Ahojte,boli sme na ultr.v 21.tyzdni a ukazalo nam hyperechogenne crevne klucky.Vsetky ostatne merania boli ok.Dost ma tym dr.vylakal.Neviem co mam ocakavat.Mate s tym niekto skusenost?
Ahoj,nas odporucili na dr.Babjaka zo Ziliny.Neviem,ale zdalo sa mi ze sa nahlil,mal plnu cakaren.Ale teraz nad nicim inym nerozmyslam,len ci to bude ok alebo nie.Este nas posielaju v 30.tyzdni na ultr.,vraj ci sa to stratilo
@inmi ahoj,mozem sa opytat,ci sa dagnoza potvrdila po porode?dakujem
@stastnamamulka ahoj,našťastie sa to nepotvrdilo ale strasili nás tým až do pôrodu,no hrozne čosi,mala som stresy celé tehotenstvo.Ak si si zisťovala čo to znamená,tak si to vies predstavit
@inmi chvalabohu🙂ja mam tiez sice nalez z morfo,teda malicka,ale mne povedali,ze neni to nic zavazne v nasom pripade,kazdopadne budem sa na to pytat dalej.Len tak letmo som citala,ze to ma suvis s cistickou fibrozou,ktoru nastastie nema nikto v blizkej ani v zdialenej rodine.Robili ti aj nieco specialne okrem ultrazvuku?
@inmi ahoj, ja nemam s tym skusenost, ale Babjak je velmi dobry odbornik. Robi aj v nemocnici sono a ma aj svoju ambulanciu, kde sa za geneticke sono plati asi 50e..Ale teraz naviem ci sa plati, len ked chces na vlastnu ziadost, ci aj ked je to potrebne, ze je zly nalez....http://www.prenatalzilina.sk/o-nas/
@stastnamamulka odporúčali odber plodovej vody,ale keďže sa na to dlho čaká a je tam aj nejaké riziko,tak sme odmietli.Ale bola tam aj genetika a ďalšie ultrazvuku,nás sledovali ale nepotvrdilo sa to ani odberom z paticky.
@inmi vidis to,ja som bola na 4D v 1.trimestri aj teraz v 2.,uz som sa v 3.trim. nechystala,jedno amnio uz mam za sebou pred cca 6rokmi,tiez ma vystrasili kadecim a nakoniec mam uz zdravu predskolacku🙂budem sa na to pytat
@stastnamamulka možno neni ani to dobre kadečo zisťovať,len ta to zbytočne vystrasi. Ja som bola na nete furt a nebolo to najlepšie riešenie,lebo si sama urobíš závery.Držím palce,nech je všetko OK 🙂
Ahojte baby, aj mojmu babu zistili, ze ma hyperechogenne crevne klucky - mam dost, postrasili ma aj cystickou fibrozou, alebo infekciou v tele dietatka... dufam, ze to bude vsetko OK - poslali ma aj na amniocentezu (odmietla som) a aj na genetiku - baby ked sa vam narodili deticky (mali ste ten isty problem co my) bolo vsetko ok??
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mam s tym skusenost. Bola som na morfologickych UZV dokopy 5x, raz sa akoze objavila hyperechogenita criev, po inykrat uz nie. Mala som aj ine nepriame znaky - vzdy mi ch urcil iba jeden doktor, dalsi uz nie. Dieta nakoniec uplne zdrave. Kto ti robil UZV ak sa mozem spytat?