Je druhé tehotenstvo ťažšie?

angie666
10. feb 2021

Ahojte baby 🙂
Čakáme druhé bábätko a veľmi by ma zaujímalo či je druhé tehotenstvo ťažšie alebo ľahšie ako to prvé,aj keď viem že je to individuálne.
A taktiež vraj v druhom tehotenstve vidno bruško skôr,je to pravda?
Ak áno kedy vykuklo vám? 🙂

cookie29
10. feb 2021

No logicky by som povedala, že druhé tehotenstvo býva ťažšie pretože už máš aj malé dieťa o ktoré sa treba starať. Takže býva väčšia únava. Ale samotný priebeh tehotenstva je individuálny

petrisa213
10. feb 2021

@angie666 ja som ma druhé aj tretie tehotenstvo brusko vonku hneď. Co sa týka toho ci bolo horšie tak asi iba z toho hľadiska ze viac sa človek už námaha ked už sú doma nejaké deti tsk mi riadne tvrdlo brucho a užívala som magnézium od nejakého 5-6 mesiaca. A čo sa pôrodu týka, druhý bol mnohonásobne lepší nez prvý a na tretí ešte len čakám.

anabell1985
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
angie666
autor
10. feb 2021

@anabell1985 to mi je ľúto,snáď vám bude už en lepšie...mne je tiež práveže hrozne toto tehotenstvo...pri malom som mala nevoľnosti ale začali pozdejšie a boli miernejšie...a pri tomto mám už od začiatku nevoľnosti,bolesti hlavy a krížov,a celkovo mi je zle

halci
10. feb 2021

Moje druhe tehotenstvo bolo vyrazne tazsie. Zle som sa citila, v podstate nonstop.

martyzpp
10. feb 2021

@angie666 aj pre mna je teraz druhe tehotenstvo tazsie. Nevolnosti zacali este pred vynechanim MS ale nie su horsie ako pri prvom, ale strasne mi lezu na nervy a som z toho podrazdena a casto aj hnusna na syna 😔. Modlim sa aby uz prestali a uz aby sa mi aj vratila energie lebo nie som schopna cosi doma urobit 😕.

imrai
10. feb 2021

@angie666 Pre mňa osobne je druhé ťažšie z toho hľadiska, že mám všelijaké problémy, ktoré som pri prvej nemala, prvé bolo absolútne bezproblémové tehotenstvo od začiatku dokonca a teraz od začiatku stále niečo ma prekvapí... tak neviem, či je to vyšším vekom alebo tým, že už sa mi nedá oddychovať koľko by som chcela alebo je to len náhoda, ale druhé tehotenstvo si žiaľ neužívam tak ako to prvé a je určite ťažšie. Ale stojí to zato, my ženy vydržíme pre tie malé bábenká všetko 😉

cookie29
11. feb 2021

no ja som nevolnosti nemala ziadne (a uz som pocula x krat nazor, ze zeny, co zvracaju maju mensie riziko potratu, slaba utecha ale je)... ja som po dvoch potratoch zacala krvacat a doma male dieta, ktore potrebuje opateru a mne kazali tak maximalne lezat a ziadna namaha... poviem vam, psychika v haji, strach a snazit sa tvarit pred starsim, ze to nie je take zle...
ale zase su aj nadherne chvile, ked maly hladka brusko, prihovara sa babatku a podobne...

zazrak1991
16. aug 2022

@angie666 no ja znasam druhé tehotenstvo oveľa ťažšie ,ale myslím že to bude aj tými extrémnymi teplami. Prvé som čakala v zime ,teraz som v 7 mesiaci a nedávam to niekedy . Celkovo aj nevládzem ,dosť ma kríže bolievaju ,aj mi zle bývali prvé mesiace ,niekedy aj na odpadnutie čo som pri prvom nepoznala....a s tým bruškom je to pravda ,aspoň u mňa . Pri prvom mi začalo byť vidieť až v 7 mesiaci ,teraz už v 5 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre