Ahojte. Viete mi niekto povedať, či je ranná nevoľnosť dedičná vec? Čiže môžem to mať rovnaké ako moja mamina? Alebo je to individuálne a netuším ani trochu, aké intenzívne to bude...
neviem či je to dedičné, ale moja babka nemala, moja mama nemala, ani ja a ani sestra sme nemali nikdy nevoľnosti. Ale pravda je že poznám ženy ktoré pri prvom dieťati nemali nevoľnosti, a pri druhom boli radi že žijú 🙂
Je to individuálne aj u jednej ženy pri každom tehotenstve.... 😉
Takže na dedičnosť by som sa "nespoliehala... "
Ja som prve pregrcala do 6 mesiaca, druhe do 5. Nakoniec som vzdy skoncila na tabletkach proti nevolnosti a tie pomohli. Ak je zle, netreba byt hrdinka. Ci ta nevolnosti budu alebo nebudu trapit, to neovplyvnis. Je to masaker, ale po porode si na to nespomenies. Mna trapilo vela inych problemov, posledny mesiac som uz dufala ze skoro porodim, ale teraz by som chcela dalsie😀 ale radsej az o par rokov neskor... Neovplyvnis to, zbytocne sa budes stresovat....
@katkakovac som posera o aj tak viem, že bábo chcem...ale asi aj tieto záležitosti ma odrádzali...práve kvôli strachu
@zizzinka hmm, to estelen budes bat. Pocas tehotenstva, ked sa narodi, ked sa bude ucit chodit, ked bude spekulovat, ked spadne, ked bude chore... Skus na tom popracovat. Strach nuti ludi robit nespravne rozhodnutia. A ked ho prekonas, zistis, ze to vobec nebolo take zle...
To je individualne nie ukazdeho sa to prejavy neda sa tomu predist ja mam 3deti a kazde tehu bolo uuuuuuplne diametralne odlisne 🙂 aj porod bol kazdy iny.Urcite nevolnost- vracanie nieje dedicne.
určite nie. Moja mamina mala obe tehotenstvá úplne v pohode a ja som sa išla vyblvať z podoby prvé štyri mesiace. A ani potom to nebolo eňo ňuňo. Furt som cítila pachuť v ústach až do pôrodu.
Moja mama nevracala, nevraciam ani ja...ktovie co je za tym 🙂
u nas nezvracala ani mama ani jej sestra a ani ja a moje sesternice 🙂
Myslím že nie moja mamka vracala každe tehotenstvo každy den ja dokopy 5krat zacelý čas
Moja mamka vracala vraj hneď ako rozlepila ráno oči a ja asi tri krát vseho vsudy. tie nevoľnosti su často len hlad, treba mat na nočnom stolíku sušienky a hneď ráno niečo chrustat po troske
Moja mama nemala pri nas troch dcerach ziadne nevolnosti. Ja mam prvych dvoch synov- pri nich som netusila , co nevolnosti su. Zato pri tretom tehotenstve s dcerou som nevedela prve 4 mesiace vobec fungovat. Bolo mi zle cely den. Som rada, ze je to uz za mnou.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
nie, mojej mame nič nebolo a ja grcám už skoro 9 mesiacov ;) a dokonca ani pri 2 tehotenstvách u tej istej osoby to nemusí byť rovnaké....