Je tripple test to isté čo amniocentéza?

michalka55
24. sep 2012

baby, trosku nemam jasno v tejto otazke ..su tripple testy a amniocenteza to iste? asi nie, že?? ,,,brali mi krv na vrodene vady babatka, chcem sa opytat kolko ste cakali na tieto vysledky?? az ak by boli vysledy zle by ma poslali na amniocenztezu vsak? ..dakujem ;)

lejlla
24. sep 2012

nie nie je to to iste...myslim ze som o vysledky volala zhruba 2 tyzde,ale neviem isto 😒 ...preco sa dopredu stresujes a rozmyslas co ak budu zle...mysli pozitivne uzivaj si tehu.ja som mala tiez pri prvom zle vysledky a vdaka Bohu syncek je v poriadku.drzim palce 🙂

cerez
24. sep 2012

To nie je to isté. Tripple test je odber krvi na zistenie vývojových chýb a amniocentéza je odber plodovej vody a ich výsledok sa čaká cca 3 týždne. Odber krvi by ste mali vedieť o týždeň. Po odberoch a ich výsledkoch vám ponúknu možnosť odberu plodovej vody. Myslite pozitívne, aj keď sama viem, aké myšlienky mne šli hlavou, keď som čakala na výsledky. Aj u mňa dopadla amniocentéza v poriadku, aj keď opakovaný tripple test nebol dobrý. Mám zdravú 7 ročnú kočku. Držím vám palčeky.

janulka188
24. sep 2012

v ktorom tyzdni sa berie krv na tieto testy ???viem ze odber plodovej vody tzv.amniocenteza sa robi zhruba v 14 tyzdni ..mam prvu dcerku choru DMO.

eviq
24. sep 2012

Krv na tripple sa berie v 16 tt. Ak by boli zle vysledky, ponuknu moznost amniocentezy.

alecka
24. sep 2012

tripple test je skriningove vysetrenie z krvi, jeho vypovedna hodnota nie je 100%, stanovuje sa nou len pravdepodobnost moznej odchylky od normalu. amniocenteza je vysetrenie plodovej vody, ktorym sa diagnostikuju ochorenia sposobene chromozomovymi a genovymi odchylkami.
janulka 188- amiocenteza sa robi od 16tt, existuje aj vcasna taa, ta sa robi len na urcitych pracoviskach od 12tt. hlavne sa nestresuj....ak chces, napis ip

katkamarek
24. sep 2012

tripple testy zvyknu velmi casto vykazovat falosne pozitivne vysledky, staci, ze sa uvedie zly tyzden tehotenstva a uz nastava odchylka od normalu. Ja som viac do uvahy brala kombinovany skrining v 12tt. Teda ak ti to robili, ultrazvuk, kde merali nosovu kosticku, sijove prejasnenie a k tomu brali krv.

zirka
25. sep 2012

Amniocentezu Ti mozu len odporucit, rozhodnut sa kazdy musi sam. V kazdom pripade, amniocenteza ti da jednoznacnu odpoved.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre