Je možné tehotenstvo po sterilizácii?

zvedava_cica
14. feb 2020

Ahojte,potrebujem vaše skúsenosti.Som mamička 2 deti ktoré sa narodili cisarskym rezom.Medzi mojimi dvomi pokladmi som mala 3 potraty s másledným kyretom a tak sme sa sanželom rozhodli pre sterilizaciu nakolko som stratu nenarodených deti velmi zle niesla.No a teraz k veci....Som rok po sterilizacii a asi 5 dni mam úplne tehotenské prízmaky ktoré som mala v každom ttehotenstve(časté močenie,bolesť v podbrušku,krvácanie dasien a neskutocna unava).Otázka znie či je tu iekto kto otehotnel po sterilke,alebo či mám nejaké haluze.....nerozumiem tomu a zacinam mam strach,dakujem za odpovede

veronikaszabova
14. feb 2020

@zvedava_cica sprav si test a budes vediet na com si.

zvedava_cica
autor
14. feb 2020

@zvedava_cica mam dostat menzes az 20teho,cize by sa aj tak nic neukazalo ale slusit mozem .Su tam predsa 2.

majamat
14. feb 2020

no ovulka prebieha zvycajne tak 14dni pred ms. samozrejme moze byt posunuta, zavisi aj od dlzky cyklu. no ty mas do konca cyklu este 6dni a uz 5dni priznaky, co je 11 dni. nie je mozne, aby si mala priblizne 3 dni po ovulacii priznaky tehu. to je fakt dost skoro. jedina moznost je, ze by bola z nejakeho dovodu ovulka velmi skoro. a teda u teba je este aj prekazka - sterilizacia. je asi dost nizka pravdepodobnost tehu.
kazda z as mava iny cyklus, ale ani kazdy cyklus nemusime mat rovnaky. mne sa obcas stava, ze mam skratene cykly aj o 10dni, zrejme su too cykly bez ovulacie a teda v takom pripade mozu byt aj preavy PMS o dost skor. a teda aj keby nemavas PMS, to este neznamena, ze sa z nejakeho dovodu nemoze objavit. dovodom moze byt nachaldnutie, stres, ci mozno aj nieco ine. o co presne ide, asi ukaze len cas.

francuzkano
14. feb 2020

moja mama v 45, tiez ani netusila, lebo uz tri deti mala a mala sterilku, ani doktorka v tej dobe noc nezistila, aj ked isla okolo 2mesiaca k doktorke, ale ked uz bola v 4-5 mesiaci, uz si bola ista a aj to bolo potvrdene. ale toto bolo pred 26 rokmi

zvedava_cica
autor
14. feb 2020

@majamat ďakujem ti za odpoveď....len moje plodne dni su od 6 do 10 dc,mam to potvrdene ...to je na dlho,ide o to ze s kazdým babom som otehotnela tak cca 2-3dni po menzes....ale tie príznaky ma totalne dostali,tie dasna a ta unava...opriem sa o zarubnu a spim a ta pachut v ustach a nevolnost ms zrazu dali do pozornosti....ani by ma nenapadlo tehotenstvo....a moj zdravý rozum mi hovori ze na 99%nie som tehotna....len chcem vediet ci to vobec mozne je ,ci to uz niekto zazil alebo pocul

majamat
14. feb 2020

@zvedava_cica no tak drzim palce. neviem ci sterilizacia je na 100%, alebo nie. no pravdepodobnost je fakt nozka. ak by si teda mala ovulku velmi skoro, tak potom je tu sanca, ze by ti test mohol nieco ukazat uz pred ms, ak si tehu. sarejme skus ho radsej z ranneho mocu.

zvedava_cica
autor
14. feb 2020

@francuzkano pre milosť...dúfam to nieje moj pripad.....

sono2
14. feb 2020

@zvedava_cica na príznaky máš pred ms hrozne skoro. Tie prichádzajú ďaleko po ms mne tak dva týždne po pozitívnom teste. Podľa mňa niesi.

janickacrazy
14. feb 2020

@sono2 ale tak u každého je to iné, napr. ja som mala príznaky tehu ešte skor ako som mala dostať ms, testy samozrejme negatívne, aj manžel sa mi smial, že prehánam a vymýšľam si dačo a nakoniec to bolo tehu, ale test bol pozitívny až 10 dní po meškaní ms u mna

23121974
14. feb 2020

Už som o tom párkrát počula aj čítala,že sa stali také prípady...

evka258
14. feb 2020

Daj potom vedieť, či si alebo nie. Ja som si pred týždňom tiež myslela, že som v Tom. Prestala som kojit, 2 týždne som mala diétu. MS som dostala po 50 dňoch. Strašne dlho...

pininka1
15. feb 2020

Aj ja mám sterilizáciu a mávam tieto problémy, navyše mi každý mesiac mešká ms, tak ako aj celý život. Často sa s mužom smejeme že keď som vedela tak ľahko otehotnieť predtým tak sa tam niečo pretlačilo. Ale to už teraz nieje možné, kedze to prepaluju laserom. Psychika robí veľa.

zvedava_cica
autor
15. feb 2020

@pininka1 jaj toto som potrebovala pocut respektivne citat..dakujem tak asi mi hrabe

jankapepe
15. feb 2020

@zvedava_cica príznaky ktoré opisujes tak ako na tehotenstvo sedia presne aj na zápal močových ciest ....infekciu.....či gynekologickú či močovej sústavy. Sprav test a choď k všeobecnej nech ti aspoň moc zmeria.

sara07
15. feb 2020

Možné zlyhanie sterilizácie Riziko zlyhania zákroku (možnosť otehotnenia) je malá (2-3 pacientky na 1000 operovaných). Závažnou skutočnosťou je to, že takmer vždy ide o mimomaternicovú tehotnosť s rizikom krvácania do brušnej dutiny.

ja by som šla k mudr či tam nemáš zápal močovych ciest a sprav si test pre istou, predtým si to takto nemala ???

zvedava_cica
autor
16. feb 2020

@jankapepe už som sa objednala ku gyn pre istotu.....mam tak zvlastny pocit

zvedava_cica
autor
16. feb 2020

@sara07 ano uz som sa objednala na štvrtok a nikdy som taketo pocity nemala len ked som bola tehotna,preto som z toho taká vykolajena

sara07
16. feb 2020

@zvedava_cica radšej pre istotu,však odvody si platíš

adulka5310
21. feb 2020

@zvedava_cica smiem sa opýtať ako ste dopadli u ginekologa......

majamat
22. feb 2020

no ako? @zvedava_cica

zvedava_cica
autor
23. feb 2020

Ahojte,tak menzes som dostala presne ako hodinky.Na gynekologii všetko v poriadku ,dr mi to vysvetlil tak ze nové metody pri sterilizácii nemôžu zlyhať...takže moje obavy ktoré tento mesiac boli...... sú a budú aj do budúcna neopodstatnené......Ale pre svoj pokoj ,som navštívila aj obvodnú dr.nakoľko niesom výmyselník a naozaj mi bolo zle,tak som mala rozhádzanú krv ,pecenove boli zlé a chudokrvná ,dostala som dietu a vitamíny a je mi ovela lepšie.Ďakujem za záujem a rady.

saskaslniecko
26. feb 2020

Ahoj môžem sa spýtať na nejaké zdravot.problemy po sterilné....ja by som ju chcela len neviem či schvália cisarsky keďže som 3x rodila normálne.... ďakujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre