Je problém, keď som neužívala tehotenské vitamíny?

7. feb 2024

Ahojte, ja by som sa chcela opytat na vas nazor, ci znamena to nejke riziko. Viem, ze sa odporuca uzivat este pred planovanim tehotenstva. Otehotnela som nahodou, avska, zhodou okolnosti som bola n akomplet krvne vysetrenie, kde mi zistovali vselico mozne, od vitaminov az po imunitny system a vsetko mam chvala Bohu v poriadku okrem vitaminu D, ten mam v deficite a cholesterol... Pritom nemam nadvahu. Mala som v norme aj kyselinu listovu + zelezo. Uz som si nasadila aj vitamin D aj femibion.

Myslite si, ze ked som mala hodnoty v poriadku, nebude problem s kys. listovou?

Dakujem!

amelianka
7. feb 2024

Babatko si berie vitamíny od vas, čiže babatko bude mat vzdy dostatok. Je to len na vas či si chcete vitamíny dopĺňať, ja som brala iba prvé cca 3 mesiace a dalej uz nie..

deti95060810
7. feb 2024

vôbec nemusíš... neužívala som vôbec...

nevenka
7. feb 2024

Nebude, ja som uzivala pri vsetkych detoch len ked som zistila, ze som tehotna, aj to len kazdy druhy den. Deticky su zdrave. Decko si dopln, je dolezity aj pre imunitu, v zime ho ma nedostatok skoro kazdy...Ja som v tehotenstve, ked som mala covid, brala.tusim aj 5000 IU a dieta je zdrave. Po porode som bola aj tak v deficite 🙄

mmoni89
7. feb 2024

Vobec ziadne vitaminy som neuzivala ani pri jednom dietati.normalna vyvazena strava bohate staci

angeli121212
7. feb 2024

Nie nie je to problém, dieťa čerpá živiny z tvojho tela ja som počas tehotenstva ale brala aby som doplnila skôr sebe

cimage
7. feb 2024

Ja som brala D a zelezo po testoch ked mi zistili nedostatok, ale inak nic a keby som mala aj to v norme, tak by som nebrala.

euka210
7. feb 2024

ja som brala pri prvom, ale pri dalsom len kys.listovu. Vitaminy su marketing, mame dost bohatu stravu, aby dieta aj ty si mala dost zivin...staci sa normalne stravovat a zeleninu a ovocie.
Ze si mala malo vit.D je v nasich podmienkach v zime dost bezne...moje deti mali tiez malo vit.D a dr.hovorila, ze v nasich podmienkach a v strave chudobnej na vit.D treba aj detom aj dospelemu vitD.v zime doplnat.

beata_k
7. feb 2024

A tak sa robi biznis. Normalne zdrave zeny presvedcia, ze musia uzivat tehotenske vitaminy. Bo ked nie, tak je to fakt obrovske riziko.

autor
7. feb 2024

Tak fajn kocky! Dakujem! ❤️

ivangeline
7. feb 2024

Nie. Nemala som problem ci som ich brala alebo nie. ;D

gvenduska
7. feb 2024

Neužívala som nič

riamary
8. feb 2024

Ja som sa pýtala svojej doktorky, či ich mam začať brať a povedala mi, že pokiaľ nemám problém jesť dostatok ovocia a zeleniny tak ich brať vôbec nemusím. Čiže som nebrala a malý bude podľa utz celkom valibuk😃 Takže si myslím, že nemusíš, ale je to na tebe🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre