Káva v tehotenstve

radusssa
12. aug 2016

Ahojte. Dámy, som 24tt a 2x denne si dám kávu, respektíve "kávový nápoj" 3v1...no, včera mi kamoška (má 2 deti) povedala, že keď pijem 3v1, tak malá mi nebude vôbec spinkavať...

Chcem sa opýtať, či máte niektorá s tým skúsenosť??? Či ma zbytočne (vyslovene škodoradostne) "strašila" alebo na tom niečo je? Veď pokiaľ som sa dobre dočítala, tak 3v1 nieje ani káva poriadne...

Ďakujem

janinah
12. aug 2016

Neviem o akú kávu presne ide,ale ak niečo kofeínové vypiješ,tak to môže dvihnúť pulz babetku v brušku,ale hned vtedy,nie po narodení 😉

miku1
12. aug 2016

@radusssa A keď budeš piť 2v1 tak spinkať už bude? By som sa toto opýtala tej tvojej kámošky. Ale k veci...Ja som kávu pila celé tehotenstvo, aj keď som kojila, jednoducho môj tlak mi nedovoľoval fungovať bez kávy. Väčšinou som si dala kávu po kojení. Čo sa týka spánku detí, ani pri jednej dcére som si nevšimla, že by moja káva mala na jej spánok nejaký účinok. Ten spánok je aj tak každú chvíľu iný,...mali obdobia, kedy spala napr. staršia 30 minút a dosť, a boli obdobia, kedy v pohode prespala aj niekoľko hodín vkuse.

simca06022011
12. aug 2016

Kamaratka sa nudi🙂 Mozno mala na mysli ten cukor co je v 3v1 ak nahodou je nazoru ze cukor deti priam nesmu, inak budu najhyperaktivnejsie a nezaspia ako je den dlhy. Alebo neviem.. ale jednoznacne kavu si dat mozes, vela zien ju pijava v tehu (ja nie) a ak ti nesposobuje problemy... 3v1 je viac menej kakauko

vika35
12. aug 2016

😀 ja som pila kavu a mala spinkala v pohode. a tiez si myslim, ze ten cukor a vsakovane ine chutovky tychto "kavicach" su horsie ale ci maju ucinok na spanok babatka neviem.

lifela
12. aug 2016

@radusssa Ja som pila kavu cele tehu 2x denne a aj teraz pijem a este kojim, a to pijem silne presso... 🙂 na babo to nemalo ani nema absolutne ziadny vplyv 🙂

petrapod
12. aug 2016

Ja som pila kavu a drobec spava ukazkovo ,sestra nepila a mala aj jej syn su nespavci🙂 takze myslim ze na toto to nevplyva.

candii
12. aug 2016

Jasne ze je to blbost 🙂 ja som pila v tehu kavu normalne .. sem tam aj espresso a vsetko v poriadku maly spinka😁

maminecka266
12. aug 2016

kava v tehotenstve musi byt. A mimo tehotenstva ani nehovorim.. 🙂

bosoriak
12. aug 2016

Pila som kavu normalne, dokonca presso z kavovaru. 1x denne rano, lebo inak by som oci nerozlepila 😀 Deti mam 3, vsetky su v poriadku, spavaju a spavali normalne ako deti spavaju.

radusssa
autor
12. aug 2016

Ďakujem vsetkym

patka24
12. aug 2016

Ja by som bez kavy v tehu asi ani nemohla chodit do roboty, ja som spala aj s otvorenymi ocami 😀 Moja krstna dokonca v ramci tehu chuti vyjedala spodok z kavy 😀 z takej tej klasickej tureckej

dominikav123
12. aug 2016

Somarina 🙂 ja som tiež pila kávu, normálne espresso dvakrát denne a mala spi celu noc s jedným zobudenim na kojenie 🙂 ale je pravda ze teraz ked kojim kávu nepijem.

majkalabka
12. aug 2016

To je hlúposť. ja som kávu nepila celé tehotenstvo a malý je totál nespavec. Švagriná pila 2 riadne denne a obe dievčatá spia celú noc. takže na toto káva vplyv určite nemá 🙂

majuska72
12. aug 2016

ja kavu sice nepijem, ale bratrancova zena v tehotenstve tusim nepila ziadnu a teraz (este dojci) pije bezkofeinovu

beruska1311
12. aug 2016

Ja som pri 1.dcere nepila kavu a mala spavala do 2 rokov raz denne 20 min. Pri 2.dcere som kavu pila, lebo som mala tlak 90/50, bez kavy by som umrela a mala spava od narodenia celu noc a cez den 2 hodky. Takze asi taky to ma vplyv. A 3v1 nie je kava, ale kakao pre mna. Ja len turka a to mam kavu do pol hrnceka nasypanu 😀

jana_eyre
12. aug 2016

Pri prvom som ako správne vzdelana prvorodička 😂 kavu nepila.. Syn spaval cez deň a v noci reval ako tur.. Pri druhej som ako "ostrielana" druhorodicka kavu pila dva krát denne.. Cez deň spavala po pol hodinkach, ale v noci iba zo spanku pila a spala pekne.. Teraz kavu pijem tiez, 2x denne, nemyslim ze by to malo na deti nejaký zasadnyvplyv v takom mnozstve.. A navyše v kave 3v1 je kofeinu možno tak akoby si zjedla tri kavenky 😂 ja pijem normalnu kavu s mliekom..

marylinmary
12. aug 2016

bez kavy myslim ze by maloktora zena vedela fungovat v tehotenstve 🙂

jankalukasova
12. aug 2016

Vopred sa ospravedlňujem, ale 3v1 je katastrofa a nie káva. Prečítaj si zloženie. Neivem prečo piť sušené mlieko a nie normálne... ale tak to je každého vec. Prečítaj si aké dobroty do toho dávajú... Ja pijem kávu z normálneho kávovaru. Vždy si navolím tú najsliabšiu intenzitu a kávu pijem tak, že 2/3 sú káva a 1/3 je mlieko. Neviem síce či je to pravda, ale mlieko vraj bráni vstrebávaniu kofeínu, ale mne to tak aj chutná. Takéto vypijem dve denne. Lekárka vravela, že mám nízky tlak a nie je problém aby som vypila aj dve normálne kávy (teda nie také slabé...), ale kým si s nimi vystačím, tak pijem také. Kamarátka nech sa upokojí.

radkamikic
12. aug 2016

🙂 pri prvom tehotenstve som pila bezkofeinovu...tfuj taifl...pri druhom bez kavy ani na krok...pijem s mliekom niesilnu a kedze 3v1 je kakao tak skor ide o ritual pitia kafe ako samotnu kavu 🙂

dzanicka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dzanicka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mariachlemendikova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre