Jazva a pocity v tehotenstve po cisárskom reze

sensen12
2. máj 2016

Dobry den,chcem sa Vas spytat,ako ste pocitovali jazvu a tehotenstvo po cisarskom predchadzajucom reze? tahanie,rezanie,pri zmene pocasia,nieco zvlastne,praskla jazva niekomu v teho? dakujem za odpovede

didia
2. máj 2016

Ja som po prvom nemala ani ťažkosti a po roku som ani nevedela, že mi niečo rezali. Druhý pôrod cisárskym dvojicky a počas tehotenstva všetko v pohode a po pôrode hematóm, ale po pár týždňoch zase všetko v pohode, ani neviem že tam niečo mám.

siska53
2. máj 2016

@sensen12 necitila som nic po prvej sekcii,ani pocas druheho tehotenstva sa nedialo nic zvlastne,ani teraz nic pri zmene pocasia necitim.
To skor po operacii srdca v detstve ma casto bolievalo v mieste,kde mi sekali kost. Samotny rez ma nebolel ani ten.

marcelatje
2. máj 2016

U mňa je to bez problémov necítila som nič v tehotenstve ani teraz.

gir
2. máj 2016

Jazva v pohode ani neviem, že ju mám. Len pri sprchovaní mám pocit ako by som prstami prešla po tenkom špagáte. 😉

stepanka274
3. máj 2016

Ani ja, jazva v pohode a skore tehu po sekcii tiez, druhy porod prirodzeny bez kompl

terezka1947
3. máj 2016

@sensen12 po prvej sekcii vsetko ok,pri druhej,resp.tesne pred porodom som mala strasne tenku jazvu,ked ma otvorili,tak to varj bolo v sekunde 12tej...no a jazvu po druhej mam skaredu,co mi az tak nevadi...ale reaguje pri ovulacii,mentruacii a pri zmene pocasia...takze malokedy neboli 😀 😀 a som skoro 1,5roka po sekcii a citim ju stale
ale da sa prezit...

fezan
3. máj 2016

Ja som tri roky po sekcii a stale jazvu citim - je uplne v poriadku, pekna chirurgova praca, dobre sa hojila....ale citim ju pred menzesom, zmenou pocasia...citim taky tah ...uz som si zvykla,prosto je to jazva a tak sa aj sprava. Teraz ako som tehu tak ju pocitujem este intenzivnejsie, ale dr ma ubezpecuje, ze som ok a prirodzeny porod nevylucuje🙂

orchidea123
3. máj 2016

JJa som mala 3 ciisarske rezy pri prvom chlapcovi mi rana hnisala moj organizmus neznasal silonove stehy tak mi museli ranu otvorit a precistit pri druhom synovi v pohode dostala som latkove stehy a pri dcerke tiez dobte len na druhy den mi praskla cievka v bruchu tak ma museli cistit o polnoci lebo som mala krvacanie do brucha a velke bolesti ale vsetko sa da prezit a clovek zabudne ale ked mam ovulaciu alebo menzes a na zmeny pocasie moje rezy neskutocne reaguju ale zvykla som si nenarobim nic myslim si ze je to normalne naucila som sa s tym zit aj ked je to neprijemne rezanie a tlak vzdy si povi ze su aj horsie veci to krvacanie do brucha bola neskutocna bolest akoby vam niekto vlial na telo kyselinu chcela som v tom momente zomriet a ked ma lekar vzal na sono zhrozil sa uz s mala brucho zaliate krvou a hned som sla na sal martinskym doktorom vdacim za zivot takze po cisarskom je to mala bolest oproti tej co som si zazila s krvacanim do brucha to bola neskutocna bolest neprajem ani najvacsiemu nepriatelovi...

sensen12
autor
3. máj 2016

@orchidea123 a co myslis,v tehotenstve,je ok,ak pocituje zena v mieste rezu tahanie pichanie? v case zmeny pocasia.plus,nehrozi pocas tehotenstva ze jazva praskne vahou mimi? plus,ak pri samovolnom potrate kontrakcie boli hrozne bolesti,rezanie v jazve,no hruza,tiez ani najvacsiemu nepriatelovi,tak pocas porodu nehrozia tske ak nie vacsie krce,bolesti?

orchidea123
3. máj 2016

Ano mas pravdu uz potom je to tak ako spominas vaha dietata ta ma vplyv na bolest uz v 9 mesieci aj mna bolela rana ale mala sa narodila v termine 39 tyzden a uz ked mi odisla zatka muz ma vol zaviest do martinskej nemocnice a vsetko bolo ok zalezi aj aky casovy odstup mas medzi detmi ja som mala medzi prvym a druhym 2 aj pol roka a medzi druhym a tretim 20 rokov pousmejes sa ale je to tak keby si mala maly casovy odstup medzi detmi a zacala by si mat bolesti alebo ti odisla zatlka treba hned navstivit lekara lebo babatko v poslednych tyzdnoch koncom tehotenstva moze tlacit na ranu na toto sa ma pytal lekar v martine a ja som mala este aj zrasty po dvoch cisarskych v ktorom si tyzdni???neboj sa vsetko dobre dopadne...

malabiba
3. máj 2016

@sensen12 kazda ma ranu inu a onak znasa aj bolest...my mame medzi detmi rozdiel 1,5 roka, cize po 7 mesiacoch tehotenstvo a vsetko bez komplikacii a bolesti standardne porodne

majkaocka
20. sep 2023

@terezka1947 chcem sa opýtať 3 cisársky ste nemali ?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre