Mate niekto skusenosti s lietanim v prvom trimestry, odporuca sa alebo je to riziko? Dakujem
@syslik21 v 1. aj 2. trimestri mozes samozrejme ak je tehu bezproblemove, vo vynimocnych pripadoch aj v 3. ale to uz niektore let. spolocnosti vyzaduju papier od lekara ze mozes
jasne,to mozes letiet, to este nie je nejak rizikove 😉
Citala som ine fora kde lekar velmi neodporucal kvoli moznemu potratu. Overila som si to aj u znamej gynekologicke a vraj ak nemam problemy, tak je to ok ;)
ja by som sa spýtala svojho doktora lebo myslím že každý ti povie inak 😀 kolko krát zeny za zaciatku tehu ani nevedia ze su a robia vsetko normálne
@syslik21 letiet mozes...pred odletom je dobre navstivit gynekologa, pre vlastnu istotu, letela som ked som bola v 5 tt, prvy krat...potom zase naspat do europy v 5 mesiaci, predtym som bola zase u lekara na vysetreni, pred vstupom na palubu lietadla som vyplnila papier ze letim na vlastne riziko...(niektore spolocnosti vyzaduju), zase naspat to uz som bola na konci 7 mesiaca,ale mala som aj papier od lekara , si predstav ze si ho pozreli... 😀 , - je to lepsie...nikdy nevies kto to od teba vypyta a mas pokoj
Myslím, ze je to v pohode. Ja som lletela tiez v 5 tyzdni dlho zaocensky let a dalších 5 hodin v rámci štátov (aj s núdzovým pristátím ) ;) a v 7 tyzdni naspäť, a bolo to ok. Akurát ked som letela v 28 tyzdni, uz som mala potvrdenie od lekára, ze mozem letieť.
@ushuaia stahujuce podkolienky snad tak vo vyssom tyzdni gravidity a nie v 5 tyzdni 🙂
Let bude len 4 hodiny tak si mysli, ze to bude v poriadku
do 28 tt sa lieta uplne normalne , potom do 36 tt musi byt potvrdenie od lekara a nad 36 samozrejme neprepravuju...ale to by uz hadam ziadna zena neriskovala porod pocas letu 🙂
Dakujem vam za odpovede 👍
@sonagolisova tromboza moze zasiahnut hocikoho pri lete, aj zdraveho cloveka nielen tehulku...,myslim si ze v tehu by si zena mala davat pozor...moj nazor 🙂 , ale kazda zienka si moze urobit podla vlastneho uvazenia...
@ushuaia neviem, nie som lekar takze nemam o tom poznatky ale doposial som nepocula, ze by zena nosila stahujuce podkolienky na zaciatku tehotenstva a osobne som letela s oboma detmi a nikdy mi to ani lekar neodporucal....
@sonagolisova to je v poriadku..., som zdr. sestra pracovala som na kardio... a ako vravim kazda zienka si moze urobit podla seba...,ja som ich mala a nic som tym nepokazila... 🙂
Ja som lietala 6 tyždni podla mna bez problemov ak nemas rizikove 🙂 😉
letela som v 5 tyzdni a vsetko bolo v poriadku ,ziadne stahujuce podkolienky som nemala
Prave som sa dozvedela, ze by som mala ist pracovne do NY na dva tyzdne;( let je 7 hodinovy...
Moze aj viac hodinovy let byt ok?
Ja by som som obnovila otázku, o 7 dni by som mala cestovat na sluzobku, mala by som byt cca v 6 tyzdni, chystam sa to este konzultovat s lekarom, ale vase odpovede ma dost upokojili, let by mal trvat cca 2 hodiny ...
Ja som letela v 6 tt a vsetko bolo v pohode 🙂
ja som letela na dovolenku tesne na konci prveho trimestra a nebol ziadny problem.
aj ja som toto riešila, ale nakoniec sme neleteli....
ahoj, podla mna by si sa mala urcite spytat svojho gynekologa a nepokusat stastie. Ja osobne som v 5tyzdni a mala som na plane letiet vo 8tyzdni, tak som sa pytala doktora a povedal mi, ze mi to velmi nedoporucuje v prvom trimestri, ale dal mi tyzden pred planovanym letom termin, aby som prisla na sono ci je vsetko ok. Ale asi to necham tak a tu letenku necham radsej prepadnut... neviem :( v kazdom pripade ti doporucujem poradit sa so svojim gynekologom a nie tu na fore, kde ti niekto svojou radou v nevedomosti moze skor uskodit ako pomoct...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
lietanie sa neodporúča až v neskoršiom štádiu tehotenstva, kvôli tlaku, myslím že teraz ti to neurobí nič 😉