Ahojte,
poradi mi tu niekto ci je bezpecne prevadzat masaz tela esencialnymi olejmi v tehotenstve. Ktore oleje su bezpecne a ktore nie. Dakujem velmi pekne. 😉
no uz som zistila ktore sa mozu pouzivat,vdaka,ze aspon niekto sa ozval.Vie este niekto ci sa moze v prvom trimestri prevadzat masaz tela? Vdaka 🙂
Ahoj Nika! Som pôrodná asistentka a môžem Ti len toľko poradiť, že jemná masáž ani tehotnej žene nemôže uškodiť. Vo vyšších štádiach tehotnosti si treba dávať väčší pozor / aby sa nevyvolali kontrakcie/ a vynechať napríklad masáž chodidiel a bruška. Eterické oleje tiež treba používať opatrne, niektoré môžu vyvolať kontrakcie maternice. Pred masážou sa tieto oleje musia zriediť s rastlinnými olejmi, ktoré sa rýchlo vstrebávajú. Pozor na alergiu na jednotlivé zložky olejov!!!
nika, ved napis, ktore sa mozu... nech sme teda mudrejsie aj my... 😉
no mne maserka odmietla robit akukolvek masaz okrem hlavy a krcnej chrptice ani ruky a nohy nechcela
a aj ine rady som maqlaq take ze krizova oblast sa nema masirovat
Ano,tieto sa mozu: levandula,ruza,kamilky,ylan-ylang, geranium,pomaranc, grepfruit.Ostatne nie. A inac som citala na nete,ze v orvom trimestri by sa masaz vobec nemala vykonavat,tak neviem co je na tom pravdy. Ak tu ma niekto skusenosti tak piste
A Dorotka asi tak to bude. 😒 Ja mam ale masaze velmi rada,aj masaz chodidiel no vsetko.
niki - mne moja masérka absolútne neodporučila levanduľu a povedala, že jediný bezpečný je z eukalyptu. Na masáži som bola pred dvomi týždňami, upozornila som ju, že som tehu, tak mi masáš nôh vôbec nerobila (brucha sa samozrejme ani nedotkla) a z duše jej ďakuem, že som sa pri všetkých problémoch prvého trimestra asoň trošku cítila dobre.
Vies, ja si niekedy doma stlacam plecia aj nohy asi 10 minut len tak cez oblecenie lebo ma bolia svaly,tak dufam,ze sa nic nestane a eukalyptus sa nenachadza ani medzi zakazanymi olejmi ani medzi povolenymi takze neviem.Ale ak mozem tak ho budem riedit a natierat na soanky lebo sa mi dost kruti hlava,a pepermint sa nesmie uzivat.Ten som bezne uzivala v lete ked sa mi krutila hlava.A levandula sa moze.
asi to bude ako s kopou iných odporúčaní - čo baba to rada 😉 O mäte som počula, že sa nemôže ani piť ani používať na masáže... (ale mätový čajík si aj tak občas dám 😅 )
ano mata sa nesmie,a co peprmintovy caj?
neodporúča sa - hlavne v prvom trimestri, môže vyvolať kontrakcie maternice (teda potrat) a tak isto je to so škoricou... a škoricovým olejom a krémom.
o skorici to viem aj rozmaryn atd...ale pepermintovy caj nie? ani jeden za den?
fakt nie? a ja som myslela ze sa moze
Ahojte, masaze sa vykonavaju aj v tehotenstve, samozrejme maju svoje pravidla a techniky - su aj samostatne kurzy pre masaze v tehotenstve. Ci uz sa jedna o masaze s pouzitim olejov /nie je problem pouzit ciste oleje bez pridania esencialnych/ alebo Shiatsu, kde sa olej nepouziva vobec a robi sa cez oblecenie.
Ako priklad davam linku z jedneho skolenia, pan na fotke je Robert Borsos z Kanady /ktory chodi vyucovat 2x rocne aj na Slovensko/ a mlada pani ktoru masiruje je priamo dcera majitelky skoliaceho centra.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Neviem,ktore oleje su bezpecne a ktore nie,ale ja som niekde citala,ze v tehot.by sa nemali pouzivat ziadne esenc. oleje. 😉