Glukózový test v Bratislave

natalieperez
15. jan 2014

Kde ste boli a ako to tam prebiehalo?

zivika
15. jan 2014

@natalieperez ja som bola v karlovke, donesies si glukozu, zide sa ti aj citron, lebo ozaj je to sladke jak slak...treba tam dojst tusim na siedmu (mozno osmu, nepamatam sa uz presne), najskor zoberu vsetkym zaradom, co tam budete krabicky s glukozou, potom krv z prostrednicka, potom si vas hromadne zavolaju, vsetky vypijete vodu s glukozou a potom cakate na chodbe...po hodine (alebo dvoch, zase si nepamatam🙂) vas v takom poradi, ako rano odoberali krv budu zase brat na krv z prsta, no a potom ides domov 🙂

makimakimaki
15. jan 2014

JA idem zajtra do mesta do Zeleznicnej nemocnice s poliklinikou... glukozu si vraj priniest netreba, tak som zvedava... a robia vraj kazdy den... zajtra napisem, ako som pochodila 😉 Pred 2 a 7 rokmi som bola tiez v Karlovke 😉

natalieperez
autor
15. jan 2014

@makimakimaki ok, daj mi pls vedieť aj na akom poschodí a číslo dverí si bola a ako to prebiehalo 🙂 Diky 😉

melesmeles
15. jan 2014

@natalieperez ja som bola na Heydukovej..prebiehalo to obdobne ako ti pise zivika...a ten citron si urcite prines 😀

luckamorka
15. jan 2014

to nerobi kazdy gynekolog v ramci poradni??? mne to spravil moj normalne ani mi nenapadlo ze sa na to chodi inam...

iwesska
15. jan 2014

Mne to tiez robila gynda. Prisla som nalacno na 7-mu, vzala mi krv zo zily, zarobila glukozu s citronom, vypila som to. Na 2 hodky som isla domov, mohla som pit aj jest nekaloricke nesladene veci a ked som sa vratila opat vzala krv zo zily. Toto je moje druhe tehotenstvo a v prvom mi ho rovnako tak robila gynekologicka. Neviem naco s tym posielaju zeny kade tade, snad by zvladli aj samy odobrat krv a zarobit glukozu 🙂

mammaroma
16. jan 2014

@natalieperez
Ja som bola u svojej gynekologičky. Najprv nalačno odber glykémie z prsta, potom som vypila roztok glukózy a ďalší odber bol po hodine a po 2 hodinách po vypití glukózy.

makimakimaki
16. jan 2014

Baby, tiez ma hneva, ze ma posielaju kade-tade, tusim pri kazdom dalsom tehu sa motam viac po vysetreniach....
No ale dnes v Zeleznicnej - zacinaju o 7,15 (kazdy den), boli sme tam iba 4 kusy - tehotna len ja 🙂 - zobrali krv zo zily, potom sme vypili glukozu, mohli sme to zapit trochou cistej vody a na 2 hodky nas poslali prec - nejest, nepit, nefajcit - o 2 hodky - bolo uz skoro 10,00 zobrali znovu krv - a o dalsiu hodinu som mala vysledky. Nemusela som na ne cakat, mohla som si pre ne prist inokedy, doktorovi to oni neposielaju.....
Takze tak.
Aha, je to 2 poschodie, blok A, cislo dveri neviem, ale treba ist od vytahov dolava dlhou chodbou az na koniec - vola sa to Alphamedical laboratoria....

ika_ba
16. jan 2014

ja som bola vo vojenskej nemocnici, rano mi hned zobrali krv, potom mi dali vypit tu glukozu, priserne sladke, ale nikam ma nepustili, musela som sediet v cakarni, ani nepit, lebo to vsetko vraj ovplyvni vysledky, aj pohyb aj prijem tekutin, po 2 hodinach mi zobrali zase krv a hned som mala aj vysledky

natalieperez
autor
20. jan 2014

@makimakimaki a prosím ťa, ty si sa aj dopredu objednala? Platila si niečo?

makimakimaki
20. jan 2014

@natalieperez neobjednavala som sa, robia kazdy den, iba treba vymenny listok od lekara...

natalieperez
autor
27. jan 2014

@makimakimaki ahoj, ešte jedna otázka..doniesla si so sebou aj moč?

makimakimaki
27. jan 2014

@natalieperez nie, nekazali mi 🙂

lencalenca93
16. jún 2014

@zivika ahoj, prosim Ťa kde v karlovke sa robi ten test, je potrebne sa dopredu objednavat? Dakujem

zuzka1008
16. jún 2014

Ja som bola pre 4rokmi v karlovke a je to presne ako píše @zivika

zivika
16. jún 2014

@lencalenca93 v poliklinike, laboratorium tusim na prvom poschodi 🙂 ale vobec si uz nepamatam, ci sa treba objednavat...zda sa mi, ze nie, ale glukozove testy robia len jeden den v tyzdni, tusim v utorok a treba tam dojst presne na 7:00...inac toto vsetko ti mal vysvetlit tvoj gynekolog...

janka1989ya
17. jún 2014

Ja som bola včera u mojej dr. najprv som vypila glukózu -naozaj brutal sladké ( a to ja sladké môžem ,ale toto bolo až neuveriteľne moc 😀 tie 2 hodiny čakania boli také no , dosť čakania ,krv brali a moč som odovzdala nakoniec , vo štvrtok mám poradňu tak dúfam ,že všetko bude okey 😉

lencalenca93
22. jún 2014

@zivika Dakujem. Ide o to, že ja mam Dr. v Ružinove a aj tam ma posielal na testy, ale tak nechcem sa tam kvoli tomu trepať, keď to môžem absolvovať aj tu v Karlovke.

pericolosa
26. nov 2014

@melesmeles prosim Ta kde na haydukovej si bola??A treba sa tam objednavat??Co vsetko treba pred testom dodrzat??Dakujem za odpoved

melesmeles
26. nov 2014

na haydukovej v nemocnici. objednat sa tam treba. myslim, ze som tam telefonovala, uz si to presne nepamatam. podrobnosti ti uz povie sestricka ked sa budes objednavat. drzim palce 🙂

melesmeles
26. nov 2014

@pericolosa na haydukovej v nemocnici. objednat sa tam treba. myslim, ze som tam telefonovala, uz si to presne nepamatam. podrobnosti ti uz povie sestricka ked sa budes objednavat. drzim palce 🙂

pericolosa
27. nov 2014

vdaka

evka2015
15. mar 2016

@melesmeles ahoj na haydukovej je len tá onkológia nie? totižto mám ísť na cukor a jak som sa dnes objednávala zabudla som sa jej spýtať kde to presne je.. tak teraz hľadám rôzne fóra kde to asi je 😀 diki za skorú odpoveď

melesmeles
15. mar 2016

@evka2015 ahoj 🙂 je to na haydukovej, ale nie v tej hlavnej budove, ale v budove ktora je vo vnutrobloku. opytaj sa na informaciach. vysvetlia ti kade sa tam dostanes 🙂 a myslim, ze sa tam (na informaciach) musis zaragistrovat ako "pacint". teda aspok ked som tam bola ja to tak fungovalo. drzim palce

evka2015
16. mar 2016

@melesmeles ďakujem 🙂 hej to mi vravela že sa musím zaregistrovať.

zalesacka
17. feb 2017

@evka2015 Ahoj Evka, vedela by si mi prosim dat cislo do nemocnice na Haydukovu, na to oddelenie, kde si sa objednavala na vysetrenie tehotenskej cukrovky? Tiez ma to vysetrenie caka a neviem kde sa mam objednat. Nevies ci sa v tejto nemocnici za to vysetrenie nieco plati? Ked som cakala prvu dcerku, tak som bola v Zeleznicnej nemocnici a tam som musela zaplatit za vysetrenie nejaky poplatok, ale niekde je toto vysetrenie zadarmo... za odpoved vopred dakujem🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre