Grading placenty II-III v 36. týždni, infarkty placenty

miriam654
21. mar 2015

Ahoj, v 34 + 1 som bola na poslednej kontrole u svojej gynekologičky, vyšetrenie prebehlo v poriadku, aj ultrazvuk, morfológia sedí na deň presne, dieťa malo cca 2400 g. Som v Bratislave. V záznamoch mám napísané, že grading placenty je 2-3 a pri utz vyšetrení mi doktorka o placente povedala, že sú tam nejaké infarkty, s tým, že je to tak, keď placenta starne. Na prvú kontrolu do pôrodnice (Koch) som bola objednaná na 35 + 3 (čiže 9 dní po poslednej kontrole u mojej gynekologičky) avšak volali mi, že ma musia preobjednať (o týždeň na to, teda 36 + 3), lebo doktorka, čo som k nej bola objednaná, tam nebude. S vedomím, že podľa mojej dr. by malo byť všetko ok, som s tým preložením nemala problém (predtým som chodila do poradne každé 3 týždne, posledná kontrola prebehla po 2 týždňoch). Len odvčera mi to leží v hlave, dnes som v 35 + 5, do kontroly v pôrodnici ostáva cca 5-6 dní a mňa máta, či som nemala na tom vyšetrení trvať, resp. čo môžem robiť teraz (je sobota ráno). Pohyby cítim, všetko je tak, ako bolo, len mám proste blbý pocit. Či to nebude dlhá doba od tej poslednej kontroly (cca 16 dní). Proste ma prenasleduje zlý pocit a nerada by som niečo zanedbala. Máte nejaké skúsenosti, či návrhy? Na pohotovosť do štátnej nemocnice ma neposielajte, mám veľmi zlé skúsenosti s Antolskou, nechcem opakovať.

ilie
22. mar 2015

A kde je vlastne problém? Ze sa ti kontrola posunie?

tinushka13
22. mar 2015

ked nechces k statnemu Dr. tak chod k sukromnemu.. zaplatis a ides.t aky ta iste velmi rad vezme. 😀 proste povedz ze nieco nie je ok.. a chcces kontrol. ultrazvuk pre istotu a do nemocnice nechcefs ist.. moj by ta urcite vzal.. len otazka znie kedy 😅 drzim palce..

egiginka
22. mar 2015

@miriam654 .... riad sa pocitom!.. ak citis nieco zle, kludne chod na pohotovost. Alebo pondelok pridi do Koch, ze citis,, ze nieco neni ok.... ono najviac musis dat na svoj pocit!

uhnakova
22. mar 2015

Koch ma aj pohotovost, takze ak mas pocit, ze nieco nie je v poriadku, chod do Kocha ako akutny pripad, zoberu ta.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre