Ahojte...som v 21 tt, teraz sa mi zacal prerezavat dalsi zub mudrosti, bolela ma cela sanka, asi pred tyzdnom v noci sa to uz nedalo vydrzat tak som sa rozhodla ze si dam nejaky liek proti bolesti, zial jedine co som v dome nasla bol ibuprofen, tak som stvrtku jednej tablety uzila a bolo po bolesti..len sa bojim ci som tym nemohla nejako ublizit babu kedze viem ze tento liek sa neodporuca v tehotenstve uzivat..zajtra idem na ultrazvuk a dost mam z toho obavy.. vy ste uzili v tehotenstve nejaky liek proti bolesti?..alebo ako ste zvykli riesit nahlu bolest..ci uz zuba hlavy a pod.
Paralenové pripravky sa normalne mozu v tehotenstve uzit pri bolesti. Ani z jedneho Ibáču sa nič strašne nestane.
@0silvia0 to bola skor uzkostnost ....zase nerobme z jedneho Paralenu tragediu.Nie, nestane sa nič ked si daš jeden Paralen ked ta na hovado boli hlava a musis sa starat o ,,pozostalé,, deti čo más doma. Osobne som v 16tt. prezila anginu. Nezrážaná teplota (38stupnov) moze mat horší vplyv na plod ako liek. Takze určite som sa necitila previnilo ze som si dala Paralen a hnis z mandlí mi vytlačali vatou namočenou do vodky......pre istotu som ešte išla na kontrolu k doktorke nech mi to hrdlo pozrie, že zicher je zicher a ešte ma aj pochválila, že sme ten hnis dasli preč. Keby tam ten hnis ostal tak som skončila ešte aj na ATb.
@sardinka336 ano lenze paralen sa v tehotenstve vraj moze..lenze ibuprofen nie
@elisa171 tak načo si ho jedla ked sa podla teba nemoze? Nemala si ine...tak si mala vydrzať alebo poslat muza do pohotovostnej lekarne. Co uz teraz navymyšlaš? Zo štvrtky Ibuprofenu sa ti nemalo čo stat...bodka, punktum.
@sardinka336 ja viem, mozno to bola aj uzkostnost, ale vyvolana negativnymi skusenostami v rodine a v okoli. Napr. razstepove choroby ktore sa predtym u predkov nevyskytli mozu vzniknut prave uzitim lieku v niektorom vyvinom prenatalnom stadiu, myslim v tretom tyzdni. Takze ja som fakt uzkostlivo uzivala kyselinu listovu, vyhybala sa liekom, dokonca som trvala na testoch na toxoplazmozu, lebo sme v tom case mali macku. Takze kvalitne mi z toho vtedy sibalo, ale mala som na to dovod. A neziaduce ucinky niektorych liekov nie su testovane v tehotenstve... ale nechcem strasit zakladatelku, ja viem ze bolest zubu je hnusna, tak treba len dufat ze je vsetko ok
Neboj sa, ibuprofeinove lieky by sa nemali brat az v poslednom trimestri. V terapeutickych davkach sa dovtedy mozu. Ja som tiez mala vynimocne ibalgin pocas neznesitelnych niekolkodnovych migren, ked som musela byt v praci a robit s ludmi, lebo paracetamol bol absolutne neucinny...a maly je uplne v poriadku.
@ukulela momentálne mám bolestí zuba a Paralen mi je tak na dve veci ! Nepomáha vôbec
@veronika331 zavolaj na lspp, že čo si mozes dať.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
tehotna mozes bez problemov paralen. k tomu ibalginu - teraz uz nerob paniku. zo stvrt tabletky sa snad nic nestalo. kup si paralen do zasoby.