Dievčatá, tie ktoré ste cvičili pravidelne jogu počas tehotenstva, aký ste mali priebeh pôrodu? Myslíte, že vám to pomohlo, že ste samotný pôrod ľahšie zvládali?
@hanaju joga je fajn pri tomto, lebo ti pomoze ako tu uz kocka nadomnou pisala udrzat sa co najdlhsie v klude, v pokoji a predychavat tak ako sa ma 🙂
Ono sa tým vraj dajú normálne vycvičiť tie panvové svaly, že to potom ide akosi rýchlejšie ale osobnú skúsenosť nemám. Kamoška čo cvičila asi do 7 mesiaca tehotenstva jógu, samozrejme tú špeci pre tehotné vravela, že jej to pomohlo v tom, že sa necítila ako taká nemotorná guľa, že proste stále bola taká ohybnejšia, vládala všetko tak ako pred tým
ja som cvičila aj pred tehotenstvom a cvičím aj počas (necvičím denne, ale dobre mi padne sa aspoň raz do týždňa ponaťahovať a zrelaxovať).. to, že je to pre telo benefit mi je jasné, lebo to na sebe vidím, len by ma zaujímalo či tie baby, ktoré ste cvičili/cvičíte ste tie pozitíva pocítili aj počas pôrodu.. či ste skrátka mali pocit, že aj vďaka tomu, vám to išlo ľahšie.. s tým dýchaním to bude asi ozaj tak, vďaka ;)
Ja cvicim kazdy den, ci uz normalne cviky s vlastnou vahou, jogu alebo strecing. O 3 mesiace sa spytaj :D napisem ti ako to slo.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj, mne sa podarilo cvičiť do 6. mesiaca (vrátane) pravidelne a potom občasne, boli akurát letné prázdniny, tak neprebiehal kurz, inak by som cvičila ďalej, pôrod som mala s epi a bohužiaľ vyvolávaný... Joga mi však pomohla byť dlhšie v psychickej a fyzickej pohode a kondícii. Za mňa je to super pomoc a príprava.... Treba rozcvičovať hlavne svalstvo v panve a sedacie svaly, teraz je toho milión, dá sa nájsť na nete plno cvikov, ja som však jogu cvičila aj pred tehotenstvom, takže ak začínaš až v tehotenstve, tak pomaly na to a opatrne....