Ahojte baby idem do pôrodnice 2x a moja prva dcerka ma 20mesiacov.... prosim Vas co ci myslite o tom že by manžel počas navštevných dní nepriniesol za mnou malinku ? Mohlo by to malej uškodiť alebo prospieť že sa neuvidime 3/4 dni ..? Ďakujem za rady 👍🏻
Môj malý mal 2 roky, keď som porodila druhého syna. Bola som tam s ním pre komplikácie tri týždne. Viac som plakala ako syn. Ale on bol naučený byť s oboma starkymi, keď som bola tehotná a dostala chrípku, naši si ho na tri dni vzali, aby som mohla vylezat, nemal ani dva roky. Ja večer kríza, on v pohode. Takže bol spoločenský a zvládol to. Sestrin malý reagoval tak, ako spominala mamička vyssie. Keď sa vrátila z pôrodnice, bol na ňu urazený, nechcel ju, len tatinka a chvíľu to trvalo, kým ju vzal na milosť. A to ju bol aj pozrieť. Aj mňa bol vtedy malý pozrieť a volal ma domov a ja som prerevala, keď odišli, asi dlhšie ako on ..
Ja som sice bola ked mal syn 2,5 roka. A tiez som ho tam nechcela. A nakoniec som to najhorsie zvladala ja. A syn paradne. Bola som v nemocke 10-12dni.
@evita168 dakujem krasne za odpoveď
Moja prva dcerka mala tri roky ked som druhý krat porodila. Ja som bola skoro mesiac pred porodom v nemocnici. Mala bola so starymi rodicmi kedze priatel chodil robit do bratislavy. A je na nich zvyknuta.Mala mi chybala aj ja jej samozrejme. Nevideli sme sa celý mesiac. Ked sa narodila malinka, prisli ma aj s priatelom a mojou mamkou pozriet. Dcerka priatelovi na rukach, hlavu dole, ked ma zbadala, uplne chuda mimo bola s toho ze ma vidi. Ked sme prisli aj s malinkou domou, tak bola este par dni taka, ze sa rozpravala so mnou s hlavou dole, ale na sestricku sa tesila. Lubi ju od sameho zaciatku. A po 3-4 dnoch bola uplne super, stale mi pomahala aj pomaha. Ale to dlhe odlucenie znasala tazko.
@maja22 dakujem krasne za odpoved
Ja mám 20 mesačného syna a tiež ma o pár dní čaká pôrodnica. Táto téma ma zaujala a bolo by fajn, keby si napísala viac, prečo nechceš, aby dcérka prišla za tebou - ja osobne to nechápem, zaujímali by ma dôvody, možno mi niečo uniká a sama prehodnotím ešte. My chceme práve naopak kvôli tomu zaplatiť nadštandard, aby mohol manžel so synom prísť za mnou hocikedy počas dňa, aj viackrát (bývame 5 min. od nemocnice, takže to nie je problém). Neviem si predstaviť, že by to bolo inak. Že by syn za nami celé tie dni neprišiel, nevidel bračeka, ja sa na to práve veľmi teším 🙂
Moja mala 16m keď som porodila dvojičky. Každý deň ju za mnou doniesli.
@nikinka2609 ja som mam tiez 20 mesacny rozdiel. Starsi syncek bol za mna raz ale ja som v nemocnici bola nastastie len 3 dni. Syncek ma tahal ze mam ist s nim aj plakal manzel ho zabavil telefonom a bolo dobre. Ja som jeho odchod znasala horsie. Doma ma privital ale potom bol na mna urazeny lebo som sa mu uz tolko nevenovala aj ma depka chytila ze ma nechce vlastne dieta ale potom som sa snazila rozumne rozdelit cas medzi nich a uz bolo dobre.
@nikinka2609 ked sa nam narodila druha dcerka, tak prva mala tri roky a ja som prave chcela nech pride do nemocnice, ako velka sestra pozriet malinku, aby si zvykala, ze budeme doma 4. Neviem dovody preco nechces, aby ta prisla pozriet, ale podla mna, ja by som urcite chcela nech pride, aby si nemyslela, ze som ju odstrcila. My sme ju posadili na postel, myslim starsiu a babatko sme jej aj dali akoze "na ruky". To sa jej velmi pacilo a od zaciatku mala k mladsej sestre krasny vztah a tak je to doteraz.CIze za mna urcite vziat dieta aj na navstevu do nemocnice pozriet surodenca
Ja som prosila druhého syna keď prvý mal 19 mesiacov a chodili ma pozrieť aj s ním každý deň. Mne by bolo smutno a ešte o tomu bolo pre mňa dôležité, aby videl hneď svojho braceka.. a to som bola v nemocnici iba 3 dni. na slovensku je to myslím 5.. akoze ak nechceš aby tam šiel, tak určite nič sa mu nestane, ani mu to neuškodí.. len tebe bude možno smutno.. Mne by isto bolo 😊
@nikinka2609 no.. mne sice vtedy presne 2r.doviedli, ale on sa len pritulil,kukol na babo a skumal cakaren,mna si viac nevsimal. Nevideli sme sa vlastnr tyzden, lebo stvrtok vecer som.sla.do nemocky a jeho domov dovieldi az vo stvrtok poobede a jedine tych par minut, co bol na návšteve, ale kedze tam mal zaujimavejsie veci na skumanie ako mna, tak to ani nepocitam.
Nijak mu to neuskodilo, ani tvojej neuskodi, neboj. Ja som skor bola ta, co bola nešťastná..
Moja mala 2 roky keď sa mi narodila druhá dcéra. S tatom sa mnou chodili každý deň. Neviem si predstaviť, že by neprišla. Prvý deň síce plakala, keď odo mňa odchádzali, ale ďalšie dni už v pohode, sme sa rozlúčili, veselá išla s tatom domov, s tým že o pár dní už spolu všetci doma.
@ellieellie praveže ja veľmi chcem len par ľudi mi neustale dava do hlavy aby ju muž nepriniesol... som protitomu... ja bez malinkej by som bola ešte vo vacsich depkach :(
@nikinka2609 ty si svoje dieťa poznáš najlepšie, rozhodni sa podľa seba. Moja dcérka za mnou v pôrodnici nebola. Ad1 bolo to 50 km od domu a ad2 ona veľmi ťažko znáša lúčenie, preto som nevidela dôvod prečo by to mala prežívať niekoľko dní zas a znova. Vysvetlila som jej kde som, posielali sme si fotky a zvládla to bravúrne. Keby som sa mala rozhodnúť, urobím to zasa takto. Ale ak ma niekto dieťa ktoré lúčenie zvláda v pohode, kľudne nech tam chodí. Deti si také aj take. Ty sa rozhodni podľa toho aké je to tvoje.
uz len to ze si napisala,ze iny ti hovoria....akoze preco ich chces pocuvat? najvyssia instancia si ty s muzom. ostatni si povedia svoje a tam ich pravomoci koncia. nebud smiesna,ze chces aby niekto rozhodoval za teba. ked s tym manzel nema probl a dcera je v pohode tak co riesis?
@nikinka2609 No veď ale aké dôvody ti udávajú? Prečo nie?
@nikinka2609 ono to závisí aj od nemocnice, niekde vôbec take malinké nechcú púšťať. Ja som rodila, keď mal synček 16 mesiacov, prežívala som to vtedy horšie ja, malinky bol v pohode doma s ockom 🙂 Prísť za mnou vtedy nemohol nikto lebo bola karanténa kvôli chrípke. Ale vydržali sme 🙂
ja som rodila v zahranici. pri druhom porode sa o moju rocnu dceru starala moja mama ktora priletela len den pred porodom a moja dcera ju nikdy v zivote nevidela. zvladli to super obe. tuna sa ide domov po porode, naco lezat v nemocnici ked je pohodlnejsie doma - porod bol o 4 poobede, odisla som domov v ten isty den o 8 vecer. ked mali starsie 3 a 4 roky a narodili sa nam dvojicky tak znova prisla mami. deti ju tiez nevideli roky ale s nou ostali v noci - lebo dvojicky boli narodene poobede a tak som isla domov az na druhy den. deti tuna mozu chodit do porodnice. deti chodili hore dole - z izby na chodbu, dole , na parkovisku a znova hore. prist sa da hocikedy, aj v noci.
nechaj ho prist za tebou, ukaz surodenca a polub ked bude odchadzat ze o chvilu aj ty budes doma.
@nikinka2609 moja mala 18 mesiacov ked sa narodil brat...mm prisiel s nou, nemala problem odist bezo mna...a stredny mal 15 mesiacov, ked sa narodila tretia...mm prisiel s oboma na navstevu a on sa zatial vyspal 😀
@nikinka2609 ja by som sa rozhodovala podla seba a nie podla ludi, co sa staraju do toho, do coho ich vlastne nic nie je. Ak chces aby ta TVOJE dieta prislo navstivit, tak je to jasne a nech pride.....podla mna je to aj lepsie, ak uvidi surodenca hned, nie az doma.Je to len na tebe a nie na niekom inom,
Ja som tiez bez syna nechcela byt. Mal 2 roky. Prve 2 dni som ho nevidela lebo som rodila cisarskym a po porode som bola 24 hod.na jis- ke. Ale potom kazdy den po vyspinkani sa prisiel s tatom za mnou. Nebol taky vrucny a vrely a mal mi za zle ze som s babom tam. Aj ma do izby posielal ale snazila som sa nevsimat so toho a aspon na chvilku ho objat. Nechal sa hoci len na chvilocku. Ked sme prisli domov bol urazeny len asi pol dna. Sestricka spinkala a doniesla mu auto... ( mala ho v cestovnom vajicku) a tak bolo dobre, ze mu hi akoze doniesla. Babina mu vysvetlovala, ze ved mama bola len pre babo. Nebola dlho, len troska...a bolo dobre. Ak by ti dcerka chybala kludne nech ti ju tam manzel vodi. Hoci aj bude pri rozlucke plakat. Ja si myslim, ze je lepsie, ked dieta vie kde je mama ako ked mama zmizne a "miesto nemocnica" je pren fiktivne.
Moja mala 18 mesiacov a musela chodiť povinne každý deň 😁😁 neprežila by som bez nej. Lúčenie bolo ťažké ale zvládli sme. Ležala som aj pred pôrodom
Ake dovody udavaju "ti ostatni", aby dieta neslo za tebou? Ja som rodila pred 4 mesiacmi cisarskym. Starsia dcera ma tri roky. Rano som porodila, na obed isiel muz po starsiu dceru a uplna pohoda. Prisli aj na druhy den a aj na treti, ked sme uz isli domov. Preco by akoze nemalo moje blasone dieta prist? Ja som obzvlast dceru (chalani su uz pubertiaci) mesiace dopredu na tuto situaci a aj noveho clena rodiny pripravovala. Po case to pochopila, aj to, ze par dni ju bude uspavat papi a nie ja.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som nechcela aby moju 2 rocnu zamnou muz nosil aby neplakala ked bude odchadzat ze nemozem ist s nimi a aby aj mne nebolo smutno zanou tak ma teda nevidela 5 dni a v reali to vyzeralo nakonec tak ze ma po 5 dnoch nechcela ani videt hystericky plakala strkala domna nech idem prec a schovavala sa k tatovi no idylka riadna co ti poviem trvalo cely den kym som si ju ziskala a isla ku mne bola na mna totalne nahnevana ze som odisla len tak a zrazu sa zjavim a este aj s inym babom no bolo mi z toho smutno aj som plakala ked ma nechcela a stale ze mam ist prec a len tato a tato takze odporucam ti aby ju za tebou nosili najlepsie kazdy den ked aj len na 10minut ale ja keby toto viem tak to inac uz spravim.