mam oslabenu funkciu stitnej zlazy a nie som si ista tym, ze by nasa dostupna zelenina a ovocie (najma teraz v zimnom obdobi) obsahovala dostatok vitaminov a nechcem mat slonie dieta 😕
Ja som ziadne vitaminy okrem kyseliny listovej nebrala a maly mal 4000g/54cm...:
ak ješ rôzne doplnky stravy tak sa rodia deti s vyššou pôrodnou hmotnosťou... ja som brala femibion800 asi týždeň, ale kvôli týmto rečiam som prestala a potvrdila mi to aj gynekologička že je to pravda.
tiež som o tom počula, nie konkrétne o materne ale všeobecne o týchto doplnkoch..vraj 1-2 takéto tabletky sú ok, potom už je vraj toto "riziko". či je to pravda neviem, ja som brala tiež nejaké doplnky ale len v týchto dávkach a malý bol taký priemer, švagriná užívala každý deň a malý mal skoro 4 kg. či to može súvisieť-netuším. ale pri ďalšom baby by som to asi riešila takto /1-2 za týždeň/ a papala vela ovocia a zeleniny aspoň tých dostupných
Ja som brala a mala som malicke deti.
Ja som zo začiatku užívala len kyselinu listovú, potom som kvôli tvrdnutiu bruška pridala horčík a potom kvôli zubom vápnik. Posledný trimester som sa rozhodla pre vitamíny, kde to budem mať všetko v jednom a užívala som Centrum Materna. Malá mala pri narodení 3400g a 51cm, čiže priemer a hlavičku mala skôr menšiu. Takže sa neboj. Podľa mňa je to mýtus, ale tiež som už o tom počula.
ja som prve tri mesiace brala kyselinu listovu a potom do konca tehu centrum materna a naly sa narodil 2900 g, 48cm
Ja som sa pýtala na to svojho lekára a povedal, že to nie je pravda....A inak, ja som užívala celé tehotenstvo vitamíny a malý mal 2900 g, takže ja tomu vôbec neverím.... 😉
ja som brala cely cas vitaminy a dieta som mala normalne 3290g....je to blud
Viem to porovnat- prve dieta, ziadne vitaminy, porodna vaha 3.500g. Druhe dieta, brala som femibion, porodna vaha 3100g.
Ja som brala maternu prvy trimester a maly mal 49 cm a 3120 g takze malicky a aj hlavicku mal malicku takze podla mna to s tym nesuvisi.
vitamíny som brala - calibrum a dcéra mala 3750 g a 51 cm 😉 nemám pocit, žeby bola veľká alebo niečo podobné 🙂
ja som uzivala pri prvej dcerke calibrum cele tehu a prenasala som a vazila 3100 pri druhej dcerke nic len kyselinu listovu a mala 3200 narodla sa 2 t pred terminom 🙂
ja som uživala vitaminy 3060 a 2960 deti moja švagrina neuživala a porodila 4150 g
ja som jedla celý čas femibion, brušisko som mala ako slon a dietko sa mi urodilo ani nie trojkilové 🙂
Neni to pravda ja som brala vitamíny a malá mala pod 3 kilá 😀
Ja som brala vitaminy a bolo mi z nich zle tak som prestala ale mala sa aj tak narodila extremne mala na 36tt mala 40 cm a 1600g..takze mam tie vitaminy nic neurobili
ja som brala calibrum a malá sa mi narodila s mierami 51 a 3670 g, tiež si nemyslím, že bola veľká, práveže si myslím, že bola akurát...Neviem, či je to pravda, tiež som o tom počula, ale nemyslím si, že by to malo nejaký súvis.. Veľa záleží od genetiky, od toho, aké mali pri narodení miery rodičia dieťatka a nie či mama papala vitamíny, keď bola tehotná...Ak sa vitamíny a to hociaké, užívajú rozumne a s mierou, nemôžu uškodiť 😉
ja som uzivala femibion pocas dvoch tehotenstiev a obidve deticky mali takmer rovnake miery 53cm a 3400g,myslim si,ze boli idealne 😉 😉 😉
ak beries lieky na stitnu, tak potom vitaminy len bez jodu- neviem , ci uz su na nasom trhu take pre tehotne ale pred 3 rokmi som kupovala z ceska. ja som vitaminy brala a deti som mala vascie, resp. pre mna take akurat 🙂
Mne to povedala gynekologička, vraj som zdravá a ak sa aj stravujem normálne, nepotrebujem žiadne doplnky, že potom sa deti zvyknú rodiť zbytočné veľké. Parafrázovala som ju. Brala som tabletky asi prvé tri mesiace, potom už nie, váha normálna, zdravotný stav, chválabohu, výborný.
Tolko ti poviem ze ja som nebrala nic... to je hlupy americky zvyk... vitaminy, (ak lekar neurci diagnozu a neda sam tak potom vynimka ) ale mne to lekarka vysvetlovala ze to ide z USA lebo oni sa stravuju same Fast Food, nic domace ziadne zeleniny ovocia takze im tlacia tie vitaminy a po druhe 60$ na mesiac vsak to cisty zisk....
Pokial budes jest same ovocie zeleninu, a domace vyrobky tak ti to netreba....
no ale vratme sa k otazke.... Ja som ich teda nebrala a moj maly mal 4.78 kg..... 🙂))))))))))
ja som nebrala nic a vikinka mala 4100g a 51cm🙂
@optimalne_ph ak mas znizenu funkciu stitnej zlazy, pravdepodobne beries kazdy den ako nahradu hormony stitnej zlazy a chodis na pravidelne kontroly na endokrinologiu. lieky treba uzivat kazdy den, su pre spravny vyvoj dietata dolezite. doktorka ti pocas tehotenstva pravdepodobne zvysi davku. nema to nic spolocne s vitaminmi. podla mojho nazoru tie komplexne multivitaminove pripravky nie su potrebne. zvycajne ti v tehotenstve lekar predpise horcik, kyselina listova sa tiez odporuca. ale multivitaminy pre tehotne su len dalsi z produktov, ktore vznikli kvoli zvysovaniu zisku a nie zlepsovaniu zdravia.
Slonie dieťa určite nebudeš mať, ale pre zdravie svojho miminka snáď urobíš všetko. Alebo nie?
Brala som kyselinu listovu, neskor kvoli tvrdnutiu brucha magnezium, vtedy mi lekar povedal ze babo moze byt vacsie od toho magnezia 😕 , to mi ale hovoril od zaciatku podla merani . To magnezium som brala asi dva tyzdne, takze podla mna to tym urcite nebolo. Maly mal 4430g a 54 cm. Ale je to skor geneticky dane, muz mal skoro 5 kg ked sa narodil a ja 4 kg, Takze maly bol velky po nas 😵 Rodila som sekciou. Ked sa narodil mal normalnu hlavicku, ziadnu vacsiu, 😉
ja som brala len kyselinu listovu pri prvom tehotenstve, pri druhom som ziadne vitaminy nebrala a vysledok? prvy - Tomáško mal 3750 g a 50 cm a druhy krat Nellynka mala 3850 g a 50 cm - nevidim teda rozdiel vo elkosti deti v zavislosti od toho ci sa beru ci neberu vitaminy
Urcite nie. Brala som aj vitaminy aj kyselinu listovu cele tehotenstvo a hmotnost babatka bola 3100 gr. Je to skor dane inymi faktormi ako prave vitaminmi 😉 Vela zohrava aj strava ako aj geneticke predispozicie 😉
ja som neuzivala nic.no mpocula som ze po materne su deti vacsie respektive rastu rychlejsie
ja som tiež užívala femibion a gynda mi povedala aby som to vysadila že malá bude bude mať vyššiu hmotnosť.. Narodila sa s 3820 g 🙂 Užívala som to celé tehotenstvo. a aj pred...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
vraj po materne sa rodia deti s väčšou hlavičkou..počula som,ale či je to sto pro pravda,netuším..