Ahojte, neviem co sa môže zle stat keď budem jedávať šunku v tehotenstve. Ale došla som do štádia, kedy mi začala strašne chutiť, a už ju jem 4 deň, a vŕta mi to v hlave že zdravé to asi veľmi nebude, pred tehotenstvom som ju nejedavala. Dávam si asi 10 plátkov denne.
tak si pripadne kup nejaku poriadnu s vysokym podielom masa a mozes zjest "kolko chces"
ja jem normálne všetky šunky, aj diétne salamy aj prosuto som si dala 😅🙈
@aurorastone
@viestta
@petamich
@luckalukas_1
Ďakujem dievčatá, tak si teda dám bez výčitiek 🤗
aj sunky, salamy, jahody a dokonca aj arasidy 😂 Moje deti su zdrave a netrpia na ziadne alergie.
Ja som jedla všetko na čo som mala chuť.
Malá je zdravá a nemá žiadne alergie...jedz koľko ti hrdlo ráči..
Viac by uškodilo keby si nedáš niečo na čo máš chuť 🙂
Ja sa tomu vyhybam, ale zatial nemam chute, takze uvidime casom😂
Ale ja som raz potratila a teraz mam strach cokolvek nezdrave dat do ust. Ale zasa taka 97-98% by asi u mna presla, menej nie
To sú mi problémy 🤦 nič v zlom ale veď jedz čo ti chutí! Pokiaľ to není alkohol, drogy, energy drink a podobne chujoviny 😉
Jedla som všetko.
Teraz dávam prednosť šunke bez dusičnanov (štandardne sa používajú ako konzervant a bohužiaľ vo veľkom množstve sú karcinogénne - vďaka nim je sk a cz na popredných miestach v počte zhubných nádorov hrubého čreva). Topka je za mňa šunka Parížek, a z bežne dostupných je v lidli dostať šunky a salámy zn. Pikok Pure.
Juj všetko som jedla. Aj nivu, takú chuť som na to mala že až.. Asi telo pýtalo alebo ja neviem.. Alebo kuraciu pečeň. Fúú 2x behom týždňa som si ju musela spraviť. Môj domna pindal že to sa nesmie a co sa zabijem? Keď musím tak musím 😂😂😂
Jedz co ti chuti, na co mas chut 🙂 nestresuj sa, neries hluposti a uzivaj si tehotenstvo 😉
Ja som jedla aj tatarak. Obe deti ziju 😉.
keď tak si kúp šunku bez éčok (dusičnanov) a máš po probléme
Tehotné by mali jesť zdravo, vie sa to už dlho, nerozumiem, čo na tom ešte niekto nepochopil. To, že ťa tu potľapkajú po pleci, že jedz čo ti chutí je jedna vec, ale ty si zodpovedná za zdravie svoje a svojho dieťaťa. Nie matky z koňa. Im to môže byť šumafuk. Šunka občas ok, ale denne určite nie. Chute nie sú potreby.
Nie, nejedla.
@alaguema samozrejme ze nejem len šunku jem každý deň zeleniny, ovocie, oriešky, mliečne a cereálne výrobky. Ale dám si aj šunku, a vysmazané jedla, sladkosti ci slané.
Jedla som normálne s mierou všetko. Akurát surové mäso, plesnove syry, huby, alkohol, to nie.
Teraz mi ide na chuť šunka viac ako inokedy. Včera som si dokonca otvorila paštétu, čo teda s mäsom asi nemá dokopy nič, ale keď musíš, tak musíš 😁 Vyhýbam sa akurát surovému, slabo prepecenemu mäsu, plesňovým syrom a alkoholu (ale strašnú chuť mám na pohár ružového vína správnej teploty). Bryndzu tepelne upravujem.
@lusyc ani nehovor ako by som si dala víno 🙈
@alaguema presne tak
jedla som všetko v tehotenstve, čo aj pred ním. vyradila som akýkoľvek alkohol (za celé tehotenstvo som mala dohromady 2 dcl vínka - vo vyššom štádiu asi 4x po poldeci - nie v jeden večer samozrejme, ale po 4 razy poldeci - na nejakých tých rodinných stretnutiach len tak decentne...) samozrejme v čase, kedy pol deci vínka neohrozí plod.... a výrazne som obmedzila, ak nie úplne vylúčila - nepamätám si presne - kávu. inak som jedla a pila, čo mi prišlo na chuť 🙂
@panelacikova alkohol nepijem vobec, dávam si zlatého bažanta 0,0 tmavé niekedy k obedu. Už som v treťom trimestri. Kávu tiež nepijem od začiatku, len bio cakankovu kavovinovu zmes, ta mi chuti. 😋
Vo freshi predávajú sunku bez E, skus, na zaciatku tehotenstva som si dala sem tam tuto bez Eckovu sunku, tera,mz si dam aj 2 platky normalnej sunky (som 14tt), salamu, parky, plesnive syry, bryndzu nepapam 😊
Ani mi nenapadlo sa pozastavovať nad šunkou. Mam ju skoro denne na chleba ráno, lebo mi to teraz tak chuti. Kupujem kvalitné šunky a aj syry, snažím sa mať na tanieri k tomu vždy aj čerstvú zeleninu. Jediné čo teraz nejedavam je tatarak a sushi. Pýtala som sa doktorky ešte v prvom tehotenstve a povedala mi že všetko a mierou, aj plesnivy syr 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
podla mna uplne kludne papaj, ked ti chuti.. ja jem vsetko za radom naco mam chut 🙂 ale vsetko s mierou, v tehotenstve sa ma jest 2x zdravsie, nie 2x viac