Ahojte momentálne som v 28 tt, a lekár mi naposledy skontroloval krčok maternice, ešte úplne na začiatku tehotenstva 😒 a neviem či je to ok, lebo keď som čakala prvého syna, tak ma pri každej kontrole pozerala iná lekárka zospodu, či som zatvorená a tak. Bola som u neho v 10 tt, vtedy mi robil ultrazvuk zo spodu a to bolo všetko, potom ma objednal až na 16tt a robil mi ultrazvuk cez bruško ale zospodu sa na mňa ani nepozrel , potom v 20tt sa zopakovalo to isté a dneska idem znova na kontrolu a to som už 28tt, tak som zvedavá či ma pozrie, lebo keď nie musím mu už niečo povedať 😖 aj tie kontroly ako vidíte nemám každé 4 týždne ale hore-dole,, stretli ste sa s tým niektorá ? ďakujem za odpovede papa 😉
@jerryjanka ďakujem za odpoveď , som rada že nie som jediná, tak dúfam, že dneska ma už skontroluje 😅
@biancarv ahoj aj mna dokina kontrolovala az neskor ,len uzv mi robila
mna vysetroval v tehotenstve iba 2x - raz ked som potrebovala potvrdenie pre aerolinky ze som OK a mozem v 24 tt letiet a druhy krat ked ma pichalo v bruchu a dobehla som k nemu s placom ze sa nieco deje. potom ma vysetroval uz iba porodnik zospodu a to mesiac pred porodom kazdy tyzden. a po pravde vobec mi to jeho vysetrenie zo spodu nechybalo. dokonca ani po sestonedeli ma zospodu nekukol, iba ultrazvukom pozrel maternicu ze je stiahnuta.
mna vysetruje pravidlene aj zospodu, ale to ci si zatvorena, ci nie - vidno aj cez uzv cez brusko, myslim, ze sa nemas coho bat 🙂
mňa zo spodu pri každej jednej kontrole.. len už keď som bola na 1 prst otvorená a ocitla som sa v nemocnici na gynekologii tak ma vyšetrili pri nástupe a potom nič...o týždeň ma vyšetrili, ale preto, že som si to sama pýtala a povedala som im, že ak to neurobia oni, tak ujdem z nemocnice a pôjdem k môjmu doktorovi.. no a tam mi povedali, že ak sa otváram, tak nie je vhodné sa vo mne špárať... 😀
Mna vysetroval kazdy mesiac -zospodu,USG,protilatky,komplet krvny obraz,moc ,test na cukrovku asi 2 krat som bola a aj odber plodovej vody som absolvovala 🙂
Da sa povedat ,ze dost dosledne som bola vysetrovana ,ale aspon som stal emala istotu ,ze je vsetko ok a nemala som ani stipku pochybnosti 🙂Ja osobne radsej takto ako keby som sa mala zamyslat tak ako ty teraz ,ze ci je to ok .
@biancarv ani mna doktorka nepozerala zo spodu nejak casto, myslim ze do 30tt asi 2-3 krat, po tom po 30tt sa uz pozera castejsie. ak mas tvrdnutie bruska, alebo pocit ze nieco nie je OK, napr ak spinis, tak sa treba ozvat, inak by nemal byt problem.
ja som mala pri dcérke gyndoša ktorý má nekontroloval ani zo spodku ani sono.prvé sono spravil v 9tt,potom som bola v 20tt a v 33tt.a zo spodu ma do pôrodu nik nekontroloval.pri synovi ma iný doktor kontroloval zo spodku každý raz a každý raz bolo aj sono
Mna vzdy pozera, ale ja mam aj trochu vytok stale, tak mozno preto
Môj lekár ma vyšetroval takto od začiatku tehotenstva až doteraz.
no dneska som bola na kontrole a už ma zospodu pozeral, ale nerobil mi ultrazvuk a tak som chcela fotku , ale nevadí, aspoň viem že som zatvorená, díky baby za odpovede 😀
@biancarv ja chodim ku gyn, v RV tiez a nevysetroval ma zospodu, a ja som bola rada, tiez som nazoru ze naco sa tam ma vrtat\, ked netreba......potom neskor, ani neviem od ktoreho tyzdne, ma vysetril, mozno az od 30tt....ale az potom co na UTZ vdel ze dieta je nizsie ako by mozno malo byt.....a ja som s nimmax. spokojna...kontroly som chodila pravidelne podla naroku, teda zakona, nie ze raz za 6 tyzdnom, minimalne raz mesacne som mala.......aj UTZ mi robil podla zelania..teraz uz sa za to plati, ale pred 2 rokmi to bralvolnejsie.....
ahoj, ja som teraz v 30tt a zospodu ma pozeral len 1x okolo 20tt, inak nie. sono mi tiez nerobieva, naposledy robil v polke maja, potom ma poslal v 18tt na to velke (to u nas posielaju na specializovane pracovisko) a teraz mam ist v 30tt. kamosky vraveli, ze ich tiez napr. kuka kazdy raz, alebo pocuva ozvy srdca babatka cez uzv. mne nic take nikdy nerobil. tak neviem, asi ma kazdy doktor ine postupy...
Tak to vysetrenie je kvoli otvaraniu sa - tak radsej vysetrit podla mna, ved ked sa zena otvara, nie je to sranda, najma ku koncu...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
mna doki zospodu nevyšetroval do 28tt potom ale už na každej kontrole - kazdy lekar ma zaužívané iné postupy