Je tlak pri veľkej potrebe v tehotenstve nebezpečný?

29. dec 2023

Ahojte baby, mam tento problém od začiatku tehu. Vlákniny mám v strave viac než dosť, poskúšala som už kadečo, ale nič nevyriešilo moj problém. Tlačím dosť silno na wc, aby som dokázala vykonať veľkú potrebu a pri tom mám hneď z pošvy viac bieleho krémového/ mliečneho výtoku a niekedy ako napr. dnes som mala kúsok aj žltého výtoku. Nemôže to prílišné tlačenie (niekedy 5-10-max 15min.) ublížiť bábätku? Niekedy cítim až tlak alebo pichnutie v podbrušku. Ocenila by som aj najma rady od tých, čo ste mali ten istý problém. Ďakujem.

aliaray1
29. dec 2023

A magnosolv a vela tekutin si skusala? Skor by som sa obavala hemoroidov

autor
29. dec 2023

@aliaray1 magnosolv som užívala ale pre mdloby a nízky tlak som musela vysadiť, beriem magnerot. Tekutín pijem fakt veľa 🙈 Ja už neviem. Bojím sa, či tlakom neublížim bábu alebo či to nemôže mať vplyv na maternicu, krčok a podobne.

deniska2706
29. dec 2023

Ja som mala toto isté v prvom tehu aj teraz v druhom
Tiež som rozmýšľala presne nad tým či sa nemôže niečo stať lebo som vždy tlačila odušu kým niečo zo mna vypadlo ale väčšinou keď to nešlo tak som proste počkala kým sa mi naozaj chcelo a potom to ide ľahko a netrápim som sa tolko

snazilka_bio_mamka
29. dec 2023

Moja dobrá kamoška mala tento istý problém. ona to riešila tak, že ked cítila, že už musí, tak si dala Glycerinový čípok, počkala chvílku a všetko jej to doslova vyletelo. (prepačte ako sa vyjadrujem hnusne).

autor
29. dec 2023

@deniska2706 no presne ja to isté🙄 ale tiež zvyknem odísť keď vidím, že to nemá zmysel a potom keď sa vrátim druhý alebo tretíkrát, tak to ide ľahšie ale niekedy ani tak nie…

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
29. dec 2023

@snazilka_bio_mamka ďakujem pekne, no tym čipkom som sa chcela vyhnúť kým sa dá ale možno sa nebude dať 🙄🙈

trgypadl
29. dec 2023

Radsej si daj cipok ako takto trápiť konecnik a seba zatvrdnuto stolicou, po porode sa to upravi. Skus si vytvorit, este nejaky ranny ritual nalacno.... Niekomu pomaha kava, niekomu lanove semiacka.,susene slivky, tepla voda

gab
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kitycat
29. dec 2023

Tlacenim dietatu nemas ako ublizit, ale mozu sa ti vytvorit hemoroidy

gab
29. dec 2023

skus vyskusat toto:
https://www.instagram.com/p/C0upZtULn1s/?hl=de
tu je to detailne vysvetlene
https://www.facebook.com/skolahroupredospelakov...
ano, viem, je to len taka "prakticka vec" ale absolutne dokonala. Vazne. Ma to svoju logiku, preco. V tehotenstve je babätko ulozene a tlaci na creva. Ja som vyskusala pocas tehu vselico, pitny rezim, pohyb, slivky, ovocie, nic nazaberalo, keby som to vtedy pred rokmi bola mala, mohla som si to vsetko ulahcit.
A toto je naozaj super vecicka - môzem povedat, ze to taaaak ulahci velku potrebu.😉 ps:. ja mam plastovy. 😅

aliaray1
29. dec 2023

Slivky, jogurty?

cavalierka
29. dec 2023

Mne pomáha takýto domáci klystir. Trosku vlažnej vody a ide to. Používam dlhé roky z času na čas.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre