Je búchanie po bruchu počas sona normálne?

eleb
28. mar 2014

Ahojte, chcem sa spýtať či máte niekto skúsenosti s ultrazvukom v 12 tt. bábätko bolo zle otočené tak mi pani doktorka kázala kašlať a potom strašne tlačila tým prístrojom na brucho a na konci ním búchala po bruchu aby sa otočilo do správnej polohy a mohla ho zmerať. trvalo to asi pol hodinu a dnes ma celé podbruško tlačí a bolí ako svalovica. Je takýto postup okej? Pýtala som sa či to nemôže ublížiť a povedala že nie. stalo sa to aj vám? +dakujem

ivianocka
28. mar 2014

Nestalo.to bola nejaka krava doky podla mna.ako kaslanie ok,buchanie nie.

anelehka
28. mar 2014

takyto postup som este nepocula 🙄

maribell
28. mar 2014

mne sa to stalo ze bolo babo zle otocene ..chceli sme fotku a babatko malo vtlacenu hlavicku do placenty tak lekar zacal na pristroj vyse tlacit aby ho pohol ..ale nepomohlo ... nemali sme ziadne problemy.. maly je zdravy 😉

silvinuska6
28. mar 2014

:-O no ja som sa teda s týmto tiež ešte nestretla a ani nepočula

cinkatko
28. mar 2014

krava jedna... mne jenom doktorka rekla, at nadzvednu panev a trochu s ni rozhoupu. Maly se otocil. Trvalo to cca 2 minutky

saffi
28. mar 2014

bezne to robia, ze tlacia sonom na brusko alebo po nom buchaju. jasne, ze kazda mamicka je z toho zhrozena a bolest bruska fakt moze po tom byt este aj na druhy den, ale babatku to urcite neublizi. drobec ma okolo seba plodovu vodu, ktora narazy tlmi a tie urcite nemaju taku intenzitu, aby to drobcekovi ublizilo 🙂

amadora
28. mar 2014

my keď sme boli na 3D tak sme tiež menili polohu bábätka tým že som zatlačila dva prsty do brucha a pustila, pekne bolo vidno na sone ako ho poštuchlo, ale nemala som z toho žiadny problém, ani bolesti, bábätku to tiež nevadilo

matulik5521
28. mar 2014

mne doktorka triasla bruchom, lebo maly stale spal, tak aby som mohla vidiet, ako sa hybe 🙂 a nikdy ho nezobudila 😀

jankako
28. mar 2014

No mne tiež na 3D búchal sonom po bruchu v nejakom 24tt aby sa otočil malý.aj tak nepomohlo.akože v 12tt trieskať do brucha sa mi zdá trošku riskantné.

ynett
28. mar 2014

no mne tiež "pobúchali" po bruchu pri sone aby sa malý správne otočil a mohli ho skontrolovať ale bolo to len dva také žduchy, akurát sa mi chcelo z toho strašne ísť na malú potrebu 😀 . nebolelo ma nič🙂 ale nejaké dlhodobé trieskanie do brucha sa mi nezdá veľmi normálne.

spalka
28. mar 2014

...no nech si hovori, ze to nemoze uskodit, teba vsak dnes brucho boli, kazdopadne je to neuctive voci tebe aj babatku, slusne by som ju upozornila, ze si nieco take nezelam

jajus28
28. mar 2014

Tiez si myslim, ze su ine sposoby ako babo zvrtnut, mne vzdy kazala porobit drepy, alebo zavrtet panvou ci poskakat si vzdy sme sa pri tom smialy, no buchat po brusku by som si nedala, nabuduce ju slusne upozorni, ze si to nezelas.

luciannka83
28. mar 2014

klepkal mi po brušku prstami, nebolo to bolestivé. Menila som polohu na bok, aby ho bolo lepšie vidieť.
A ja len taký postreh, vidí sa vám normálne, keď v pôrodnici vám ku bruchu priložia smaltovú misu a začnú do nej celou silou búchať varechou, tak že sa celé oddelenie zobudí aby sa dieťatko v bruchu zobudilo tiež, lebo nevedia natočiť ctg?

palomka
28. mar 2014

este som o tom nepocula 😲

slozika
28. mar 2014

buchanie nie, ale take silne tlacenie robia bezne

diusik
28. mar 2014

No toto som este nepocula,ale ktovie,mozno sa to robi,ale znie to hrozne 😒

matkamirko
28. mar 2014

a si predstavte, ze ma mamicka nahodou trombozu, nevie o tom, a moze sa stat, ze sa jej urobia zrazeniny, a o dietatko pride(pripadne sa nieco stane aj jej). Toto urcite nie je normalny postup. Stazovala by som sa.

safranca
29. mar 2014

Mne ked som uz isla rodit ale mala som pasy na sebe tak mala sa nehybala musela mi sestricka triast s bruchom ale to bolo ako keby mi ho chcela odtrhnut ale tak zabralo mals sa pohybsls trosku a isli sme na to a mam 7 mesacnu valibucku

mirka2706
29. mar 2014

Aj nám lekár na 4D ultrazvuku malú budil búchanim do brucha ale nepomohlo :D tá tuším celých 9 mesiacov v brušku prespala aj veľmi málo kopala 😝

lienka2407
29. mar 2014

Bezne sa spytaju aby zena zakaslala ale buchat po bruchu to teda neviem

bubinovci
29. mar 2014

Aj mne pobuchal so sonom po bruchu, ale nemala som s tym problem. To bolo take skor stuchanie. Predpokladam ze s tym sonom netrieskala ako sialena.

janka_mamka
29. mar 2014

Aj mne aj kaslat aj kychat aj skakat ;) je to ok pokial to ozaj pritlacila v norme ;)

marcah
29. mar 2014

Aj mne buchal, snazil sa tak prinutit babatko aby sa otocilo 🙂. Tvrdil mi ze babatku to nevadi, hlavne aby to nebolo neprijemne pre mna. A ja som bola tiez zvedava ci to bude on alebo ona a tak som vydrzala 🙂. Ale bolesti som teda nemala . . . Ja si myslim ze to ta prejde, mozno aj tvoje obavy trochu zapricinuju ze mas take zvlastne pocity. Neboj, lahni si, pohladkaj brusko a bude to dobre 🙂

sense
29. mar 2014

myslim si ze nie je buchat ako buchat, a jej rozdiel zatlacit trochu sonom aby sa dieta pohlo a ozaj silou buchnut....mne na sone aj bruchom potriasli aj sonom zatlacil aj som musela chodit aj skakat aj sa otocit aj klepkali aj tak nic nepomohlo....len aby ho mohli na velkom sone pomerat.....lebo sa nikdy neotocila tak ako mala, a poviem ti chodit kazdy druhy den na sono ci je vsetko v poriadku nie je ziadna vyhra... a ak si presvedcena ze doktor reagoval neprimerane tak ho zmen....

bosoriak
29. mar 2014

Ja som teda zastanca modernej mediciny a prevencie v ramci nej. Ale niekedy mi to pride uz prilis co lekari robia v zaujme "presneho vysetrenia". Kua tak ked mi nejde zmerat, tak poziadam mamicku, aby prisla o niekolko hodin, dni, o tyzden a nie ze budem triast bruchom, stuchat, pichat, buchat a co ja viem co este. A to vsetko len aby mohla pohodlne plod zmerat (nie ze by tie merania boli presne vsak).

Dobry lekar hodnoti CELKOVY stav a ano, uznavam, ze CRL je jedna z klucovych hodnot. Ale pre kristove rany, vidim, ze zena je zdrava, doteraz ziadne problemy, nic ju neboli, nekrvaca, tak preco potrebuje zmerat plod hned a teraz?? Silnejsie potlacit sondou OK, ale buchat urcite nie.

Takze odpoved na otazku je NIE, nie je to normalne, akekolvek buchanie po bruchu pri normalnom zdravom tehotenstve normalne nie je. Ina situacia by bola, ak by bol ohrozeny zivot matky alebo dietata. O tom sa ale v 12 tt velmi hovorit neda, pretoze v tak skorom stadiu tehotenstva je len velmi malo veci, co mozu lekari pre dieta urobit. A silno pochybujem, ze to bola tato situacia.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre