Rada by som sa opýtala, či nie je riskantné ísť autom k moru na dovolenku do Talianska - blízko Benátok, ak je žena tehotná- v 2.trimestri, bez problémového tehotenstva. V Taliansku je podľa mňa dosť špinavá voda... a tak nie je to problém pre tehotné kúpať sa v takomto mori, poprípade ako dlho sa odporúča či neodporúča byť na slnku?
ahoj...my sme prave prisli z dovolenky v Taliansku a som na zaciatku siesteho mesiaca...boli sme cca 30 km od Benatok...cestovali sme autom 12 hodin tam a 11 hod. naspat aj s prestávkami...more bolo ovela cistejsie ako napr. v Bibione...v oblasti, kde sme boli bola hadam kazda druha zena tehotna...kupala som sa aj v mori aj bazene uplne v pohode a nemala som a nemam ziadne problemy...dokonca som sa aj poopalovala...podla mna ked mas dobry opal. krem tak sa pigmentovym skvrnam da vyhnut...ani jednu tehotnu som tam nestretla flakatu od slnka...my sme boli v Taliansku kvoli malemu a piesku...ale nabuduce sa uplne v pohode vyberiem na strkovu plaz napr. do Chorvatska...to more v Taliansku asi ani od toho piesku ciste byt nemoze
nie je spina ako spina, ja som uz bola 6krat v Taliansku a spinave more som tam nezazila, more ja tak akurat zakalene, lebo logicky, piesok sa viri, ale nie je spinave 😉 urcite ist lepsie k moru ako do chloroveho bazena 😉 my sme boli tento rok v Lignane a plaz aj more bolo ciste, tehotne tam boli normalne, v6-7mesiaci, je to blizko, takze podla mna to isto zvladnes, ak nemas nejake rizikove alebo co, kludne by som sla 😉
ja som bola v taliansku v Lignane, teda asi 70 km od benatok, bola som v 5tom mesiaci, a pohoda...
vmori sa kúpať môžeš, niesú tam mikróby, ako v inde nap v bazénoch a podobne......takže pokojne chooĎ
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
no co viem, tak blizko benatok je ozaj spinava voda.. vsetok sajrajst ide do mora.. mesiac dozadu sa odtial vratila segrenka.
co sa tyka slnka.. obmedzit ho treba koli zvyseniu tvorby pigmentovych skvr ( a tie asi nikto z nas nechce) a tiez koli prehrievaniu babatka.. ono sa pred tym slnkom nema kam schovat. inak dovolenka v bezproblemovom tehu je ok, aj tie benatky, aj trosku slnenia, ked sa brusko bude prekryvat ... ale to kupanie sa v mori...
keby to je inde, tak v pohode, kedze more je vzdy bezpecnejsie ako bazeny... ale zrovna more v casti Venezia by som neriskovala 😅