Žienky stretli ste sa už s niečím takýmto? Bola som na sone u lekárky ke´d som bola 7+0. Rozmer vraj zodpovedá 6+5, srdiečko bilo. Keď som sa však spýtala či je malinké v poriadku, tak mi povedala, že to vyzerá, že má šijové zhrubnutie? Aký máte na to názor? Je možné to tak skoro vidieť?
to ťažko, mojej malej ešte v 6+5 nebilo ani srdiečko...a všetko je OK
@meggie.sk boha ty musis mat odbornika,v tejto dobe je ledva vidiet akcia srdiecka,nieto este sijove nezrovnalosti,najskor 11tt,nerob si starosti - nechapem,preco takto Dr. zastrasuju mamicky 😠 u nas (v DE) sa ani skore triple-testyy nerobia,Dr.tvrdia,ze su na 80% zavadzajuce a zbytocne strasia mamicky 😉
No to máš riadne jasnozrivého lekára, takú blbosť som už dávno nepočula.
@meggie.sk - haha vyrok dna.... sijove prejasnenie sa robi 10+5-12+6, inak je to uplne irelevantne... pravdu vidiet nejaku siju pri 3mm embryu je dost odvazne tak ci tak 😀
nestresuj sa zbytočne, ja som bola na NT ultrazvuku kde sa toto sleduje začiatkom 11 tt, doktor si nebol istý či to bude dobre vidieť, nakoniec to bolo vidno, ale práve preto sa to robí od 11-13 tt, lebo vtedy už je to dobre vidieť, v 7 tt dosť pochybujem že by to aj hocaký odborník vedel s istotou posúdiť 😉
No kočky lekárka mi k tomu povedala, že to mohol byť dôvod prečo som krvácala aj špinila :(
tá dotyčná lekárka vie vôbec ako vyzerá dieťa v 7 týždni,asi by mala ísť späť na školu
@meggie.sk - dovodom spinenia a krvacania moze byt hematom, ranky na krcku, cokolvek, ale nie zhrubnutie sije dietata... niektori lekari by za tie "hlody", co vypustaju mali vratit diplom 🙄
@anjelicek26 o tom nič nevravela a dúfam, že ani nebude. Dúfam, že bude všetko v poriadku.
@meggie.sk to spinenie urcite nema nic spolocne so sijovym prejasnenim v 7tt 🙂 spinit mozes ako ti napisala @anjelicek26, hadam ti prepdisala nejaky progesteron,. to prejasnenie vobec neber v uvahu, to je uplne mylne co ti vravela 😉 drz sa
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
tazko povedat, to sa sleduje v 11tt, ale mozno ak je vyssie ako by malo byt, tak to moze byt vidno uz skor... ale nestresovala by som kvoli tomu