Glukózový test v Ružinovskej nemocnici

natalieperez
12. jan 2014

Ahojte, bola ste niektorá v ružinovskej nemocnici na glukozovy test? Ako to tam prebieha? K akému dr. ste sa objednali?

margaretka
1. dec 2014

Prosim Vas boli ste niekto? mate skusenost? moja dr. mi kazala ist hociktoru stredu do casti Polikliniky spytat sa na inform. kam mam ist, vraj sa neobjednava, mam si donist predpisanu glukozu a rano na lacno

trezalka19
1. dec 2014

Mne ho robili dole v suterene na diabetologii, objednana som ale musela byt. Ale neviem ako to je no su dva druhy..OGTT test vie robit aj moj gynekolog napr., to som len vypila glukozu a zmerali mi krv..ale v ruzinove som ju pila po castiach tri hodiny a merali krv viac krat a zistili mi inzulinovu rezistenciu co je vlastne pociatok diabetu 2.typu.

betko
29. jan 2015

@margaretka ahoj, presne tuto otazku si teraz kladiem aj ja 🙂 uz to mas za sebou poradis? je to v tej budove ako je lekaren?

janci27
16. feb 2015

Ahojte, aj ja idem na glukozovy test tuto stredu do Ruzinovskej nemocnice, nemohli by ste ma prosim navigovat, aby som nebludila a prisla tam vcas rano? Doktorka mi vravela, ze je to vchod niekde vedla nemocnice? Dakujem moooc
@natalieperez
@margaretka
@betko

margaretka
16. feb 2015

@janci27 ja som isla klasicky cez hlavny vchod nemonicncej polikliniky, na vratnici som sa opytala tam ma presne nasmerovali na prizemi uplne do zadu ....da sa to rychlo najst v pohodicke.... a treba tam prist tak na cca 7,30 pohodlnu obuv lebo je tam malo miesta na sedenie kym sa caka na odbery cca pol hodka a potom kym sa caka na druhe odbery v rade byva tam velmi vela zien, niektore chodia s partnermi zaberaju tam miesto je to tam dost natrieskane...

janci27
16. feb 2015

@margaretka dakujem ti za info, a ta poliklinika je hned ako je nemocnica? Vlastne pridem k nemocnici najskor a potom odbocim k poliklinike? A ked budem cakat na tie druhe odbery,tak mozem aj odist,nemusim cakat v cakarni? Caka sa potom 2 hodky, ci viac?

margaretka
16. feb 2015

@janci27 ano nepojdes do nemocnice ale do lava do nemocnicnej polikliniky...... najprv je vratnica na lavo a potom kusok dalej akoby recepcia....
Ano po odobrati krvi vas rozpustia na 2 hod. mozes ist prec a na 10,00 sa vratit na dalsie kolo odberov... neodporuca sa nic jest a pit okrem cistej neperlivej vody.... Inac sestricka a ten zdravotak ktory to tam robia a pripravuju glukozu su velmi milí a vsetkym naraz oznamuju co sa ide diat a postupnost......

tinuli
9. mar 2015

Ja som bola v Ružinovskej nemocnici, tam som čakala s ostatnými budúcimi mamičkami. Prišla sestrička a pýta sa načo čakáme, a my že na ten test. A ona, že to sa u nich od minulého týždňa nerobí nech ideme preč. Nechceli nám dať ani pečko do roboty aby sme mali aspoň doklad, že sme tam boli a mali to v práci zaplatené, lebo my predsa nemôžme za to, že oni to tam už nerobia. Ale sestrička že veď oni nám „nič nerobili, tak niesú povinný nám to dať“
Pozerám, že no dobre, mohli to aspoň na internet napísať alebo niekam. Tak volám do svojej ambulancie, čo mám robiť, sestrička mi vraví, že už o tom vie. Dobre má určite veľa roboty, ale pár telefonátov by ju nezabilo keby obvolala tie mamičky čo tam nedávno poslala aby tam zbytočne nechodili, no ale to je už jedno, a sestrička mi povedala, že buď môžem ísť do Mlynskej doliny na test kde to stojí 10€ alebo k nim a tam zaplatím 8€. Akože čože ??
Dosť, že som si to musela kupovať sama, dobre tých pár centov ma nezabije, ale precestovala som peniaze do Ružinova a späť to som mala okolo 60km vlastne zbytočne plus parkovné, v práci nebudem mať zaplatené a ešte si mám platiť ten test ?? Za čo vlastne ?? Za ich čas ??

aerdna69
10. aug 2016

@margaretka, vieš mi povedať meno toho lekára, je ich tam viac

juliadzul
28. dec 2016

v Ružinove sa už asi dlhšie nerobí oGTT.
Máte tieto možnosti: Železničná nemocnica, Biochémia 2.poschodie, denne bez objednania za poplatok 4,60e.
Univerzitná nemocnica na Mickiewiczovej na biochémii, zadarmo, treba sa objednať na t.č.: 02/ 57 29 05 81.
alebo nemocnica v Karlovke.

ludfri
18. jan 2017

@juliadzul cize netreba sa telefonicky objednat do Zeleznicnej nemocnice?
A glukozu tiez nemusim nosit? Dakujem za odpoved🙂

juliadzul
18. jan 2017

glukozu musis vsade doniest + citron.
asi netreba volat,ale pre istotu si to over. ;)

ludfri
19. jan 2017

@juliadzul dakujem, ja som tam bola v 1.trimestri, mala som glukozu, nepytali ju vsak odo mna, a teraz by som mala ist znova, ale uz nemam kontakt, a ani na inete som ho nenasla. :(

michaelita11
3. máj 2023

Dobrý deň prosím vás poraďte mi kde môžem ísť na glukózovy test v tehotenstve v Bratislave bez objednania. Dakujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre