Je možná operácia nosa počas tehotenstva?

biba286
14. mar 2015

ahojte zeny,chcem sa vas opytat ci mate niektora skusenosti s operaciou nosnych polypov pocas tehotenstva,alebo ci mozem ist na takuto operaciu pocas tehotenstva?moja lekarka mi povedala ze sa nemoze ale co ak to uz treba surne lebo to je v hroznom stadiu...

sissy27
14. mar 2015

Tento zákrok sa vykonáva v celkovej anestéze, takže určite nie v tehotenstve...

seahorse27
14. mar 2015

Pokial sa nejedna o zivot alebo dieta ohrozujuci stav, tak je kazda operacia v tehotenstve rizikova. Ziadny lekar ti ju podla mna neurobi len tak, ze ty mas pocit, ze je to v hroznom stave. Podla mna budes musiet vydrzat do porodu...

ajkava
14. mar 2015

Ja by som do toho nešla. Jednak je to pre organizmus šok a jednak aj nejaká bolesť po operácii je. Bez liekov sa to veľmi zvládnuť nedá. Operovali mi prínosné dutiny, kde som mala cystu. Tak viem o čom hovorím. Skúsila by som skôr nejakú alternatívu. Skús vygoogliť, čo na polypy v nose z prírodného.

dodka25
30. mar 2015

Ahoj. Ja som si touto operáciou prešla. Žila som s tým 2 roky lebo pôvodný ORL lekár mi ani nepovedal, že to mám, len som to mala zistené ako vedľajší nález. Po tých 2 rokoch som stále častejšie mávala bolesti hlave, ale ku koncu už také, že som si chcela hlavu obúchať o stenu, lieky nezaberali a keď zabrali tak som mala minimálne 3x400 MIG v sebe a len trochu mi to utlmilo.Mala som polyp v čelovej časti dutín a ešte mi čistili aj prínosné dutiny. V nemocnici som strávila 3 dni. Deň pred, deň operácie a na ďalší ma púšťali domov. Nemôžem povedať, že som mala nejaké bolesti po operácii. Ani lieky mi žiadne nedávali, ide hlavne asi o tú narkózu, čo v tehu asi nebude možné.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre