ahojte dievcata.takze zistila som,ze som tehotna a zaujimalo by ma,co vsetko treba papat.viem ze vsetko zdrave,ale ako jedalnickujete tak,aby vam nic nechybalo?ak mate nejake napady.sem s nimi.budem vam velmi vdacna
@pacica to co doteraz .. len vynechaj kavu alkohol, cigarety, drogy nefetuj vypary z chemickych zmesi napriklad pri malovani ci lakovani....
stravu obohadz viac o zeleninu a ovocie ... nevynechavaj strukoviny, a ani maso . samozrejmie aj mliecne vyrobky a maj dostatocny pitny rezim .. urcite 2,5 litra denne v lete aj viac .
vynechaj niektore bylinkove caje a tiez vo vlastnom zaujme nie len v zaujme ako tehotna by som nepila sladke ochutene vody ako coca cola a tie sajrajty co sa predavaju v obchodoch ...
nie len tehu zena ale aj celkovo clovek by sa mal takto stravovat.. takze nic radikalne 😉
@pacica nie, kavu som nepila ani predtym, nefajcila som ani predtym..max. sa snazim kazdy den zjest misku jogurt s vlockami / ale aj tak na to jedine mam rano chut/ aby som neprisla o zuby..a nepijem caje a coly a take veci..a snazim sa pit co najviac vody, lebo mam trombofiliu..inak si dam aj hranolky, aj vyprazane, aj zeleninu..na co mam chut
a co koreniny?ked su jedla okorenene tak to je v pohode?
viem ze to bude teraz odveci tema.ale odkedy sa rata tehotenstvo?posl.mrchu som mala 1.3 a ovulacia bola 21-22.03 a dnes som sa testovala a vyslo mi teda ze som tehotna a to je teda 17 DPO
@pacica koreniny su v pohode, mozno nie prilis stiplave...takisto by som vylucila vnutornosti (pečienky) a nepasterizovane mliečne výrobky, surove, alebo polosurove vajcia.., orechy, cokoladu, citrusy vo zvysenej miere v poslednom trimestri kvoli moznej alergii (hlavne ak si sama alergik)
@pacica http://www.pregnology.com/due-date.php tam ti to napise presne 🙂 to si etse len na zaciatku, co sa zatazujes stravovanim, aj tak ti bude mozno za tyzden dva tak zle, ze budes rada, ked ti nieco ostane v zaludku🙂
vsetko papaj ale s mierou 🙂 a nic nepokazis,fakt nema zmysel sledovat co mozes a co nie. Nase mamy jedli chleba s mastou cibulou a ine dobroty a sme tu krasne a zdrave 🙂 takze nestresuj sa urcite tym,co budes papat.Telo si pyta co potrebuje tak,ze ti da signal:MAM CHUT NA......
ja jem všetko na čo mám chut. maso mi nechuti, nikdy som ho nejedla, a tak aj teraz si dam len občas ked sa donutim. aj to najma kuracie a rybu. ináč jem vela ovocia a zeleniny. pribrala som zatial 10 kil, som v osmom mesiaci. 😉
@pacica http://primar.sme.sk/c/4116789/vyziva-tehotnej-...
http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...
takze hlavne nejest surove maso a ryby, plesnive syry, alkohol, vnutornosti...
@pacica Ahojky,tiez som na zaciatku tehu riesila stravovanie,pretoze moje doterajsie bolo hrozne.Hovorila som si,ako budem jest zeleninu,ovocie,ryby...no a nejako som to az tak striktne nedodrziavala...sem-tam som si dala aj plesnivca aj kavu...akurat nejem moc masa,tak mi chybalo zelezo,ktore som musela jest v tabletkach...
Stale som si hovorila,ze ked sa bohvieako nestravujem zdravo,tak maly bude drobek,no podla doktorky to na drobca nevyzera 😀 Uvidime,mam par dni do porodu...
Myslim,ze dieta si zoberie to,co potrebuje,ze nemusis nejako razantne zmenit stravovanie... 😉
nepit alkohol (ani to, co podla niektorych slovakov alkoholom nie je - pivo a vino)
nejest surove maso, vakuovo balene ryby, nepasterizovane mlieko a vyrobky z neho (udajne sa mozu aj plesnive syry, pokial su z pasterizovaneho mlieka), pecen (max. raz za cas 1 chlieb s pecenovou pomazankou a pod.)
inak vsetko s mierou a v co najroznejsich variaciach 😉
co tym myslite surove ryby?akoze udene?sardinky mozem papat?
@pacica sushi, alebo surove ustrice. Su to vsetko lahodky. Ja, sa za tymito vecami idem uhnat ale v tehu som si odpustila. A to ze sa otrava stava, je beton, sama som uz mala dvakrat (nie v tehu). Chut na seafood mi to vsak neubralo 🙂
@ikke plesnive syry by sa nemali ani s pasterizovaneho mlieka lebo Gorgonzola, Roquefort a pod. obsahuju kusy modrej alebo zelenej plesne.
Infekciu mozes dostat z bakterii Clostridium a Staphylococcus.
plnotucne,alebo nizkotucne mlieko?
@pacica podla mna nizkotucne mlieko okolo mlieka ani neslo... ja pijem len plnotucne aj v tehu aj mimo.. polo ani nizko mi ani nechuti 🙂
@pacica a papat vsetko na co mas chut 😉 telo si vypyta co potrebuje same... nasilu nieco do seba davat co nechce je podla mna blbost, ja som sa riadila instinktom jednu cast tehotenstva som sa sladkeho nedotkla, jedla som kyslu kapustu na tony 😀 😀 inokedy som jogurty nejedla teraz sa ich neviem dojest a takisto mlieko a aj cokoladku na energiu si dam... v tehotenstve plati podla mna jedno - vsetko s mierou 😉 a doveruj instinktom 😉
co sa tyka oreganu a majoranky asi nie ze?
@deniskateniska
... ale telo si pyta aj vela cukru,ked su premnozene kvasinky!
Tak na toto pozor. Vzdy treba jest viacej zeleniny ako ovocia. Kvalitne napoje, radsej cistu vodu ako sytene malinovky, ktore odvapnuju kosti. Sestra v tehu uzivala zelene potraviny a mala prijem vsetkeho,co potrebovala. Na rozdiel od jej prveho porodu bez ZP, sla rodit uplne v pohode, bez bolesti, nevolnosti, porodila rychlo a aj hojenie bolo kretsie a mlieka mala a ma dost pre svoju 1 r kocku, ktora uz tiez papa zelene a nebyva chora ako jej rovestnici. Je pravda, ze v Grecku jedia viacej zeleniny a menej masa, ale zato len biele pecivo a cukrove sladkosti a piju vela kavy a sladenych napojov. Nie vzdy sa da ubranit nezdravej strave, preto my doplname a cistime zelenou 🙂
@pacica ahoj, tuto sú fajn články, aj to, ktoré čaje a koreniny môžeš a ktoré rozhodne nie 😉
http://www.alinka.sk/r/od-pocatia-po-porod/zdra...
ja som to mala naštudované, ale kopu som pozabúdala...
inak sa stravuj pestro, ako baby písali, vynechať surové mäso, ryby, morské plody, vajcia, nepiť alkohol, kolové veci, ani sladené vody nie sú nutné pre život, aj keď ja som chvíľu bola "závislá" na kofole, najradšej čapovanej 😅 to bol asi jediný prehrešok...
a normálne jedz, čo Ti chutí 😉
Ja som jedla veľa zeleniny a ovocia, väčšinu tehu som režívala na jar a v lete, jeseni, takže to bolo super a normálna klasická strava, ako si zvyknutá 😉
držím prsty 🙂
no, toto, presne ako @zvedavamt vraví, pozor na sladké, daj si, ale z mierou, ja som zo sladkého mala každú chvíľu problém s kvasinkami, tak som sa musela krotiť, bo doky gúľal očami a neprospieva to 😝 ale čo už....
A určite nejedz za dvoch 😀 😀 😀 😀 😀 ja som teda jedla normálne množstvá, ako pred tehu, len možno častejšie, stále som bola hladná 😝 pribrala som len 2,5 kg za celý čas 😀 😅 dúfa, že aj pri druhom mi to tak pôjde 😀
Ja papam vsetko na co mam chut,a vlastne co som jedla aj pred tehu..tak isto je to aj s pitim vsetko co pred tehu ,len jasne ze alkohol a cigarety nie 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja vobec netusim co mam papat ☹