ahojte 🙂 kedze nekonzumujem takmer ziadne ryby vzhladom k tomu ze ich nelubim, zvazujem kupu toboliek v lekarni. Som este len v druhom mesiaci tehotenstva, ale snazim sa stravovat tak aby malo babatko vsetko potrebne,citala som ze su dost dolezite. Ako je to z vasich skusenosti? Jest ci nejest vitaminove doplnky omega 3 mastnych kyselin / rybieho oleja? A ak ano, poprosim o odporucenie konkretnej kvalitnej znacky 🙏 😇
Najdôležitejšia je kyselina listová. Hlavne pred otehotnením a v prvých mesiacoch tehotenstva. Tú som uživala a potom ešte vitamíny pre tehotné (značku si už nepamätám). A, samozrejme, zdravo som sa stravovala.
Niektoré mamičky vám napíšu, že sa stačí zdravo stravovať a nemusíte užívať žiadne vitamínové doplnky. Rozhodnutie je len na vás. Kľudne tie omega 3 mastné kyseliny užívajte (v tehotenstve sú dôležité) alebo sa poraďte so svojim gynekológom. Ten pozná váš zdravotný stav, keďže chodíte na prehliadky. Ináč, okrem rýb sa nachádzajú aj v orechoch, semienkach, v olejoch (hlavne v ľanovom), avokáde, v sóji, tofu... treba pogoogliť. Prajem bezproblémové tehotenstvo a zdravé bábätko 🙂
Moj manzel tiez nema rad ryby a vlastne ani dcerka. Kupujeme od Jamieson tobolky pre muza, pre malu zelatinove rybky tiez od tej firmy. Ja ryby milujem 😀
Nie som si ista ci sa smu uzivat v tehotenstve. Nie vsetky vitaminy sa mozu. Treba sa poradit s lekarom alebo lekarnikom.
Skus omega-3-kys s vit D3 od NaturaMed
Ja mám presne ten istý problém ako ty,nemám rada ryby a som v 5 mesiaci tehotenstva. Preto užívam od jamieson omega 3. Dôležitý je obsah EPA a DHA. Jamieson bol aj testovaný a vyšiel ako jeden z najlepších.ale samozrejme je na tebe akú značku si vyberieš. Mimochodom hovorila som to aj doktorke a povedala že je to v pohode. A súhlasím aj s tým že množstvo omega kyselín môžeš nájsť aj v orechoch a semienkach ale je rozdiel medzi živočíšnym a rastlinným zdrojom.
Omega sa v tehu moze brat. Aj tablety pre tehu ktore sa beru v 2a 3 trimestri obsahujú jednu omega tabletku. Odporuca sa brat ich aj pocas kojenia. Ja mozem odporucit forever omegu aj dalsie vitamíny pre tehotné a dojčiace mamičky. Ak chcete info poslem spravu. Ide o firmu ktora je na trhu 40rokov vo výške 100krajinach sveta. Ma prirodne produkty, netestovane na zvieratách. 😊 Drzim palce pri vybere, na trhu je toho fakt vela. 😊
@katharines presne tieto mam;)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Pokial sa normalne zdravo stravujes, si zdrava, tak nepotrebujes ziadne umelé vitamíny. Vsetko je to len reklama.