxom je, že v cca 30. týždni mi povedal, že asi čakám babu a mám chalana 😀 Ale to bola asi výnimka 🙂
@iwka242 Dr. Kozar je svojsky clovek, ale v mnohom ma pravdu. Tiez k nemu chodim, ale nokdy ma neodbyl, mozno je to tym, ze som o kus starsia od teba a nedovoli si to, neviem. Sestra u neho prezila dve tehotenstva, v oboch pripadoch jej povedal, co caka. Samozrejme sa pytala priamo vtedy ked na to dozrel casa bolo evidentne, ze uz aj moze vidiet co to je, cize polozit otazku trebav spravnej chvili. Osobne som o tyzden menej tehotna ako ty, robil mi dva ultrazvuky- pricom ja sa ultrazvukov nedomaham. Standartne sa odporucaju tusim 3 ultrazvuky za cele tehotenstvo ak je vsetko ok. Srdiecko som bit nepocula, zvuk nepustal, ale mas pred sebou predsa monitor, kde krasne vidis ako srdiecko bije, to snad staci. Mojmu dietatu sa ultrazvuk skutocne nepaci, je to ziarenie a sama som videla ako sa zacalo trepat, ked ho meral, pricom na zaciatku kludne lezalo. Mne staci, ze je v poriadku, v tehotenskej knizke su zapisane vsetky udaje, ak niecomu nerozumies, staci sa spytat., nikdy som nemala problem ked som sa opytala na konkretnu hodnotu. Co sa tyka priberania, tiez ma pravdu, ja osobne mam nadvahu, tak som si to aj viac vzala k srdcu, nepovedal mi to arogantne, normalne mi vysvetlil rizika a je len na mne ako sa k tomu postavim- nepribrala som zatial ani deko a dieta krasne rastie, takze pribrat v prvom trimestri netreba. K tomu ultrazvuku este toto, skus sa nad tym zamysliet: http://vnimavetehotenstvo.sk/ultrazvuk-je-niciv...
Ja na dr. Kozara nemozem povedat pol zleho slova, mozno skus prehodnotit sposob kladenia otazok. Alebo fakt zmen lekara, len aby to nebolo z blata do kaluze.
@iwka242 To je nieco strasne co tu pises o svojom doktorovi, miestami az k neuvereniu, ze niekto moze byt takyto cynicky. Utekala by som od neho cim skor, urcite by som nezniesla taketo spravanie sa, este v tomto stave, ked si tehotna a ovela citlivejsia. Zmenila by som ho aj keby som si mala vsetky vysetrenia u noveho doktora hradit sama.
@iwka242 Nemyslim ze by so zmenou doktora mal byt problem. V Nitre je vela dobrych gyynekologov, k tomuto doktorovi by som nechodila ani keby bol jediny. Mala som s nim osobnu skusenost len raz, ked som bola v nemocnici na mensom zakroku a robil mi vstupne vysetrenie. Pamatam si, ze ma celkom slusne zdeptal tym, co mi povedal (aj ked mozno vravel pravdu), ale toto su tak citlive temy, ze empatia je velmi dolezita a clovek, ktory so svojimi pacientkami nevie komunikovat, by mal vratit diplom.
@tecko28 ja mám skúsiť prehodnotiť kladenie otázok ?? .. nehnevaj sa ale on by mal prehodnotiť správanie sa a prístup k pacientkám... povedať tehotnej žene že sa má dať na dietu a vysadiť takmer všetky potraviny lebo podla neho je pribratá a má žiť len na šalate je choré ! ... vždy som k nemu slušná a čakám takú istú slušnosť aj od neho pochopitelne.. čo je na tom zle? .. ja som mu nevravela že chcem vedieť pohlavie... slušne som sa ho opýtala kedy približne sa dá zistiť pohlavie..a on mi na to odvrkol že už sa dá ale že aj keby chcem tak mi to nepovie.. že ked si nech tak zaplatim a dam si zistiť.. a aj to s poznámkami typu že som hrozný človek... čo ja fakt počuvať nepotrebujem a aani nemienim.......... neberiem ti tvoj názor... možno ty si s nim spokojná a vyhovuje ti jeho pristup.. alebo ťa nezaujíma tolko vecí okolo babatka ako ostatné... ale mňa kedže som už po jednom potrate neželanom zaujíma či je babatko vporiadku a či rastie tak ako má a podobne.. a to by mi mal sám povedať a informovať ma automaticky ked mi robí sono .. a nie aby som to z neho tahala a aj tak mi nič nepovedal... mne proste nevyhovuje a neni to lekár pre mňa... ja aj 99% mojho okolia a znamych maju podobné skusenosti s ním a utiekli od neho.... a ja si tiež už hladám druhého gynekologa.. ja chcem mať kludne tehotenstvo a nie isť v strese do každej poradne či som nahodou nepribrala znovu pol kila alebo nie a ja osobne nadváhu nemám nemám prečo chudnuť a už vobec nie v tehotenstve .. prežierať sa neprežieram.. jem dokonca ešte menej ako som zvyknutá jedávať lebo mi proste tolko nechutí..... akaždé tehotenstvo je iné každá žena priberie inak....
@iwka242 Tak ti poviem, mne moj gynekolog pri poslednej navsteve na moju otazku (kedze budem prvorodicka a neviem este co a ako) ci su nejake potraviny, ktorym by som sa ako tehotna mala vyhybat, odpovedal: vygooglite si 😠 A prave preto, ze som si googlila a nasla som rozne informacie, tak som to chcela pocut od neho a on ma takto zotrie. No jeho odpoved mi prisla maximalne od veci, a trochu ma tym nahneval 🙂 ale ked si to teraz porovnam s odpovedami a "radami" toho tvojho, tak ten moj je oproti nemu este nic.
Mamina mi vravela o tom tvojom, ze za mladi to bola kapacita, a ze ma dokonca okrem ambulancie aj nej.sexuologicku poradnu(?) No nechcem vediet, co tym nestastnym parom v nej radi 😒
@pianistka vieš čo tak ti poviem.. že vraj je sexuolog a aj pomaha mamičkam ktore nevedia otehotniet a vraj je v tom dobrý ..vela mamičkam vraj pomohol takým čo dlho nevedeli otehotniet..... ale z druhej strany nam čo sme nemali problem s otehotnenim sa sprava ako idiot a ked mu človek povie že mu je extremne zle že by som potrebovala na par dni pn lebo nevladzem ani žiť tak odvrkne s tym že nech si uživam tehotenstvo ze mozem byt rada ze som tehotna... ako na jednej strane chapem ze vela parov ma problemy... ale nema by sa takto spravat k zenam ktore ich nemaju a mal by sa snažit aj takejto zrne pomoct alebo aspon poradit niečo... ale bohužial nedočkalala som sa
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Lekarov v NR nepoznam, ale pohlavie sa da zistit pri akomkolvek ultrazvuku. Akurat 16tt sa mi zda byt na taketo zistovanie este moc skoro. Mozno si sa s tvojim doktorom len zle rozumela a jednoducho v takomto skorom tyzdni pacientkam pohlavie nehovori, pretoze je to moc skoro a nie je ochotny sa zarucit za svoje "zistenie" (hlavne ak tam jasne nevidi chlapca). Pockaj si minimalne na druhy ultrazvuk okolo 20-22tt.
Inak gynekologa pocas tehotenstva sice zmenit mozes, ale neviem, ktory ta zoberie. Poistovna mu totiz nepreplati vykony "na tebe" v suvislosti s tehotenstvom (hradi ich tomu sucasnemu).