Rozbolel ma zub. Informácie na internete sa rozchádzajú, názory lekárov tiež. Aký je váš názor? Môj gynekológ tvrdí, že lokálne anestetiká neprekážajú, čo vy na to? Máte skúsenosti? Nemohla by bábätku viac ublížiť bolesť pri vŕtaní a strach z nej ako injekcia?
ja som posledne dva tyzdne bola u zubara dvakrat, zakazdym som mala aneteziu, jedenkrat dokonca dvojitu, lebo mi nezabrala a zda sa, ze je vsetko v poriadku...moj gyn mi povedal, ze tonemoze skodit a zubarka tiez. myslim si, ze zubar musi vediet, co robi a co si moze dovolit...
ževraj to neškodí lebo to obsahuje látku čo to zabraňuje rozširovať do okolia
ja som mala a vsetko je ok 🙂 aj teraz pocas kojenia sa mi postastilo ☹ , ale ved nerv by si asi nikto nedal vyberat naostro 😅
moja zubárka , ked mi vrta zub , nastrieka do diery v zube niečo , čo mi zub "skoro" umrtvy
a dá sa to vydržať 😎
...pred dvomi týždňami(čiže v mojom 16tt) mi trhal môj zubár hornú osmičku, šupol dve umŕtvovacie injekcie a zub bol vonku 😉 ... konzultovala som to samozrejme pred tým ako to spravil a ukľudnil ma, že to nemôže ublížiť...že skôr ublíži ten hnis, čo bol za zubom,lebo sa rozširoval do môjho krvného obehu a tým pádom i do bábätka 😒 ...tak som si veľmi rýchlo rozmyslela, že čo je lepšie 😉
u mna kazde tehotenstvo prichadza s nespocetne velkym mnosztvom zakrokov na zuboch...ci uz vrtanie,trhanie nervov,cistenie kanalikov ci trhanie zubov,zapaly a co ja viem co este...zakazdym som mala umrtvenie a moje deti su uplne v poriadku.lekar nesie zodpovednost za postup vykonu...ak uznal za vhodne pouzit umrtvenie,tak rozhodne nespravil nieco z coho moze mat on problemy.pocas tehotenstva sa zubar ani tak neboji ti dat umrtvenie ako sa boji vykonat narocny vykon,ktory moze mat komplikacie a tie komplikacie mozu viac uskodit.
injekcia rozhodne neuskodi..v tehotenstve sa avaju take, co neobsahuju adrenalin..
ja som bola na zakroku, sice sa netykal zubu, ale tiez som mala lokalnu anesteziu, vyberali mi fibrom.. drzim palce, nech zuby moc netrapia
no ja mám problémy so zubom od 20tt tehu, vyberali mi nervy, všetko bez akejkoľvek medikamentoznej liečby....ale vraj v nutnom prípade by mi pichla injekciu. potrebujem nutne snímok zuba, ani ten mi neurobili..musím čakať až kým neporodím...tak chodím prečisťovať zaživa každý týždeň.... 😒
Aj mne počas tehu trhali zub. Gyndoš povedal, že to je v pohode, zubár tak isto. Povedal, že skôr by mi uškodilo, kebyže si injekciu pichnúť nedám a skolabovala by som od bolesti...
ženy moje, keď to tu tak čítam, až ma prechádzajú zimomriavky. So zubami som nemala nikdy problémy, ale už druhý deň ma bolí celá horná pravá strana zubov a už mám pocit, že aj spodná. Celé zle, už som nevedela, čo od bolesti, som v 17 tt, tak som si šupla paralen 500mg. Neviem, či ma len ofúklo, alebo čo, lebo zadné stoličky mám zaplombované. Mám si kúpiť vitamíny Vápnik a Železo???
@zlaticko333 chod k zubarovi, mozes tam mat zapal
ahoj aj ja som bola u zubara,asi v 10tt aj injekcie som mala a vsetko ok bolo,ved upozorni zubarku ze si tehu ak ti neda injekciu ,tak mozno len sprej nastrieka na znecitlivenie uz aj take existuje i take som uz mala
aj ja som bola tehotna ked som bola u zubara a trhal mi a dal mi injekciu 😉
kľudne môžeš konzultovala som to s gynekologom a mala je zdrava a nič jej nie je..
ja si ju davam stale pichnut ... aj ked sme tehu boli to je len lokalne babatku sa nic nestane
Ahojte . aj ja sa pridavam a potrebujem radu som tehotna 27 tyzden, a uz druhy den ma boli zub vrchna posledna stolicka.Zubarka mi odporucuje zub vytrhnut ,zub je v takom stave ze sa neda uz opravit -trci mi uz len kusok zuba. Boji sa ze keby mi ho rozvrtala ze by sa zlomil aj ten kusok a bolo by to horsie.Bojim sa ci mi moze dat anestetikum a ci to neublizi dietatu? Alebo nevivola predcastny porod. Mate s tým niekto skusenosti?
ahojte ja som na rizikovom tehu a som v 12tom tyždni. vypadla mi blomba a neviem či mi može normalne vrtat aby to neubližilo drobcovi poradte prosim
mne trhali zub v 21 tt,dali mi 2 injekcie lebo strasne to bolelo bola to spodna 6 ka.....ja si myslim ze strach a bolest mozu viac ublizit babatku ako injekcia....neviem aku injekciu dali ale taku ktoru sa da aj pocas tehu....mam 4 a pol rocnu dcerku a je zdrava...
ja som mala tri tyzdne pred porodom a pichli mi injekciu...nic sa nestalo 🙂
ahojte, mna v januari caka trhanie zuba. Bola som vcera u zubarky a povedala, ze este radsej pockame kym dokoncim 3 mesiac a ze potom mi v pohode moze dat injekciu, ze to neuskodi babu. Tak snad zubarka vie co robi.... 😒 .
Tak ja mám trošku iný problém,asi 2 tyz do sadu sa mi odlomil celý zub vlastne ked sa usmejem tak ako sú predné hneď za nimi na pravej strane tak sa ani nesmejem,lebo je tam diera ako hrom ostal mi tam vlastne iba koreň.Mne to nziadny zubár v trhu nechce spraviť,lebo by som musela na sal,vyrezat koreň zažiť a potom za nejaký mesiac umelý,takze mam radosť.Vyzerám uzastne a nič s tým nespravim kým neporodim.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
je otazne aka bolest to bude....ci neznesitelna a dlhotrvajuca alebo to bude par sekund,minut a hotovo....celkovo by lokalne anestetika nemali skodit, ale ked to ide bez nich tak radsej bez 😉 ak to bude dlhotrvajuce a velmi bolestive, injekciu by som si dala pichnut