Je let lietadlom v 5. týždni riziko?

syslik21
8. jan 2014

Mate niekto skusenosti s lietanim v prvom trimestry, odporuca sa alebo je to riziko? Dakujem

mowinka1
8. jan 2014

lietanie sa neodporúča až v neskoršiom štádiu tehotenstva, kvôli tlaku, myslím že teraz ti to neurobí nič 😉

anuskaaprazko
8. jan 2014

@syslik21 v 1. aj 2. trimestri mozes samozrejme ak je tehu bezproblemove, vo vynimocnych pripadoch aj v 3. ale to uz niektore let. spolocnosti vyzaduju papier od lekara ze mozes

kiki68
8. jan 2014

jasne,to mozes letiet, to este nie je nejak rizikove 😉

syslik21
autor
8. jan 2014

Citala som ine fora kde lekar velmi neodporucal kvoli moznemu potratu. Overila som si to aj u znamej gynekologicke a vraj ak nemam problemy, tak je to ok ;)

silvinuska6
8. jan 2014

ja by som sa spýtala svojho doktora lebo myslím že každý ti povie inak 😀 kolko krát zeny za zaciatku tehu ani nevedia ze su a robia vsetko normálne

ushuaia
8. jan 2014

@syslik21 letiet mozes...pred odletom je dobre navstivit gynekologa, pre vlastnu istotu, letela som ked som bola v 5 tt, prvy krat...potom zase naspat do europy v 5 mesiaci, predtym som bola zase u lekara na vysetreni, pred vstupom na palubu lietadla som vyplnila papier ze letim na vlastne riziko...(niektore spolocnosti vyzaduju), zase naspat to uz som bola na konci 7 mesiaca,ale mala som aj papier od lekara , si predstav ze si ho pozreli... 😀 , - je to lepsie...nikdy nevies kto to od teba vypyta a mas pokoj

ushuaia
8. jan 2014

@syslik21 a este nieco, je dobre mat na nohach stahujuce podkolienky - dostat v zdr. potrebach ( mozne riziko trombozy)...,vela pit - no potom ta neminie casta navsteva wc 🙂 , a prechadzat sa ...

lennicka
8. jan 2014

Myslím, ze je to v pohode. Ja som lletela tiez v 5 tyzdni dlho zaocensky let a dalších 5 hodin v rámci štátov (aj s núdzovým pristátím ) ;) a v 7 tyzdni naspäť, a bolo to ok. Akurát ked som letela v 28 tyzdni, uz som mala potvrdenie od lekára, ze mozem letieť.

sonagolisova
8. jan 2014

@ushuaia stahujuce podkolienky snad tak vo vyssom tyzdni gravidity a nie v 5 tyzdni 🙂

syslik21
autor
8. jan 2014

Let bude len 4 hodiny tak si mysli, ze to bude v poriadku

sonagolisova
8. jan 2014

do 28 tt sa lieta uplne normalne , potom do 36 tt musi byt potvrdenie od lekara a nad 36 samozrejme neprepravuju...ale to by uz hadam ziadna zena neriskovala porod pocas letu 🙂

syslik21
autor
8. jan 2014

Dakujem vam za odpovede 👍

ushuaia
8. jan 2014

@sonagolisova tromboza moze zasiahnut hocikoho pri lete, aj zdraveho cloveka nielen tehulku...,myslim si ze v tehu by si zena mala davat pozor...moj nazor 🙂 , ale kazda zienka si moze urobit podla vlastneho uvazenia...

sonagolisova
8. jan 2014

@ushuaia neviem, nie som lekar takze nemam o tom poznatky ale doposial som nepocula, ze by zena nosila stahujuce podkolienky na zaciatku tehotenstva a osobne som letela s oboma detmi a nikdy mi to ani lekar neodporucal....

ushuaia
8. jan 2014

@sonagolisova to je v poriadku..., som zdr. sestra pracovala som na kardio... a ako vravim kazda zienka si moze urobit podla seba...,ja som ich mala a nic som tym nepokazila... 🙂

natalisnatalia
8. jan 2014

Ja som lietala 6 tyždni podla mna bez problemov ak nemas rizikove 🙂 😉

cuculiatko88
8. jan 2014

letela som v 5 tyzdni a vsetko bolo v poriadku ,ziadne stahujuce podkolienky som nemala

syslik21
autor
9. jan 2014

Prave som sa dozvedela, ze by som mala ist pracovne do NY na dva tyzdne;( let je 7 hodinovy...

syslik21
autor
10. jan 2014

Moze aj viac hodinovy let byt ok?

cherset
15. mar 2014

Ja by som som obnovila otázku, o 7 dni by som mala cestovat na sluzobku, mala by som byt cca v 6 tyzdni, chystam sa to este konzultovat s lekarom, ale vase odpovede ma dost upokojili, let by mal trvat cca 2 hodiny ...

lienka2407
15. mar 2014

Ja som letela v 6 tt a vsetko bolo v pohode 🙂

gab
15. mar 2014

@syslik21 @cherset 8tt najskôr 2 hod, prestup 12 hod, naspät 10 tt najskôr 10 hod prestup 2 hod a v pohode, akuratik som cvicila nohami pod sedadlom, nech su v pohybe 😉

martina1305
15. mar 2014

ja som letela na dovolenku tesne na konci prveho trimestra a nebol ziadny problem.

zabka79
15. mar 2014

aj ja som toto riešila, ale nakoniec sme neleteli....

katkit
20. mar 2014

ahoj, podla mna by si sa mala urcite spytat svojho gynekologa a nepokusat stastie. Ja osobne som v 5tyzdni a mala som na plane letiet vo 8tyzdni, tak som sa pytala doktora a povedal mi, ze mi to velmi nedoporucuje v prvom trimestri, ale dal mi tyzden pred planovanym letom termin, aby som prisla na sono ci je vsetko ok. Ale asi to necham tak a tu letenku necham radsej prepadnut... neviem :( v kazdom pripade ti doporucujem poradit sa so svojim gynekologom a nie tu na fore, kde ti niekto svojou radou v nevedomosti moze skor uskodit ako pomoct...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre