Je tretie tehotenstvo najťažšie?

evina2008
13. dec 2013

Hovori sa vraj je tretie tehotenstvo najtažšie....Je to pravda? Mate s tym skusenosti??Dakujeeem🙂

tenerifka
13. dec 2013

@evina2008 pre mna bolo najlahsie-aj tehotenstvo, aj porod, aj vychova babetka....

martul
13. dec 2013

Najjednoduchšie a najľahšie, uplná pohodička, žiadne nervy a stresy ako pri prvom.

zuzi0110
13. dec 2013

@evina2008 najľahšie 🙂 strašne rýchlo zbehlo...

vjaja
13. dec 2013

to je veľmi individuálne, pre mňa najľahšie tehu prvé, pôrod druhý, ale tretie bábo si úplne inak užívam, všetko beriem úplne inak, možno je to tým rozdielom medzi prvými dvoma a tretím. Inak ja som sa v pôrodnici pobavila, keď som bola po vyvolávačke na čakačke, tak sa ma sestrička pýta, koľké bábo, ja že tretie, trocha vypleštila oči a pýta sa, máte nového partnera, ja že nie, len sa nám s mužom zachcelo mať bábo, lebo tí dvaja sú už veľký a to ešte viac vypleštila oči. Potom som sa dozvedela, že s tretím dieťaťom s jedným partnerom som tam bola jediná 😀 . Asi nás považovala za šialených. 😀

denkaajejdeti
13. dec 2013

@evina2008 No pre mňa bolo - prvé dve tehotenstvá ako podľa veľkej knihy, pôrody priam ukážkové, kojenie bezproblémové dlhé roky, deti vo všetkých smeroch nadpriemerné (pohybovo, intelektovo,...a pritom aj také dobré, že som popri nich zvládla denné VŠ štúdium v BA, materskú som si vybrala len jeden rok).
Tretie tehotenstvo skončilo o takmer 2 mesiace skôr, sekciou v hodine dvanástej pre mňa aj pre bábo (kvôli preeklampsii), zápal pľúc prekonaný ešte v inkubátore, šelest, hypotonus, ťažká žltačka a neskôr anémia,......no zabojovali sme a do roka všetko zvládli, dnes je to moje slniečko a vo všetkom dobehla svojich súrodencov - je nesmierne pohybovo nadaná (na aký šport siahne, v tom uspeje) a rozumovo predbehla svojich rovesníkov o 2-3 roky (podľa pedagógov). Takže všetko dobre dopadlo, len na začiatku to bol pre nás veľký stres a obavy, čo bude ďalej.
Myslím, že tie reči o tom, ktorý pôrod je najľahší a ktorý najťažší sú len také babské reči, pretože existuje toľko faktorov (vnútorných aj vonkajších), ktoré môžu tehotenstvo a pôrod ovplyvniť, že poradie je popritom len praobyčajné číslo. Ak sa budeš stresovať už teraz a sama si vsugeruješ, že to bude ťažké a náročnejšie ako predtým, tak to tak napokon aj dopadne - len nie kvôli tomu, že to bude tvoj tretí pôrod ale kvôli tebe - kvôli tvojmu "nastaveniu" (myšlienkam a emóciám). Skús k tomu pristúpiť úplne opačne a poriadne si toto tehotenstvo uži (možno je tvoje posledné 😉) - oddychuj, prežívaj ho naplno, teš sa s najbližšími na príchod malého človiečika. Všetko je len a len v tvojich rukách (či skôr v hlave 🙂).
Denisa

evina2008
autor
13. dec 2013

no baby moje ,vsade kde ciitam tak vsetky sa stazuju na tretie tehu je najhorsie:(pochopim prve tehotenstvo,clovek nevie co a ako,syna mi vyvolali trpela som 17hodin:(druhe som mala iba tvrdnutie brucha nebolo to take hrozne,az nato ze som si nemohla 2tyzdne sadnut:(ale aj ja si myslim ze tretie bude lahsie ako pri prvom tehotenstve,ale aj tak sa obavam....a pocitam aj s tym ze sa narodi skor,no hadam to dotiahnem aspon do 38tt🙂lebo ozaj do Trnavy sa mi nechce pretoze tam je to najblizsie z Pn,a tam maju inkubator....Piestany nemaju ziadny inkubator akby sa naskytli nejake komplikacie.......denkaajjejdeti,krasne si to napisala🙂)))

ninka1234
13. dec 2013

pre mna najkrajšie, najľahšie aj dieťatko najlepšie, najkludnejšie 😉 tretie tehotenstvo som si doslova užívala

katia7
13. dec 2013

@evina2008 tiez to bolo pre mna najlahsie a aj vychova babatka ako baby pisu, clovek je uz niekde inde, nestresuje pre kazdu blbost, uzivaj si to a nepocuvaj blbe reci 😉

kikusa8
13. dec 2013

pre mna tiez najlepsie, aj porod aj maly BOL kludnucky... Pisem bol, pretoze sa zmenil, ale v pohode... A ako pisu baby toto tretie dieta si najviac uzivam, nestresujem... S tromam detmi sme uz BIG mamy 🙂

marduliena
13. dec 2013

No pre mna bolo najrýchlejšie, aj ked som mala väčšie bolesti ale behom 15min som porodila bolo to rýchlo.Čo som si myslela že po dvoch detoch nebudem mať vela mlieka že budem krátko kojiť tak som malého kojila 27 mesiacov.Určite neni tretí pôrodod najhorší 🙂

evina2008
autor
13. dec 2013

strasne ste ma upokojili som stastna ze sa nemusim nicoho obavat🙂))dakujem Vam velmi velmi moc 😲

titkovamiriam
13. dec 2013

@evina2008 pre mna bolo najlahsie,aj porod bol najrychlejsi 🙂

evina2008
autor
13. dec 2013

A nevadi aj ked je vzdy medzi detmi 6rocny rozdiel??ved predsa je to ine ked mamy maju medzi detmi maly vekovy rozdiel??

titkovamiriam
13. dec 2013

@evina2008 kukni moj rozdiel 🙂

anjelicek26
13. dec 2013

@evina2008 najhorsie tehu, najtazsi porod, male tornado s kolikami cele mesiace haha Kazde dieta je vynimocne, kolkate je v poradi je uplne bezpredmetne.

fra
13. dec 2013

moje 3. tehotenstvo rozhodne nebolo najťažšie... iba 3. dieťa bolo najťažšie (4300g) ale tehotenstvo aj porod boli uplne normalne

diusik
13. dec 2013

@anjelicek26 neplaste baby,ze najtazsie.ja som mala prve dve rovnake ale pri prvom som sa nebala,lebo som nevedela co ma caka,pri druhom uz vatsi strach no a teraz pri tretom uz mam priam paniku pti myslienke na porod :o(

luba41
13. dec 2013

@evina2008 všetko bolo úplne v pohode, rozdiel medzi 2.a 3. bol 10 rokov / mala som bez pár dní 42r./, akurát pred porodom som viac panikárila, nakolko som vedela, čo ma čaká 😒 ale ked to prišlo, už sa nedalo nič zastaviť ...

tutky
13. dec 2013

a to kto povedal ze treti porod-tehotenstvo najtazsie ja som mala sice tehotenstvo ine ako pri prvych dvoch bolo mi zle skoro do konca ale porod za hodku aj ked s vyvolavackou ale to bolo aj pri tych dvoch s vyvolavackou takze kazdy porod iny ale bolo to v poho takze ziadne strachy

anjelicek26
13. dec 2013

@diusik ono to fakt s poctom porodov nesuvisi... mne odisiel chrbat, bolesti kazdy vecer, ze som nemohla vstat z postele a to som pracovala az do materskej ja jaaj. No a prve porody - 4 a 2,5 horiny a posledny 15 hodin no ale to si maly pototo sam, pravy uzol a aj dva krat omotana snura okolo krku, tak sa skrtil cestou von ☹

diusik
13. dec 2013

@anjelicek26 presne sko ja,prve dva porody kratke ako pises a pri tomto tehu mam steasne probl s krizamy,vecer uz ledva chodim :( neviem cim to je,mam pocit ze sa mi prepadne cele panvove dno.des.a to este mam 3mesiace,brusisko jak v 9.mes... uz nech to mam za sebou :(

susu29
13. dec 2013

@evina2008 Ani nie, je to asi u každého iné, bolesti chrbta, to je jasné, popri tom starostlivosť o dve deti, v tom je to tiež horšie.. a potom u mňa absolútne štatisticky nevyšlo, že tretí pôrod je najľahší, bol najťažší, pretože bol vyvolávaný, asi v tom to bolo.

evina2008
autor
13. dec 2013

baby pisete ze aj treti porod vam niektorym vyvolavali,myslela som ze to uz pojde lahsie po prvych dvoch porodoch....no co sa tyka chrbata uff bolia ma krize ,ale aspon ze prsia uz nebolia.....ale citim sa ako slon dakedy si ani neuvedomim ze mam brucho a normalne narazim do dveri 😀 😀 a strasne zabudam,u mna je to ozaj tehotenska skleroza ...normalne chcem nieco povedat a mi slovo vypadne alebo uplne zabudnem co som chcela povedat alebo sa pytam dvakrat uz sa citim ako debil:(

denkaajejdeti
14. dec 2013

@evina2008 Nevadí - ja mám medzi 1. a 2. dieťaťom vyše 6 rokov rozdiel a medzi 2. a 3. dieťaťom takmer 4 roky rozdiel. Ty si mala ísť študovať matiku, keď si taká fascinovaná tými číslami 🙂.

susu29
15. dec 2013

@evina2008 To som si aj ja myslela, keď ma vypísali, že meškajúci pôrod, tak som ešte 3 dni doma čakala, že to nie je možné, že dvakrát to prišlo samé a teraz nič..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre