Ahojte.. je toto v poriadku? Ake ste mali bruchá vy? Ja som začiatok šiesteho mesiaca a brucho nikde, niekto povie ze mam byt rada ale citim sa zato dost zle, vyzeram ako by som bola iba tučná vôbec nie tehotná..😞
Ani ja nemam velke brusko. Pride mi,ze vsetky okolo maju obrovske a ja nic.
Ja som do 7 mesiaca nemala skoro žiadne brucho a ešte aj v 9tom som to schovala pod kabátom, cudzí vôbec nespoznali, že som tehotná 🙂 nevýhody to nemalo vôbec žiadne, dcérka mala normálnu váhu - 3,5kg a z pôrodneho stola som schádzala s plochým bruchom 😄
@miriam1983 hlavne aj gulate maju.. vyslovene tehotenske. Ja nič , jeden špek a to je vsetko
@thoughtfulweirdo vyzniem jak debil teraz ale ja sa bojim ze tam nebude mat maly miesto potom 😁
Určite miesto bude mať, bude ti utlacat organy, aby si ho spravil 😄 kým si nerobí starosti tvoj gynekológ, nemusíš si ani ty 🙂 aj mňa to trochu štvalo, veď asi každá tehuľka sa chce pýšiť bruškom, ale neskôr som to fakt ocenila. Žiadne strie, žiadna vytahana koža, žiadne brucho niekoľko mesiacov po pôrode, aj v 9 mesiaci som obliekla veľa svojho normálneho oblečenia...
Ja som sa v piatom mesiaci vydavala a nikto by nepovedal ze som tehotna 😉. Az okolo siesteho zacalo rast. Je to OK. Neboj teste budes ako "vorvaň" a pojde ti to na nervy (prepac za vyraz).
Ja som pri dvojickach odchádzala z roboty koncom piateho mesiaca a kolegom som musela ukazovať tehotensku knizku lebo mi neverili že som vôbec tehotná, nie to ze tam mam dve 😁 môžeš byť kľudná, je to normálne. Bruško ti potom vybehne naraz
@thoughtfulweirdo no ja nohavice neoblečiem už dlho ma tlačia rifle napriklad aj niektore leginy čo som mala S-ka , pribrala.som asi 13kg cca a vsetko mi to islo do zadku a do stehien. Ale tak ked hovoris ze to je takto s tym bruchom tak by som bola mozno aj vďačna kebyze idem plochá z nemocnice a bez strii😁
@mirkava v pohode ja sa uz teraz nazyvam vorvanom.koli tym 13 kilam 😂 ale nejak mi to nevychadza ze za 3 mesiace by mi taky bachor stihol narasť 🙈
Ja som nemala velke tiez. Bud rada, nenatahuje sa ti tolko koza.
Pokiaľ lekár všetko zmeral, vidí všetko v poriadku tak sa vôbec neobávaj. Ešte sa nestalo, že babo sa do brucha nezmestilo... Ja som mala tiež malé bruško, čo som sa napočúvala pripomienok a narodili sa mi dcérka mala 3580 g a 52 cm, o 5 rokov neskôr tiež malé bruško a syn mal 3480 g a 50 cm. Zdraví ako repa obaja. Takže kluuud a pripadne komenty zahod za hlavu 😄
@miriam11 praveze mi nemeral brucho nikto este, prvy krat ma odvazili v 22tt napriklad takze seru nato
Brucho ani mne nikto nemeral, ale snáď ultrazvukom zmerali parametre bábätká?
@miriam11 to ano, ale pocula som ze aj obvod sa meria vraj, neviem 🤷🏻♀️
Nie, 2x som bola tehotná a nikto mi obvod nemeral.
Ahoj, ja som ako prvorodicka mala bruško až niekedy v 6mesiaci, teraz čakám druhé, som v 21tt a keď si dám napríklad voľnejšie tričko, nikto nevie ze som tehu, plus sa nosia zimné bundy, s kamoškami sa stretávam a ešte ani jedna to neodhalila 😂
Keď si dám obtiahnute tričko, tak už je vidieť, hlavne večer, sa cítim nafúknuta ako balón a ráno sa zobudím skoro bez brucha 😂
Aj ja som mala male brucho. V praci som to dokonca povedala az v nejakom 22tt, dovtedy si to ani nikto nevsimol a to bolo leto. A kedze som rodila v zime, tak ani susedia si nevšimli moje brucho pod bundou a len prekvapene kukali ked sme zrazu boli traja. Nie kazdy ma velke brucho. Je to uplne v poriadku. Hlavne ak si chuda. A maly mal uplne normalnu porodnu vahu. V skupine sme mali baby s roznymi bruchami, hlavne druhorodicky a viacrodicky mali skor vacsie, dalej zeny s diastazou a tie pri tele.
Ahoj netráp sa malým bruchom. Asi je len maternica posadená dozadu a tlačí sa skôr na chrbticu. Este ti môže vybehnut. a málo priestoru tam určite mať bábo nebude.
Bud rada. Mňa sa v 5 pýtali ci už idem rodiť alebo ci čakám dvojky. Bol to horor vlacit to brucho. Ani ľahnúť poriadne ani sadnúť. Neboj ono vyskočí pomaly zo dňa na deň.
ani ja som vtedy nemala a bola som rada, mohla som nosit bezne oblecko a nebranilo v pohybe...brucho si este uzijes
ja som porodila a susedia ani nevedeli že som bola tehotná....Vôbec si nevšimli. Nie, nebola som odcestovaná, vídavali ma každý týždeň...
nebude tam mat miesto, pretoze si stihla. Vyhoda je, ze budes mat vdaka tomu, male mimco. Ja som mala nieco podobne, mala som par kg navyse v moje bejby malo 37tt 2700g - uplne vychudnute nohate rukate dieta 😀 Ak nebudes prenasat tak porod bude brnkacka 🙂
@kittykat22 joj no bodaj by bolo jak hovoris s tym porodom 🙈
@deti95060810 u mna presne tak isto. Ja som tiez nikdy nemala brucho. Najmladsia ma teraz 13 mesiacov, rodila som tesne po Vianociach. Starsiu som vodila a chodila bravat denne zo skolky, denne som sa tam stretavala s tymi istymi ludmi (ucitelky aj mamicky), s jednou mamickou som sa takmer denne rozpravala (baby boli kamosky). Potom boli vianocne prazdniny a hned v prvy tyzden po prazdninach som zase chodila so starsou do skolky a musela som zial stale mat aj bejbinko so sebou. A jedneho dna sa pyta tato mamicka (bejbinko bolo len tak "pohodene" vo vajicku v skolke, pokym som starsej veci brala), ze co je to ta babo a koho. A ja ze moje. To skoro odpadla.Este sa pyta, ze odkial ho mam🙈😂
Suseda mala take brusko, a vraj preto, ze mala lezala tak priecne. Hlavicku mala na boku, nie hore, ani dole. Ked sa mala otocila, tak sa zagulatilo. A tiez bola stihla a po porode ploche brucho. Takze podla mna super.
@yanni mňa sa susedka pýtala keď už mala dcéra asi 4 mesiace že komu to opatrujeme bábo...po odpovedi tiež skoro odpadla...😉
ďalší sused že kde ja to tie deti vlastne mám - keď som tehotná....ja som už rodila viac krát
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?